фух. я родил. почитайте плиз и скажите свои замечания.
Я так понял что в моем случае надо отменять штраф за то что скорость была измерена искрой, а из-за того что мне не было отправлена копия постановления я подаю в суд сейчас. а не в 10ти дневный срок.
а уже то что гайцы так подло поступили будет разбираться прокуратура с ними.
Адміністративний позов:
До Приморського районного суду
Вул.
Позивач ФОИ вул.,
тел. 8050...
Указать видповидачей
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування
постанови по справі про адміністративне правопорушення
НОМЕР від 9 лютого 2010 року
9 лютого 2010 року я, керуючи автомобілем Honda, реєстраційний номер ВН0000СЕ, їхав до місця свого проживання *****, але на виїзді з міста ***** на трасу Тернопіль-Київ був зупинений прапорщиком ДАІ Тернопільської роти ФИО, який звинуватив мене в перевищенні встановленої швидкості на 35 кілометрів на годину. Я пояснив, що рухався в щільному потоці автомобілів зі швидкістю 70 км на годину і встановленої швидкості не порушував, про що може засвідчити свідок ФИО свідка, які в той час знаходились в моєму автомобілі і бачили показники спідометра мого автомобіля.
Вислухавши мої заперечення, інспектор ДПС ФИО. не прийняв їх до уваги, попросив мої документи для складання протоколу про адміністративне правопорушення і постанови про адміністративне правопорушення, які я і передав йому на його вимогу. Після відмовлення піти до його патрульного автомобілю для складання протоколу інспектор пішов сам та повернувся через 15 хвилин. Не дивлячись на те що я говорив що хочу скласти протокол та отримати копію протокола та постанови, інспектор повернув моє водійське посвідчення та технічний паспорт. Я був впевнений що ніякого протоколу та постанови не було складено.
Нещодавно, а саме 23 червня 2010 року, зайшовши на сайт
http://www.gerc.ua я побачив на своєму прізвищі несплачений штраф у розмірі 300 (триста) грн. 00 коп. Постанова яка відповідає цьому штрафу ВН***** від 02 лютого 2010 р. Я пішов до департаменту Даї **** та на моє прохання була надана копія протоколу №*** та постанови №***. В цих документах вказано що я відмовився від підписання протоколу також що я відмовився отримати копію протоколу та постанови, а також що були два свідка, ФИО1 та ФИО2, які підписались під цим протоколом. (Додаток 1 та 2)
Без доведення моєї вини і без достатніх доказів порушення мною ПДР, керуючись тільки показниками радару «Іскра-1», які могли належать будь якому іншому автомобілеві, що в той самий час рухались в потоці з моїм автомобілем по трасі Тернопіль-Київ, прапорщик ФИО склав на мене протокол про адміністративне правопорушення серія ***** від 02 лютого 2010 року і постанову **** по справі про адміністративне правопорушення від 02 лютого 2010 року, визнав мене винним у скоєнні правопорушення і наклав штраф у розмірі 300 (триста) гривень 00 коп.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
1. Згідно статті 251 КУпАП України: «Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами».
- інспектор ДПС*****, порушуючи вимоги цієї статті КУпАП України, не встановив ніяких других доказів, (окрім показників радару «Іскра-1», які могли належать будь якому іншому автомобілеві, що в той самий час рухались в потоці з моїм автомобілем) і будь яких фактичних даних, на основі яких у визначеному законом порядку можливо встановити наявність чи відсутність адміністративного правопорушення. Ним не виконана і вимога статті 252 КУпАП України щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.
Навпаки,ФИО инспектора свідомо проігнорував мої пояснення, а також не захотів брати до уваги і пояснення свідка ФИО свидка, а це є фактично доказом того, що такі обставини і не дали йому можливості правильно вирішить справу і він безпідставно визнав мене винним у скоєнні правопорушення.
2. Згідно статті 256 КУпАП України: «У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: …прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання. При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі».
- інспектор ДПС ФИО, порушуючи вимоги і цієї статті КУпАП України, не захотів внести до протоколу свідка ФИО. і не дав і мені можливості зазначити їх в своїх поясненнях, коли я захотів це зробити. Окрім цього, Полтавець А.В., в порушення вимоги зазначеної статті КУпАП, не роз'яснив мені моїх прав і обов'язків.
Враховуючи все вищевикладене, керуючись ст.ст.104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,
3. Згідно статті 295 КУпАП України: «Копія рішення по скарзі або протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення протягом трьох днів
надсилається особі, щодо якої її винесено. В той же строк копія постанови надсилається потерпілому на його прохання. Про результати розгляду протесту повідомляється прокуророві.»
- мені не була надіслана копія постанови про адміністративне правопорушення протягом трьох днів
ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Визнати протиправною та скасувати постанову ***** по справі про адміністративне правопорушення від 09.02.2010 року.
3. Викликати у судове засідання свідка:
- ФИО проживаючу за адресою м....
4. Стягнути з відповідачів судові витрати по справі.
Додатки:
1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія ***** від
09.02.2010 року;
2. Копія постанови ***** по справі про адміністративне правопорушення від
09.02.2010 року;