Текущее время: 23 фев 2025, 11:18

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Остановка под знаком 3.34
СообщениеДобавлено: 07 июн 2010, 17:19 
Прохожий

Сегодня неосторожно припарковался за знаком "Остановка запрещена", которого раньше не было. Ушел, когда вернулся - возле машины маячили гайцы. Подождал полчасика, но там такое рыбное место что они видимо на целый день. Ждать больше не мог, прорваться без остановки не смог. Подошел сначала рядовой, представился и тут же позвал старшего - прапорщика. У них там пеший патруль был. Представился, на просьбу показал документы, я ему свои. Соответственно - говорит нарушаем, говорю - нет.
Отмазка была выбрана следующая, которую я ему и выложил - мол за рулем был не я , права оставил в сумочке у брата когда был с ним в больнице, а надо было срочно ехать к дипломному руководителю. Поэтому был взят таксист за руль, проверены его документы - права. Когда приехали, то знак не видел, так как разбирался с чертежами. Расплатился и таксист потерялся а я побежал печатать чертежи, когда пришел - дальше понятно. Ссылался на то, что за рулем был не я, а протокол должен быть составлен на водителя, нарушившего правила. Переговоры привели только к тому, что он сказал я составлю протокол, а вы потом можете обжаловать.

Он написал следующее: "Водій ..... 07.06.10 о 15.10 керував автомобілем (марка,номер) в м.Суми по вул.Кооперативній не виконав вимогу дорожнього знаку 3.34 Зупинка заборонена, чим порушив вимоги п.33.3.34 правил Дорожнього Руху за що відповідальність передбачена ч.1 ст122"

Я написал - "З протоколом не згоден, оскільки під час паркування автомобіля (марка номер) за кермом не перебував. Доказів порушення пред`явлено не було, керував Т.З. водій таксі, який мав при собі всі необхідні документи. Свідками є: ПІБ1, ПІБ2. Інспектор складав протокол 23 хв і відмовився надати аркуш для додаткових пояснень"

Что делать дальше, реально ли тут обжаловать что-то? Вопросов куча:
- на чье имя что подавать
- правильно составить иск

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2010, 17:34 
Постоялец

Алгоритм обжалования - теоретические вопросы

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2010, 17:40 
Прохожий

спасибо, извините что сам не смог найти сразу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2010, 17:49 
Постоялец

Marichello писал(а):
спасибо, извините что сам не смог найти сразу

ды к я сам уже не ищу здесь на форуме.а иду по своим "местам".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 18:19 
Прохожий

Вот накатал текст иска, посмотрите плиз.
Следующие вопросы остались неосвещенными
1. Где конкретно написано что за правонарушение наказывается именно тот, кто в данный момент за рулем, как это сформулировать
2. Может ли возникнуть вопрос как доверили управление водителю такси без страховки
3. Надо ли в Гаи писать заявление с просьбой найти водителя такси для наказания :)
4 есть ли смысл писать жалобу в Гаи по поводу превышения полномочий (часть 1 ст122)
5 Надо ли писать про фото, если ни в протоколе ни в суде нет ни слова о них?

Цитата:
Ковпаківський районний суд м.Суми
40000, м. Суми, вул. Першотравнева, 12

Позивач:
Відповідачі:
1. Посадова особа – Басенко Сергій Григорович
Інспектор ДПС взводу ДПС м. Суми
40009, м. Суми, вул. Бiлопiльський шлях, буд.24
Телефон - невідомий
адреса електронної пошти – невідома
2. УДАI ГУМВС України в Сумськiй областi
40009 м.Суми, вул.Бiлопiльський шлях, 18/1,
Телефон - 0542675414

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування Постанови серії ВМ № від 07.06.2010р.
по справі про адміністративне правопорушення
(в порядку адміністративного судочинства)

Я, _________________, паспорт _________, ідентифікаційний номер _______, 07.06.2010р. підійшов до автомобіля ____, державний номер ____________, на право управління яким маю доручення № _____ припаркованого біля тротуару по вул.Кооперативній м.Суми і зайняв місце за кермом. В цей час до мене підійшов представник ДАІ в званні рядового та попросив дочекатися старшого наряду. Прапорщик міліції Басенко С.Г. , що прибув за його викликом, стверджував що я порушив вимоги дорожнього знаку 3.34 «Зупинка заборонена». Був складений протокол серія ВМ1 № та постанова серії ВМ № про адміністративне правопорушення. Зазначені протокол та постанова не відповідають обставинам справи.
При складенні Протоколу про адміністративне правопорушення інспектором було допущено наступні порушення. Зокрема, він не дав можливості надати додаткові пояснення на окремому аркуші та додати його до протоколу, вимагаючи всі пояснення розмістити у відведенному для цього місці в бланці протоколу.
Оскаржуваною постановою на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення з наступних підстав:

1. КУпАП визначено форму й передбачено основні вимоги щодо змісту як протоколу про адміністративне правопорушення, так і рішення, що постановляється в конкретній адміністративній справі а також визначається компетенція осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.
Згідно ст.255 КУпАП уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ч.3 та ч.4 ст.122 КУпАП. Але інспектор поза межі своєї компетенції склав протокол серія ВМ №006031 про адміністративне правопорушення (надалі по тексту – протокол) передбачене ч.1 ст.122 КУпАП.

2. В момент зупинки автомобіля за кермом перебувала інша особа. Згідно пп 2.2 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів N 1306 від 10 жовтня 2001 р. «Власник транспортного засобу, а також особа, яка використовує такий транспортний засіб на законних підставах, можуть передавати у своїй присутності керування транспортним засобом іншій особі, що має при собі посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії, а також
особі, яка навчається водінню транспортним засобом відповідно до
вимог цих Правил.»
Обставини того дня склалися таким чином, що відвізши брата до лікарні я виявив що посвідчення на право управління транспортним засобом залишилось у нього в сумочці-барсетці. Мені терміново треба було попасти до свого дипломного керівника, тому я вирішив попросити допомоги у водія таксі. Перевіривши у нього наявність необхідних документів я сів поруч і займався вичитуванням диплому тому не помітив що на вул.Кооперативній появився новий знак та не вказав йому про це. Зі мною в автомобілі знаходився громадянин України _________________ якого я прошу визнати свідком подій того дня.
Після зупинки я розплатився з водієм таксі та ми побігли друкувати плакати. Ці обставини я пояснив інспектору Басенко С.Г та хотів зазначити їх на окремому аркуші пояснень, проте він заявив, що всі пояснення я зможу надати у суді а зараз повинен вмістити все в бланку протокола.

Таким чином ???
3. Відповідач стверджував що саме я був за кермом у момент зупинки транспортного засобу. На моє запитання чому тоді він не припинив це порушення в той же момент відповіді не отримав. На моє прохання пред`явити докази порушення скоєного мною, відповідач сказав, що має фотографію на мобільному телефоні припаркованого в недозволеному місці автомобіля, але показати її відмовився.
Прилад, яким нібито проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ та інспектор керується ним безпосередньо.
Між тим, ст.14-1 КУпроАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася саме засобами фото-, кіно- або відео зйомки, які працюють у автоматичному режимі. За таких умов, така фіксація не відповідає вимогам закону, до того ж, не сприяє виконанню основних завдань міліції і, зокрема, ДАІ по профілактиці та припиненню правопорушень.
До того ж, у постанові відсутні вказівки на те, хто саме проводив фото фіксацію. Між тим, це повинно бути зафіксовано, тим більше, що у відповідності до п.13.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС 13.11.2006 N 1111), до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом допускаються лише співробітники, які вивчили інструкції та склали заліки з використання цих приладів. Тому при оцінці як законності, так і достовірності фіксації порушень ПДР необхідно мати відомості про цих співробітників.
Ненадання мені паперових фотографій з результатами фотофіксації при складанні протоколу та винесенні постанови про накладення штрафу носить ознаки порушення наказу Міністерства Внутрішніх Справ України N1217 .
Крім того, ст. 62.ч3. Конституції України говорить, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 18, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст.287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
ПРОШУ
1. Відкрити провадження у справі за даною позовною заявою та призначити справу до розгляду.
2. Встановити відсутність компетенції інспектора ДПС взводу ДПС м.Суми прапорщика міліції Басенко С.Г. по складанню протоколу серія ВМ1 № про адміністративні правопорушення від 07.06.2010р.
3. Скасувати повністю постанову ВМ № по справі про адміністративне правопорушення від 07.06.2010р року та стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 гривень справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю в моїх діях адміністративного правопорушення.
4. На час розгляду справи, в порядку забезпечення позовної заяви, зупинити дію постанови ВМ № на підставі ч.1, 2, 3 ст. 117 КАС України

До заяви додаються:
1. 2 Копії паспорта позивача.
2. 2 Копії ідентифікаційного коду позивача.
3. 2 Копії позовної заяви.
4. 2 Копії Постанови ВМ № по справі про адміністративне правопорушення
від 07.06.2010р.
5. 2 Копії Протоколу ВМ1 № від 07.06.2010р.

_____ _______________ 20___ року

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 18:54 
Борец

Блин...вы понимаете, что вы напридумывали и в своих выдумках можете сами легко запутаться. Закон дает нам (водителям) оч много механизмов "законно" (я имею ввиду без выдумок) обжаловать практически любое постановление ИДПС...просто написать не стоял я там и все...стоял за перекрестком.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 19:17 
Прохожий

Burger писал(а):
Блин...вы понимаете, что вы напридумывали и в своих выдумках можете сами легко запутаться. Закон дает нам (водителям) оч много механизмов "законно" (я имею ввиду без выдумок) обжаловать практически любое постановление ИДПС...просто написать не стоял я там и все...стоял за перекрестком.

Просто в протоколе я же писал, что не я был за рулем, поэтому и ситуацию изменять не стал. Конечно продумаю все четко чтобы не путаться, а что делать. Если бы еще ошибки указали мне :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 19:47 
Прохожий

Еще не понял, правда ли что Гайцы не могут составлять протокол по ст.122 ч.1
А кто тогда может??

Цитата:
Стаття 255. Особи, які мають право складати протоколи про
адміністративні правопорушення

У справах про адміністративні правопорушення, що
розглядаються органами, зазначеними в статтях 218 - 221 цього
Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати:

1) уповноважені на те посадові особи:

органів внутрішніх справ (... частини третя і четверта
статті 122, стаття 122-2, ;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 19:58 
Новобранец

Marichello писал(а):
Еще не понял, правда ли что Гайцы не могут составлять протокол по ст.122 ч.1
А кто тогда может??

Цитата:
Стаття 255. Особи, які мають право складати протоколи про
адміністративні правопорушення

У справах про адміністративні правопорушення, що
розглядаються органами, зазначеними в статтях 218 - 221 цього
Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати:

1) уповноважені на те посадові особи:

органів внутрішніх справ (... частини третя і четверта
статті 122, стаття 122-2, ;

я в своем иске упоминал об этом. при разговоре с судьёй она сказала, что она на это не смотрит поскольку есть наверняка какие-то другие НПА, которые разрешают это делать. типа это не её парафия...

но как я сам понимаю, то по ст. 122 ч.1 протоколы просто не составляются, а используются какие-либо средства автоматической фиксации и тп, на основании чего сразу выписывается постанова...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 20:18 
Постоялец

Читай эту же ст.255 КУпАП до конца:

Цитата:
У справах про адміністративні правопорушення, розгляд яких
віднесено до відання органів, зазначених у статтях 222 - 244-17
цього Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати
уповноважені на те посадові особи цих органів.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 20:53 
Прохожий

Ага, разобрался. Вот в статье 222, в разделе какие посадовые особы:

Цитата:
3) за адміністративні правопорушення, передбачені частинами
першою, другою, четвертою і п'ятою статті 121, статтями 121-1,
121-2, частинами першою і другою статті 122, частинами першою і
другою статті 123, статтею 125, частиною першою статті 126,
частинами першою і другою статті 127, частинами третьою, восьмою і
дев'ятою статті 133-1 цього Кодексу, - працівники
Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України, які мають
спеціальні звання.

Так это тогда из иска убрать? Получается что гаец правомерно рассмотрел дело и вынес постанову?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 22:05 
Постоялец

Marichello писал(а):
Следующие вопросы остались неосвещенными
1. Где конкретно написано что за правонарушение наказывается именно тот, кто в данный момент за рулем, как это сформулировать
2. Может ли возникнуть вопрос как доверили управление водителю такси без страховки
3. Надо ли в Гаи писать заявление с просьбой найти водителя такси для наказания :)
4 есть ли смысл писать жалобу в Гаи по поводу превышения полномочий (часть 1 ст122)
5 Надо ли писать про фото, если ни в протоколе ни в суде нет ни слова о них?

первым делом отвечу на вопросы :

1. тут все таким образом :

Стаття 14-1. Відповідальність власників (співвласників) транспортних засобів
До адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису притягаються власники (співвласники) транспортних засобів.
За наявності обставин, які свідчать про вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, іншою особою, власник (співвласник) транспортного засобу може протягом десяти днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу повідомити про відповідні обставини (транспортний засіб знаходився у володінні чи користуванні іншої особи, вибув з його володіння внаслідок протиправних дій інших осіб тощо) орган (посадову особу), що виніс постанову про накладення адміністративного стягнення. На період з'ясування та перевірки цих обставин виконання постанови про накладення адміністративного стягнення зупиняється до моменту встановлення особи, яка вчинила це правопорушення.
{ Кодекс доповнено статтею 14-1 згідно із Законом N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

2. По ПДД - п.2.1 г) - говорится, что поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників ....Кроме того - ответственность для лица передавшего управление наступает, если у передаваемого " не має права керування таким транспортним засобом", т.е. водителского и талона к нему.

3. не стОит :)

4. Феликс ответил

5. Какие фото?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 22:17 
Постоялец

Marichello писал(а):
Получается что гаец правомерно рассмотрел дело и вынес постанову?

неправомерность как понятие состоит не только в факте нарушения компетенции (и соответственно - знаменитой ч. 2 ст.19 Конституции) в том или ином вопросе....вот целые статьи КУоАП(особенно подчеркнутое)о том, что должен делать инспектор и что он теоретически может проигнорировать, чем подпортит нервы окружающим :

Стаття 278. Підготовка до розгляду справи про адміністративне правопорушення
Орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує такі питання:
1) чи належить до його компетенції розгляд даної справи;
2) чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення;
3) чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду;
4) чи витребувано необхідні додаткові матеріали;
5) чи підлягають задоволенню клопотання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, їх законних представників і адвоката.

Стаття 280. Обставини, що підлягають з'ясуванню при розгляді справи про адміністративне правопорушення
Орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Последний раз редактировалось Фарлавъ 09 июн 2010, 22:19, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 22:18 
Новобранец

Marichello писал(а):
Ага, разобрался. Вот в статье 222, в разделе какие посадовые особы:

Цитата:
3) за адміністративні правопорушення, передбачені частинами
першою, другою, четвертою і п'ятою статті 121, статтями 121-1,
121-2, частинами першою і другою статті 122, частинами першою і
другою статті 123, статтею 125, частиною першою статті 126,
частинами першою і другою статті 127, частинами третьою, восьмою і
дев'ятою статті 133-1 цього Кодексу, - працівники
Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України, які мають
спеціальні звання.

Так это тогда из иска убрать? Получается что гаец правомерно рассмотрел дело и вынес постанову?

нет. эта статья определяет, что они
Цитата:
розглядати
справи про адміністративні правопорушення і накладати
адміністративні стягнення

т.е. 222-я определяет тех, кто выносит решения (постановы), а 255-я определяет тех, кто фиксирует нарушения (протоколы)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 22:25 
Новобранец

не прочитал сообщение felix-a...
получается что они имеют право составить протокол

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа