Текущее время: 22 фев 2025, 08:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 19:12 
Постоялец

07.06 2012 года остановил инспектор ГАИ и предьявил что я якобы не пропустил пешехода. Составил протокол по п. 18.1 ПДД и постановление по ч.1 ст.122 на сумму 300 грн.
Постановление и протокол не выставляю так как плохое качество.
В них сказано:
07.06.2012 в м. Вінниці по вул. Соборна в 16 год. 00 хв. водій Ф.І.О. керував автомобілем ---- держ. номер ----- нен надав перевагу у русі пішоходам, які знаходились на нерегульованому пішоходному переході
чим порушив вимоги п.18.1 ПДР за що відповідальність передбачена ст.122 ч.1.
В обьяснениях я написал: під час руху через пішохідний перехід ніякоі перешкоди чи небезпеки пішоходові не було. Данні пішохода не встановлені, свідки відсутні.
Составил позовную заяву в суд, может что-то не правильно, подскажите. Зарание благодарен.

До Ленінського районного суду м.Вінниця
Позивач: Ф.И.О
Відповідач: ВДАІ у м.

Позовна заява.
Про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення.
Постановою інспектора ДПС взводу ДПС ВДАІ ВМУ прапорщик міліціі Ф.И.О. (далі – інспектора ДПС ) від 07.06.2012 р. серіі АВ1 №00000 мене притягнуто до адміністративноі відповідальності за ч.1 ст.121 КУпАП за порушення пункту 18.1 Правил дорожнього руху (далі ПДР), яке на думку вказаного вище працівника ДАІ,я вчинив у м.Вінниця по вул.. Соборна на нерегульованого пішохідного переходу . Я вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням моіх прав.

07.06.2012 р. я рухався на автомобілі Шкода д/н 0000000 по вул.Соборна. Інспектор ДПС Ф.И.О. зупинив мене приблизно 16 год. 30 хв. і повідомив мене,що я на нерегульованому пішохідному переході не надав пішоходу перевагу у русі . Я з інспектором ДПС не погодився і пояснив йому, що: під час руху через нерегульований пішохідний перехід я знизив швидкість руху, а так як пішоходи рухалися на зустрічній смузі руху та інтервал між моім автомобілем і пішоходами складав приблизно 7 метрів, що на мою думку являеться безпечним інтервалом для пішоходів – необхідності зупинки не було, так як пішоходам не було створено небезпеки та перешкоди їхньому русі.

П.18.1 ПДР зобов'язує водія зменшити швидкість при наближенні до переходу, а при необхідності зупинитися, якщо на зазначеному переході знаходяться пішоходи, але не будь-які, а лише ті, яким може бути створено перешкоду чи небезпеку. В даному випадку при проїзді пішоходного переходу пішоходи знаходилися на абсолютно іншій смузі руху, переходили її спокійно, не були змушені змінювати ані швидкість, ані напрямок руху, небезпеки наїзду на них не існувало, уникати наїзду вони не були змушені. Враховуючи визначення перешкоди та небезпеки для руху, дані у п. 1.10 ПДР, слід вважати, що у даному випадку ніякої небезпеки для пішоходів або перешкоди для них не створювалося. Боковий інтервал до пішоходів також був безпечний. За таких умов обов'язку водія знижувати швидкість або зупинятися не існувало, оскільки не було пішоходів, відповідних ознакам, переліченим у п.18.1 ПДР, а отже, не було умов для застосування даного пункту.

Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким ніби-то було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст.269 КпАП така особа є потрепілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст.272 КпАП є свідком. У відповідності до ст.256 КпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов'язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потрепілих та свідків.) У відповідності до ст.251 КпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст.256 КпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.

Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та ін.обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.З КпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено. Про що я зазначав у протоколі.

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України,

ПРОШУ:
Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

«______ » 20__ р. (Підпис)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 19:50 
Борец

вот большая тема читай внимательно есть что выбрать
viewtopic.php?f=57&t=15100

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 20:07 
Постоялец

freeman john писал(а):
вот большая тема читай внимательно есть что выбрать
viewtopic.php?f=57&t=15100

В принципе я от-туда брал материал,но меня больше интересует правильность составления заявления.Может что-то неправильно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:06 
Борец

Додати:
інспектором ............. мені не пред*явлено жодного доказу нібито скоєного правопорушення, а саме показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.
Тобто протокол складено інспектором .............. лише на власних припущеннях.

Згідно з абзацом третім пункту двадцять першого статті 11 Закону України «Про міліцію» міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право: використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху.

За правилами підпункту 20.2. Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року N 111 забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув, а також передавати такі прилади для користування безпосередньо на маршруті патрулювання без здійснення контролю командиром підрозділу результатів роботи приладу за зміну.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем ні у протоколі про адміністративне правопорушення, ні в судовому засіданні не надано доказів правомірності застосування технічних засобів, на які можливо був здійснений запис чи фото-, відеозйомка маневру позивача.

При цьому, у відповідача відсутні інші докази порушення позивачем ПДР: з протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що порушення не зафіксоване свідками, що за наявності неспростованого твердження позивача про відсутність порушення ним ПДР, є підставою вважати постанову по справі про адміністративне правопорушення протиправною, та такою що підлягає скасуванню.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:11 
Борец

Начальнику
ДАI МВС України в місті чи районі….
xxxx, м. xxx, вул. вул. Д. xxxx
тел: xxx

Від xxxx xxx xxx
xxx м.xxx вул. xxx
тел: xxxx

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов"язком органів державної влади, а також оганів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов’язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Для необхідності з’ясування певних питань, пов’язаних з неправомірним звинуваченням мене у вчиненні порушення ПДР пункту….за що передбачені відповідальність по ст…куап….
Працівниками даї всупереч вимогам ст 307 Цивільного кодексу України проводилася відеозйомка на фото чи відеокамеру.
Керуючись ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:

1. Назву, серійний номер пристрою, яким проводилася відеозйомка нібито мого порушення.
2. Надати копію фото-, відеоматеріалів, відзнятими працівниками міліції.
3. Надати інформацію, яким чином фото- чи відеокамера, потрапила до інспектора….під час виконання ним службових обовязків?
4.Надати інформацію про те, якою посадовою особою Даї, здійснювалася перевірка несення служби и пишеш того гайця….числа…2012 року.

x.xx.xxxx р. xxx x.x. подпись

если фото видео нет то это дополнительный козырь

Последний раз редактировалось freeman john 11 июн 2012, 21:37, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:24 
Постоялец

freeman john писал(а):
Начальнику
ДАI МВС України в місті чи районі….

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Ни фото,не видеофиксация не проводилась,свидетелей нету. В протоколе указанно,что свидетелей нет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:29 
Борец

До Ленінського районного суду м.Вінниця
Адреса: 21100 м. Вінниця, вул. Грушевського, 17
Судді:
Адміністративна справа№_______

Позивач: Призвище, ім*я, по батькові
Адреса:
Тел.(098)

Відповідач1: ДЕРЖАВТОІНСПЕКЦІЯ УМВС УКРАЇНИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
21010, м. Вінниця, вул. Ботанічна, 24
Телефони: +38 (0432) 61-17-70
(факс), 59-33-33

ЗАЯВА
про ознайомлення з матеріалами адміністративної справи №________

Прошу Вас надати мені можливість ознайомитись з матеріалами адміністративної справи №______ за позовом ............. до (найменування: відповідача) "Про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення", дозволити робити з них виписки та копії (за необхідності).

" " _________ 2012 _________ Підпис

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:36 
Борец

andre-73 писал(а):
freeman john писал(а):
Начальнику
ДАI МВС України в місті Вінниця

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Ни фото, не видеофиксация не проводилась, свидетелей нету. В протоколе указанно, что свидетелей нет.

Про свидетелей понятно.
В протоколе указано что фото видеофиксация не велась?
Или это Вам так инспектор сказал?

Вот если у Вас до рассмотрения дела будет на руках ответ из :ВДАЇ м. Вінниця, що в матеріалах адміністративної справи відсутні фото відеоматеріали, то інспектору - кранти!

А на підставі чого виносилась постанова?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:44 
Постоялец

freeman john писал(а):
andre-73 писал(а):
freeman john писал(а):
В протоколе указано что фото видеофиксация не велась?

В протоколе не указано что фото видеофиксация велась,инспектор постанову писал согласно своего мнения.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2012, 21:57 
Постоялец

После остановки минут через 15, после вопроса инспектору какими доказательствами он располагает,инспектор начал снимать на свой мобильный телефон.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2012, 00:26 
Постоялец

Подал сегодня 13.06.2012г.заявление в суд,приняли, но штамп принятия поставили 15.06.2012г. незнаю почему так,сказали прийти завтра.
Сканировал копию заявы, переформатировал в JPEG но почему-то немогу закинуть на сайт.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2012, 00:40 
Постоялец

Сканировал копию заявы, переформатировал в JPEG но почему-то немогу закинуть на сайт

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2012, 09:05 
Борец

andre-73 писал(а):
Сканировал копию заявы, переформатировал в JPEG но почему-то немогу закинуть на сайт

Залий на radikal.ru і кинь сюди ссилки.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июн 2012, 22:32 
Прохожий

почти та же ситуация, только у меня есть видеофиксация и свидетель с машины даишников, что делать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2012, 17:39 
Постоялец

Пришло письмо с суда.

http://s019.radikal.ru/i626/1207/5f/54425db79fdb.jpg
http://i008.radikal.ru/1207/0a/82840ddaf4b7.jpg

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа