Текущее время: 22 фев 2025, 17:32

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 10:46 
Новобранец

Доброго здравия форумчанам!
Вот уже семь месяцев никак не могу довести дело до суда по причине пропуска срока подачи иска...
(Оспариваю протокол ст. 122 ч1 - превышение скорости, снятое Визирем)
Так как уверен в том, что правила не нарушал, а попался на откровенный развод с применением технических особенностей Визира, намерен довести дело до логического завершения в мою пользу :)
Последний документ: Решение аппеляционного административного суда от 20 января (получена мною 8 февраля) - аппеляционную жалобу не решение районного суда оставить без удовлетворения.
Посоветуйте, пожалуйста:
1. Как правильно обжаловать в Высший админ суд Украины и если есть - прошу образец.
2. Как ещё можно довести дело до суда?
3. Возможны ли при таком большом сроке ещё варианты обжалования?

Копию аппеляции прилагаю:

Апеляційна скарга
На ухвалу __ районного суду м. _____ від 21 листопада 2011 р.

21 листопада 2011 року ___ районний суд м. ___ (суддя __) розглянувши адміністративну справу за моїм позовом до Управління ДАИ УМВСУ в __ області в особі командира взводу ДПС м. ___ Борисюк С.В. про скасування постанови ВЕ1 №070583 від 08.06.2011р. про адміністративне порушення, ухвалив рішення, яким залишив справу без розгляду.

Враховуючи зміст постанови, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог виходячи з того, що позивач не довів що пропустив строк звернення до суду з поважних причин.
З даним рішенням суду першої інстанції не згоден, вважаю його необґрунтованим. Суд не повною мірою дослідив та зрозумів обставини. Також судове рішення по справі не відновило мої порушені права.

Обставини справи.
08.06.2011 року командир взводу ДПС м. ___ Борисюк С.В. виніс постанову ВЕ1 №070583 про накладення адміністративного стягнення на мене у вигляді максимального штрафу, передбаченого по статті 122 ч1 КУпАП – 323 грн.
На мої прохання пояснити причини накладання саме максимального штрафу, та на мої заперечення стосовно достовірності відеофіксації швидкості саме мого автомобіля, враховуючи багаточисельність автомобілів які рухались в той час поряд з моїм авто, Борисюк С.В. не звернув уваги та залишив без відповіді, чим порушив мої права.
У рамках досудового розгляду, скориставшись своїм правом оскарження постанови по Статті 287 КУпАП, мною, в 10 дневний строк, було подано скаргу до Начальника Управління ДАІ в ____ обл. та до Прокурора м. ____ від 16.06.2011.
З відповіддю на скаргу з Управління ДАІ в ___ обл. я ознайомився 06.07.2011 року, а відповідь вид Прокурора до сих пор відсутня и не маю ніяких свідомостей, чи розглядалась моя скарга взагалі.
Отримавши відповідь, я зрозумів що пропустив строк оскарження постанови до суду. Але скориставшись своїм правом, передбаченим ст. 99 КАСУ (Якщо законом передбачена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то для звернення до адміністративного суду встановлюється місячний строк, який обчислюється з дня, коли позивач дізнався про рішення суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.) я, 15.07.2011р. подав до ___ районного суду м. ___ позовну заяву про скасування постанови ВУ1 №070583.
Своєю ухвалою вид 18 липня 2011 року, суд ухвалив відкрити провадження по адміністративної справи за моїм позовом.
10.10.11р. на досудовому слуханні справи №2а__ при розгляді справи по суті позова, суддя З, по клопотанню відповідача, запросила свідомості про дату отримання мною відповіді на скаргу з Управління ДАІ.
28.10.2011р., щоб уникнути не точного тлумачення моїх щирих бажань що до досудового вирішення справи, мною додатково було подано до _____ районного суду м. _____ клопотання про визнання строка подачі позова до суду таким, що пропущений з поважних причин, згідно з положенням п1 ст 102 КАСУ.
21 листопада 2011 року _____ районний суд м. _____ (суддя Зінченко Т.О.) розглянувши адміністративну справу за моїм позовом до Управління ДАИ УМВСУ в ____ області в особі командира взводу ДПС м. ____ Борисюк С.В. про скасування постанови ВЕ1 №070583 від 08.06.2011р. про адміністративне порушення, ухвалив рішення, яким залишив справу без розгляду
На підставі викладеного, керуючись Конституцією України, ст.ст.2,3,7-11,69-72,86,87,94,98,99, 102, 185-187,195,196,198 КАС України, ст. ст.254,256,288,289,293, КУпАП

П Р О Ш У С У Д:

1.Скасувати постанову _____ районного суду м. ____ від 21 листопада 2011 року у справі №2а
2. Ухвалити нове рішення, яким поновити строк звернення до суду.
3. Повернуть справу до розгляду по суті в _____ районний суд м. ______.
4. Розглянути цю апеляційну скаргу без присутності позивача

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 11:00 
Борец

Неправильно рахувались строки із самого початку. 10 днів на оскарження, а не місяць.
Цитата:
Але скориставшись своїм правом, передбаченим ст. 99 КАСУ (Якщо законом передбачена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то для звернення до адміністративного суду встановлюється місячний строк, який обчислюється з дня, коли позивач дізнався про рішення суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.
Це тут не канає.
Цитата:
2. Как ещё можно довести дело до суда?
Єдиний варіант - касація.
Ще можна було подати в окружний адмін. суд на начальника управління ДАІ, кому оскаржували постанову, щоб зобов*язати його скасувати постанову, але строки вже пройшли.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 11:47 
Новобранец

aphalin писал(а):
Неправильно рахувались строки із самого початку. 10 днів на оскарження, а не місяць.
Цитата:
Але скориставшись своїм правом, передбаченим ст. 99 КАСУ (Якщо законом передбачена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то для звернення до адміністративного суду встановлюється місячний строк, який обчислюється з дня, коли позивач дізнався про рішення суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.
Це тут не канає.

Кстати, а почему?
Я после вынесения постановления на штраф сразу (в течении 10 дней) обжаловал его в управление ГАИ и в прокуратуру.
Я ведь воспользовался правом досудового решения спора?
Или закон не предусматривает по этой статье досудовое упегулирование?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 12:14 
Борец

Цитата:
Я после вынесения постановления на штраф сразу (в течении 10 дней) обжаловал его в управление ГАИ и в прокуратуру.
Я ведь воспользовался правом досудового решения спора?
Це все правильно, так і є.
Але
Цитата:
Для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом
та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для
звернення до адміністративного суду, які, якщо не встановлено
інше, обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була
дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.
, а згідно КУАП
Цитата:
Постанову по справі про адміністративне правопорушення може
бути оскаржено:постанову іншого органу (посадової особи) про накладення
адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій
посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи
міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом
адміністративного судочинства України, з
особливостями, встановленими цим Кодексом.
А особливості так, що
Цитата:
Скаргу на постанову по справі про адміністративне
правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня
винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних
причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову,
може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним
розглядати скаргу.
Тобто на оскарження до суду, якщо скористалися досудовим оскарженям справи, дається 10 днів з моменту залишення скарги без задоволення, а не місяць.
Я так розумію на основі цього суддя і не відкрив провадження.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 12:49 
Новобранец

aphalin писал(а):
Цитата:
Тобто на оскарження до суду, якщо скористалися досудовим оскарженям справи, дається 10 днів з моменту залишення скарги без задоволення, а не місяць.
Я так розумію на основі цього суддя і не відкрив провадження.

Оно то так. Но не совсем :)
Именно такой нормы как Вы описываете я так и не нашел...
Есть один срок обжалования - 10 дней...
Если я 10 дней пытался переписываться с ГАИ (обжаловал) , а на 11 день подал иск в суд, то я уже пропустил срок обжалования в суде.
И я это понимаю. И написал судье ходотайство о возобновлении срока обжалования. Но судья отклонил моё ходотайство...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 13:36 
Борец

VOVAN_48 писал(а):
Оно то так. Но не совсем :)
Именно такой нормы как Вы описываете я так и не нашел...
Есть один срок обжалования - 10 дней...
Если я 10 дней пытался переписываться с ГАИ (обжаловал) , а на 11 день подал иск в суд, то я уже пропустил срок обжалования в суде.
И я это понимаю. И написал судье ходотайство о возобновлении срока обжалования. Но судья отклонил моё ходотайство...
Звичайно, така норма прямо не прописана. Але це випливає з того, що постанова вступає в силу через 10 днів з моменту винесення. Якщо ви її оскаржили вищому органу протягом 10 днів, то вона не вступила в законну силу через 10 днів з моменту виненсення, а вступила через 10 днів після того, як вищий орган залишив скаргу без задоволення. Оскаржити постанову (в т.ч. до суду) можна до її вступу в законну силу, тобто протягом 10 днів з моменту залишення скарги без задоволення.
Плюс клопотання про подовження строку подається разом із позовною заявою, а не в процесі розгляду справи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 15:08 
Борец

viewtopic.php?p=68894#p68894

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 15:19 
Новобранец

LAVe писал(а):
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?p=68894#p68894

Благодарю конечно, только по ссылке аппеляционная жалоба...
у меня это уже пройденный этап: отказано в удовлетворении...
Вопрос:
что можно ещё сделать для восстановления справедливости?

...или как правильно подать жалобу в высший админ. суд Украины

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 15:37 
Борец

Стаття 99. Строк звернення до адміністративного суду

1. Адміністративний позов може бути подано в межах строку
звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом

або іншими законами.

2. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав,
свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк,
який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа
дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав,
свобод чи інтересів.

Для звернення до адміністративного суду суб'єкта владних
повноважень встановлюється шестимісячний строк,
який, якщо не
встановлено інше, обчислюється з дня виникнення підстав, що дають
суб'єкту владних повноважень право на пред'явлення передбачених
законом вимог. Цим Кодексом та іншими законами можуть також
встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного
суду суб'єкта владних повноважень. { Частину другу статті 99
доповнено абзацом другим згідно із Законом N 4054-VI ( 4054-17 )
від 17.11.2011 }

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2747-15/page4

вы обжаловали постановление.

теперь

обжалуйте ДЕЙСТВИЯ инспектора по вынесению постановления( поищите что он сделал не по процедуре.....

обжалуйте то что найдете.

вынесение постановы НА месте

http://reyestr.court.gov.ua/Review/10946059

посмотрите что пригодится

http://reyestr.court.gov.ua/Review/10946059

viewtopic.php?f=41&t=7103&hilit=%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%86%D1%8B&start=15

Последний раз редактировалось kam 11 фев 2012, 15:59, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 15:48 
Борец

kam
там уже пропущені всі строки, в тому числі й по діях інспектора.
Вихід один - касація.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 16:00 
Борец

aphalin писал(а):
kam
там уже пропущені всі строки, в тому числі й по діях інспектора.
Вихід один - касація.

08.06.2011р.

пролистал.

ты прав

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 16:37 
Новобранец

А как правильно касацию составить и подать?
Какой аргумент найти, чтобы возобновить сроки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 17:09 
Борец

VOVAN_48 писал(а):
З якої причини були пропущені строки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 20:49 
Новобранец

aphalin писал(а):
VOVAN_48 писал(а):
З якої причини були пропущені строки?

Причина пропуска срока - обжалование постановы в ГАИ
По датам это было так:
1. Постанова на штраф (122 ч1) вынесена 08.06.2011 года
2. 16.06.2011 года направил в ГАИ и в прокуратуру (копию) жалобу на потанову (есть отметка в получении и в ГАИ и в прокуратуре)
3. 06.07.2011 (дату получения помню точно, но подтвердить ничем не могу так как при получении поставил только подпись без даты, чем и лохонулся) года получил заказное письмо с ответом на жалобу из ГАИ, датированное 29.06.2011 года (цифра 29 в дате - исправлена)
дата на письме об отправке (штемпель) - 30.06.2011 года; на моё почтовое отделение письмо пришло 02.07.2011 года.(именно эта дата получения принята судом)
4. 15.07.2011 года подал исковое заявление в суд на отмену постановления (есть штамп о приеме)
5. Ответа из прокуратуры до сих пор не было.

Из всего этого получил два урока:
1. Иск в суд надо подавать сразу или одновременно с жалобой в ГАИ, а не после получения ответа ГАИ...
2. При получении заказных писем обязательно надо ставить дату получения...
Свои ошибки признаю, но очень хочу дойти до справедливого решения именно по штрафу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2012, 21:26 
Борец

Цитата:
1. Иск в суд надо подавать сразу или одновременно с жалобой в ГАИ, а не после получения ответа ГАИ...
І туди, і туди оскаржувати не можна. Краще зразу в суд.
Цитата:
3. 06.07.2011 (дату получения помню точно, но подтвердить ничем не могу так как при получении поставил только подпись без даты, чем и лохонулся) года получил заказное письмо с ответом на жалобу из ГАИ, датированное 29.06.2011 года (цифра 29 в дате - исправлена)
дата на письме об отправке (штемпель) - 30.06.2011 года; на моё почтовое отделение письмо пришло 02.07.2011 года.(именно эта дата получения принята судом)
4. 15.07.2011 года подал исковое заявление в суд на отмену постановления (есть штамп о приеме)
Отут і вийшов прокол. В суд треба було подавати до 12.07.2011 (якщо суд цю дату визнав), а в ідеалі - до 09.07.2011.
При такому розкладі особисто я не бачу достатніх підстав для поновлення строку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа