Текущее время: 23 фев 2025, 23:03

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 июн 2010, 11:15 
Новобранец

Всем привет.
Смысл такой 09.02.2010 тормозит пост из 3х чел. типо я ехал 95 км ч нас пункте. Я говорю покажите хоть что то, а то пришли без ничего. Он говорит пройдите там визирь у машины. Без треноги просто на капоте лижит и заряжается наверное тк был провод (видел когда проезжал). Я сказал естественно что никуда не пойду принеси и покажи. И говорю несогласен со скоростью ехал в плотном потоке скорость не моя. Ну я там не уверен что это моя скорость, на самом деле, тк езжу всегда за городом 90-110 в городе 60-80. Ну на то что в протоколе я напишу объяснения он сказал - хорошо. взял права и через минут 15 возвращается отдает мне ихи желает хорошей дороги.
Недавно захожу посмотреть свои штрафи и фигею. Висит штраф на мне этот. Взял постанову и протокол. Там в объяснии написано что я отказался писать объяснение и есть два свидетеля. Также я отказался взять копию протокола и постановы. Наже скорость была измерена Искрой. суд там на какоето число. У меня свидетель реальный есть. это жена. и я не полал ни повестки в суд ни постановлений.
В обзем хочу наказать наглецов, редисок и вонючек. Подскажите что писать в суд и можно ли их наказать и получить материальную компенсацию)
пс. в гаи посоветовали оплатить)))))) и на то что я говорю что прошло время уже, сказали что мы вам посдкажем как сделать и все будет окей))))) наивные

кстати будь внимательными что с вами такого не случилось.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Наказать виноватых
СообщениеДобавлено: 25 июн 2010, 11:37 
Борец

Писать во все инстанции параллельно...Суд отменяет штраф-дальше в прокуратуру...или гляди прокуратура отменит сразу же (что врядли конечно же)...Ну и УВБ я надеюсь заинтересуется...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 июн 2010, 09:09 
Новобранец

А как сделать чтоб суд отменил? Прошло же больше 15 дней как я мог оспорить...?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 июн 2010, 14:04 
Новобранец

Люди скажите хоть в каком направлении мне двигаться. А то никогда еще не подавал в суд. Не знаю что писать кому писать)))
Направьте меня))

может посоветуйте литературу почитать какуето

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 июн 2010, 19:41 
Постоялец

Смысл в том, чтобы восстановить сроки на обжалование мотивируя тем, что никаких повесток, уведомлений не получал. В ГАИ идти бесполезно, нужно готовить иск в суд. На этом форуме и на аналогичных есть готовые Иски, Постановы такой же тематики. Просмотри и подгони под свой случай, затем выложи на форум, знающие люди подправят.
Кстати, штрафы на основе "Искры" и проч старья отбиваются не весьма сложно.
Загляни в личку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 09:57 
Новобранец

спасибо. увлечен чтением))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 11:41 
Новобранец

какой закон говорит о том что постанову должны были віслать через три дня?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 11:46 
Борец

КпАП...по-моему ст.258

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 11:56 
Новобранец

Цитата:
Стаття 295. Надіслання копії рішення по скарзі або протесту
на постанову

Копія рішення по скарзі або протесту на постанову по справі
про адміністративне правопорушення протягом трьох днів
надсилається особі, щодо якої її винесено. В той же строк копія
постанови надсилається потерпілому на його прохання.
Про результати розгляду протесту повідомляється прокуророві.

вот оно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 12:48 
Новобранец

фух. я родил. почитайте плиз и скажите свои замечания.
Я так понял что в моем случае надо отменять штраф за то что скорость была измерена искрой, а из-за того что мне не было отправлена копия постановления я подаю в суд сейчас. а не в 10ти дневный срок.
а уже то что гайцы так подло поступили будет разбираться прокуратура с ними.
правильно?
Цитата:
Адміністративний позов:
До Приморського районного суду
Вул.
Позивач ФОИ вул.,
тел. 8050...

Указать видповидачей

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування
постанови по справі про адміністративне правопорушення
НОМЕР від 9 лютого 2010 року

9 лютого 2010 року я, керуючи автомобілем Honda, реєстраційний номер ВН0000СЕ, їхав до місця свого проживання *****, але на виїзді з міста ***** на трасу Тернопіль-Київ був зупинений прапорщиком ДАІ Тернопільської роти ФИО, який звинуватив мене в перевищенні встановленої швидкості на 35 кілометрів на годину. Я пояснив, що рухався в щільному потоці автомобілів зі швидкістю 70 км на годину і встановленої швидкості не порушував, про що може засвідчити свідок ФИО свідка, які в той час знаходились в моєму автомобілі і бачили показники спідометра мого автомобіля.
Вислухавши мої заперечення, інспектор ДПС ФИО. не прийняв їх до уваги, попросив мої документи для складання протоколу про адміністративне правопорушення і постанови про адміністративне правопорушення, які я і передав йому на його вимогу. Після відмовлення піти до його патрульного автомобілю для складання протоколу інспектор пішов сам та повернувся через 15 хвилин. Не дивлячись на те що я говорив що хочу скласти протокол та отримати копію протокола та постанови, інспектор повернув моє водійське посвідчення та технічний паспорт. Я був впевнений що ніякого протоколу та постанови не було складено.
Нещодавно, а саме 23 червня 2010 року, зайшовши на сайт http://www.gerc.ua я побачив на своєму прізвищі несплачений штраф у розмірі 300 (триста) грн. 00 коп. Постанова яка відповідає цьому штрафу ВН***** від 02 лютого 2010 р. Я пішов до департаменту Даї **** та на моє прохання була надана копія протоколу №*** та постанови №***. В цих документах вказано що я відмовився від підписання протоколу також що я відмовився отримати копію протоколу та постанови, а також що були два свідка, ФИО1 та ФИО2, які підписались під цим протоколом. (Додаток 1 та 2)
Без доведення моєї вини і без достатніх доказів порушення мною ПДР, керуючись тільки показниками радару «Іскра-1», які могли належать будь якому іншому автомобілеві, що в той самий час рухались в потоці з моїм автомобілем по трасі Тернопіль-Київ, прапорщик ФИО склав на мене протокол про адміністративне правопорушення серія ***** від 02 лютого 2010 року і постанову **** по справі про адміністративне правопорушення від 02 лютого 2010 року, визнав мене винним у скоєнні правопорушення і наклав штраф у розмірі 300 (триста) гривень 00 коп.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
1. Згідно статті 251 КУпАП України: «Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами».
- інспектор ДПС*****, порушуючи вимоги цієї статті КУпАП України, не встановив ніяких других доказів, (окрім показників радару «Іскра-1», які могли належать будь якому іншому автомобілеві, що в той самий час рухались в потоці з моїм автомобілем) і будь яких фактичних даних, на основі яких у визначеному законом порядку можливо встановити наявність чи відсутність адміністративного правопорушення. Ним не виконана і вимога статті 252 КУпАП України щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.
Навпаки,ФИО инспектора свідомо проігнорував мої пояснення, а також не захотів брати до уваги і пояснення свідка ФИО свидка, а це є фактично доказом того, що такі обставини і не дали йому можливості правильно вирішить справу і він безпідставно визнав мене винним у скоєнні правопорушення.
2. Згідно статті 256 КУпАП України: «У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: …прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання. При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі».
- інспектор ДПС ФИО, порушуючи вимоги і цієї статті КУпАП України, не захотів внести до протоколу свідка ФИО. і не дав і мені можливості зазначити їх в своїх поясненнях, коли я захотів це зробити. Окрім цього, Полтавець А.В., в порушення вимоги зазначеної статті КУпАП, не роз'яснив мені моїх прав і обов'язків.
Враховуючи все вищевикладене, керуючись ст.ст.104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,
3. Згідно статті 295 КУпАП України: «Копія рішення по скарзі або протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення протягом трьох днів
надсилається особі, щодо якої її винесено. В той же строк копія постанови надсилається потерпілому на його прохання. Про результати розгляду протесту повідомляється прокуророві.»
- мені не була надіслана копія постанови про адміністративне правопорушення протягом трьох днів

ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Визнати протиправною та скасувати постанову ***** по справі про адміністративне правопорушення від 09.02.2010 року.
3. Викликати у судове засідання свідка:
- ФИО проживаючу за адресою м....
4. Стягнути з відповідачів судові витрати по справі.
Додатки:
1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія ***** від
09.02.2010 року;
2. Копія постанови ***** по справі про адміністративне правопорушення від
09.02.2010 року;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 18:22 
Постоялец

Согласно КоАП, сроки могут быть восстановлены начальником ГАИ, прокурором либо судьей. Если в первых двух органах власти в восстановлении сроков отказали, нужно обращаться в суд. Согласно ст. 99 Кодекса Украины об админпроизводстве, жалобы по админделам могут приниматься в течение года.

Нужно подавать админ иск с заявлением о восстановлении сроков для обжалования. а восстановят сроки или нет, это уже на усмотрение судьи. Кстати, ч. 3. ст. 100 КАС - исковые заявления принемаются к рассмотрению судом независимо от окончания сроков обращения в админ суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2010, 09:05 
Новобранец

Na Palm писал(а):
Согласно КоАП, сроки могут быть восстановлены начальником ГАИ, прокурором либо судьей. Если в первых двух органах власти в восстановлении сроков отказали, нужно обращаться в суд. Согласно ст. 99 Кодекса Украины об админпроизводстве, жалобы по админделам могут приниматься в течение года.

ТОесть эту заяву я должен написать начальнику ГАИ?

Na Palm писал(а):
Нужно подавать админ иск с заявлением о восстановлении сроков для обжалования. а восстановят сроки или нет, это уже на усмотрение судьи. Кстати, ч. 3. ст. 100 КАС - исковые заявления принемаются к рассмотрению судом независимо от окончания сроков обращения в админ суд.

Так мне еще не отказали в суде и прокуратуре, чего мне тогда в суд уже подавать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июл 2010, 09:02 
Новобранец

Выкладываю протокол и постанову

Изображение Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июл 2010, 09:19 
Борец

КАПЕЦ писал(а):
Цитата:
на постанову

вот оно

Нет, то что вы спрашивали вот. Это ч.6 ст.258
У разі виявлення адміністративного правопорушення у сфері
забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого за допомогою
працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що
мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і
кінозйомки, відеозапису, протокол про адміністративне
правопорушення не складається, а постанова у справі про
адміністративне правопорушення виноситься без участі особи, яка
притягається до адміністративної відповідальності. Копії постанови
у справі про адміністративне правопорушення та матеріалів,
зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі
спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і
кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису, надсилаються особі, яка притягається до
адміністративної відповідальності, протягом трьох днів з дня
винесення такої постанови.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июл 2010, 09:25 
Новобранец

Burger писал(а):
КАПЕЦ писал(а):
Цитата:
на постанову

вот оно

Нет, то что вы спрашивали вот. Это ч.6 ст.258
У разі виявлення адміністративного правопорушення у сфері
забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого за допомогою
працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що
мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і
кінозйомки, відеозапису, протокол про адміністративне
правопорушення не складається, а постанова у справі про
адміністративне правопорушення виноситься без участі особи, яка
притягається до адміністративної відповідальності. Копії постанови
у справі про адміністративне правопорушення та матеріалів,
зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі
спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і
кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису, надсилаються особі, яка притягається до
адміністративної відповідальності, протягом трьох днів з дня
винесення такої постанови.

Отлично. Искра не может быть автоматической.
Но сказано что только если автоматичними приладами сделано тогда не составляется протокол, а высылается постанова в течении трех дней. а у меня искра. и протокол сделан........

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа