Доброго усім дня. Підскажіть мені, будь ласка, як правильніше себе повести у наступній ситуації. Мене викликають до суду ща заподіяння легких тілесних ушкоджень сусіду (назву його Сверид). У мене із ними склалися ворожнечі стосунки. Вони ображали мене та мою родину нецензурними словами, погрожували знищенням майна та розправою (дані слова зафіксовані відеокамерою). У травні Сверид кидався із сокирою на мого брата, тоді я його трішки поколотив за це: залишив йому синики та гулі на пам"ять . Написали заяву в міліцію. Образи на цьому не припинилися. Були часті сварки, виклики міліції. Робили усім офіційне застереження. На початку січня сестра Ігоря (проживає поруч із Сверидом) вдарила мого брата граблями по голові і розбила йому голову. Голову потім зашифали, зробили медекспертизу. Через тиждень до мого брата підійшов Ігор із "болгаркою". Між ними відбувся словесний конфлікт і Ігор вдарив брата "болгаркою" по голові. "Болгарка" трішки заділа голову. Побачивши це, я підбіг та наніс декілька ударів: розбив губу, залишив синяки та гулі. Викликав міліцію. Свідків сварки та бійку ніхто не бачив. У мене та брата не було ніяких пошкоджень. Потім повибігали рідні сусіда та почали нас атакувати, ображати, погрожувати. Ці погрози та "побажання" також зафіксовані на відеокамеру. Підскажіть мені, будь ласка, як мені в такому випадку краще себе захищати?. Я хочу зробити наступне 1) Зібрати усе наявне відео, записати його на диск. 2) Зібрати усі заяви на сусідів. 3) Були погрози через смс на телефон. Чи варто їх долучити? 4) На слуханні хочу не показувати відразу усе відео, а виевти їх на чисту воду. Задавати деякі неприємні запитання, щоб вони почали обманювати суд. 5) Проводити відеофіксацію розгляду справи.
|