Текущее время: 22 фев 2025, 18:12

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 20:58 
Прохожий

Доброго времени суток.
Примерно месяц назад подал заявление на отмену постановления.
Вчера получил ухвалу суду, оставить дело без рассмотрения на основании ст. 106 КАС Украины, "а саме: не додано до матеріалів справи оригіналів протоколу та постанови про адмін. правопорушення які він оскаржує. Крім того позивачем не вірно зазначено відповідача і третю особу."
Хорошо хоть письмо пришло раньше чем пропущенны строки на исправления недостатков, но этож бред какойто, когда это водителю выдавались оригиналы постановы и протокола, они ведь в ГАИ всегда остаются.
К тому же прошлый мой позов оформлялся таким же способом как и этот, правда попал он к другому судье и был нормально принят, уже назначена дата рассмотрения дела, пришло письмо с приглашением в суд как истца.
На днях пойду к судье узнаю чего он хочет, кто нибудь с подобным решением сталкивался, такое чувство что судья просто хочет дело спустить?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 21:14 
Постоялец

или апелляцию на ухвалу, или идите к помощнику судьи и общайтесь че они там хотят.. меня набрили тоже за третью сторону (УДАИ).. я выбрал апелляцию, суд выиграл

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 21:28 
Прохожий

то есть апеляцию?
писать апеляцию на решение судьи с требованием отменить постанову гейца?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 21:36 
Постоялец

AleksGr писал(а):
то есть апеляцию?
писать апеляцию на решение судьи с требованием отменить постанову гейца?

с требованием вернуть иск в районный суд для рассмотрения в другом составе
вот моя тема

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 21:40 
Новобранец

AleksGr писал(а):
не додано до матеріалів справи оригіналів протоколу та постанови про адмін. правопорушення які він оскаржує
Ничего не путаете? Может копии этих документов? Если именно оригиналы, то это однозначный бред. К материалам дела оригиналы документов никогда не прилагаются, прилагаются их копии. Оригиналы показываются в ходе самого суда, да и то в случае, если эти документы подтверждают Вашу правоту в чем-то (например Вы писали в иске, что не виновны, а гайцы утверждают, что у них на руках есть документ, в котором Вы согласились с обвинением. Вот в этом случае гайцы должны показать оригинал с Вашей подписью).

Пишите апелляцию в вышестоящий орган.

ПС да, и еще. А на фига судье вообще протокол? :shock:
Ведь, если ничего не путаю, достаточно иметь постанову (а Вы ее имеете), которую Вы, собственно, и оспариваете.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 21:45 
Борец

AleksGr писал(а):
не додано до матеріалів справи оригіналів протоколу та постанови про адмін. правопорушення які він оскаржує. Крім того позивачем не вірно зазначено відповідача і третю особу."

напевно суддя мав на увазі-не ксерокопії, протоколу,і постанови-а саме -копії цих документів.тобто оригінальну копію-протоколу,постанови.
а що з відповідачем і третьою особою :?:
все виправиш,та подавай,щоб строки які вказані для виправлення не вийшли.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 21:52 
Борец

AleksGr
можливо в копії, що ти надав пагано видно, поспілкуйся з помічником судді.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2011, 22:09 
Прохожий

Написано что именно оригиналов протокола и постанови ненадано, вот это меня и удивляет, теперь опять придется тратить время, идти к судье чтоб мне разъяснили чего они хотят.
из-за незаконной постанови третий раз приходится идти в здание суда и это все по одному делу, тратить время, деньги на топливо, отвлекаться от работы и кто мне это будет компенсировать?
Затраты- 20 грн на ксероксы и распечатки, 30 грн на топливо, 50 грн на юридическую помощь, и часов 5 рабочего времени, а это примерно 150 грн.
Кто нибудь добивался компенсации ущерба от ГАИ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2011, 15:30 
Прохожий

В общем дело продвигается, пришел к судье, секретарша сообщила что нужно сдавать те копии которые гаишник дал на руки, такой у них порядок, мол чтоб я с этими копиями в другой суд не пошел.
А на счет третей особы, секретарша сказала что лучше вообще не указывать ГАИ, а достаточно указать ГАИшника.
Исправил позов, добавил к делу выданые на руки протокол и постанову, через пару недель пришло приглашение в суд, жду.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2011, 18:03 
Постоялец

AleksGr писал(а):
Кто нибудь добивался компенсации ущерба от ГАИ?

Посмотри http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10160345
По решению суда с управления ГАИ в пользу истца взыскано 200 грн за правовую помощь. Нужно заключать с адвокатом правильный договор ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 ноя 2011, 02:37 
Прохожий

Продолжаем.
Придя к секретарше судьи услышал следующею информацию.
Нужно сдать оригиналы протокола и постановления которые мне выдал на руки гаец.
Мол надо для того чтоб после решения суда я не подал апеляцию и не мог обратиться в другие органы для обжалования.
По поводу того что я якобы не правильно указал ответчика и третью особу, вот дословно как было указано в шапке
Цитата:
Відповідач : Мельник Сергій Миколайович
Інспектор ДПС ВДАІ м. Кривий Ріг,
Вул., Волгоградська,11.
50069

Третя особа : Державтоінспекція м. Кривого Рогу УМВС України.
Вул.. Волгоградська,11.
50069

Секретарша сказала мол зачем я вообще третью особу указывал, мол напиши только инспектора.
Перед этим у меня был еще один иск, с точно такой же шапкой, никаких предвзятостей со стороны суда не было!

Вот текст моего иска
Цитата:
Адміністративний позов
На дії посадової особи щодо винесення постанови про адміністративне правопорушення

Постановою (АЕ №416101) від 25.07.2011р. по справі про адміністративне правопорушення, інспектором ДПС ВДАІ міста Кривого Рогу, молодшим сержантом Мельником Сергієм Миколайовичем на мене було накладено адміністративне стягнення по ч.1 ст. 122 КУпАП в розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять) грн. Відповідно до вищезазначеної постанови, я, начебто 24.07.2011р. керуючи автомобілем Опель АЕЕВ на ділянці об’їзної дороги в районі мікрорайону Індустріальний, м. Кривий Ріг, здійснив розворот через подвійну суцільну смугу дорожньої розмітки
Я, ___., 24.07.2011р. керував автомобілем Опель АЕ ЕВ на ділянці об’їзної дороги в районі мікрорайону Індустріальний, м. Кривий Ріг, виконавши вимоги знаку 4.3 (рух в правий напрямок) Правил дорожнього руху України, та керуючись пунктом 10.4 Правил дорожнього руху України (перед поворотом направо, наліво, або розворотом водій повинен заздалегідь зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, передбаченої для руху в цьому напрямку.), з дотриманням пункту 9.2 Правил дорожнього руху України (водій зобов’язаний подавати сигнали світловими вказівниками повороту відповідного напрямку), у місці розриву подвійної суцільної смуги (1.3) здійснив розворот, що передбачено пунктом 10.4 та не суперечить пункту 10.7 Правил дорожнього руху.
Рухаючись далі, в напрямку м-н Зарічний приблизно через 1 км. був зупинений інспектором ДПС молодшим сержантом Мельником Сергієм Миколайовичем. Після того як я зупинився, інспектор ДПС Мельник Сергій Миколайович почав вимагати пред’явити документи, отримавши їх, інспектор склав протокол № АЕ 471744 про порушення вимоги дорожньої розмітки, не зважаючи на мої доводи, що подвійна суцільна смуга (1.3) у місці де я робив розворот відсутня, про що я зазначив у поясненнях до протоколу.
При розгляді справи, інспектор ДПС Мельник Сергій Миколайович, не встановивши відповідність обставин правопорушення та відповідність розмітки 1.3 з ДСТУ 2587-94, а також наявність розмітки у місці мого розвороту, виніс вищезазначену постанову.
Постанова винесена на підставі відеозапису, зробленого з відеокамери, яку інспектор навіть не вніс до протоколу та із зазначенням свідка, який згідно Кодексу України про Адміністративні Правопорушення не може бути таким.
У протоколі відсутні вказівки на те, хто саме проводив відео зйомку, і на якій підставі. Тим більше, що у відповідності до п. 13.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України, затвердженої Наказом № 111 МВС від 27.03.2009р., до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом допускаються лише співробітники, які вивчили інструкції та склали заліки з використання цих приладів. Тому при визначенні як законності, так і достовірності фіксації порушень Правил дорожнього руху, необхідно мати відомості про цих співробітників.
Дослідивши детальніше, в присутності свідків, ділянку об’їзної дороги в районі мікрорайону Індустріальний, м. Кривий Ріг було виявлено, що будь яка розмітка в місці мого розвороту відсутня (відео зйомка додається).
Інспектор ДПС Мельник Сергій Миколайович знаходився приблизно у кілометрі від місця здійснення контролю ПДР. Чим порушив розпорядження МВС України № 466 від 21.05.2009 «Про організації роботи підрозділів ДАИ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото та кінозйомки, відеозапису» п. 1.2 (Не допускати випадків здійснення контролю за дотриманням водіями правил дорожнього руху із місць, закритих для візуального огляду учасникам дорожнього руху (об'єкти дорожнього сервісу, зелені насадження тощо).

Згідно з ст.. 258,268,283,247 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення; ст.. 105,106 Кодексу Адміністративного Судочинства України; п..9.2, 10.4, 10.7, Правил дорожнього руху України; Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України, затвердженої Наказом № 111 МВС від 27.03.2009р; Розпорядження МВС України № 466 від 21.05.2009; та ДСТУ 2587-94.

Прошу суд:

1. Зупинити провадження по справі АЕ №416101.
2. Скасувати постанову про адміністративне правопорушення АЕ №416101.

С самого начала я заподозрил что-то не ладное по этому делу, я был прав, решение судьи было принято ещё до начала судебного процесса.
Самое интересное это судебный процесс, который назначили на 09:10 в кабинете 302.
Пришел я как обычно на 15 минут раньше, но в 9:10 меня никто не принял, сказала секретарша что меня позовут, простояв под кабинетом до 10:40 я вдруг услышал как назвали мою фамилию, но назвала ее совсем другая секретарша из кабинета 301 который находится приблизительно в 10 метрах от кабинета номер 302.
Со словами "я здесь" ускоренным шагом двинулся в сторону 301 кабинета, увидев меня секретарша не стала ждать, а просто назвала фамилию другого человека, видимо она посчитала что 5 секунд ожидания это слишком щедро для человека который прождал своей очереди полтора часа.
И вот наконец то я попал в зал судебных заседаний.
Геец естественно не пришел, как оказалось руководство гаи написало письмо что геец попал под сокращение, правда судья спросил меня может ли дело быть рассмотрено без ответчика, я согласился, теперь понимаю что зря, выслушав мой иск, посмотрев фотографии того что геец назвал разметкой судья принял решение отказать.
С этим решением я не согласен по той причине что ни в одном пункте ДСТУ 2587-94 не указано что двойную сплошную наносят смолой.
После слушания я обратился к секретарше, которая порядком мне успела надоесть своим хамским отношением к гражданам Украины, а именно в первый раз когда я пришел она заявила что они тут проветривают кабинет от посетителей, и все как-то металась, на мои вопросы пыталась давать ответы как можно быстрее, не для того чтоб мне помочь, а для того чтоб побыстрее от меня избавиться, спустя 5 минут общения она крикнула что я у нее час времени отнял, а ей некогда. Как оказалось на улице её ждал молодой человек, с которым срочно нужно было полюбезничать.
Во второй раз, это уже после суда, я к ней подошел с вопросом когда можно будет получить решение суда, на что получил ответ "А зачем оно вам!?!?", после того как я повторил вопрос в более настойчивой форме, она сказала что через неделю зайдите в канцелярию. Решение суда я еще не получил, для начала отправил инфо запрос начальнику ГАИ города Кривой Рог, чтоб в официальной форме разъяснил является ли смоляное покрытие двойной сплошной линией разметки.
Ответ пока не получил, надеюсь справедливость восторжествует.
Решение суда окончательно и обжалованию не подлежит, но могу ли я обратиться в прокуратуру если ГАИ признает что данное нанесение смолы не является двойной сплошной?

Вложения:
Комментарий к файлу: вот это разметка?
123698723.jpg
123698723.jpg [ 61.69 KiB | Просмотров: 2219 ]
Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 ноя 2011, 09:18 
Борец

AleksGr писал(а):
Решение суда окончательно и обжалованию не подлежит, но могу ли я обратиться в прокуратуру если ГАИ признает что данное нанесение смолы не является двойной сплошной?

так можна пробувати,щоб прокуратура,скасувала посьтанову суду,пиши скаргу,прикладай фото,опиши,що ця розмітка не відповідає стандартам,і тебе незаконно притягли до відповідальності,пробуй.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 ноя 2011, 23:26 
Борец

пішохід
прокуратура не може скасувати рішення суду. прокуратура тільки може накласти протест і то тільки в тому випадку, коли рішення по адмін справі прийняв суд (ст.130, 124, тощо), а коли суд прийняв рішення по оскарженню постанови ДАІ - прокуратура нічого не може зробити.
Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Тепер лишається тільки помста.
Чекаєш відповідь від ДАІ, там буде якась відписка або не буде взагалі ніякої відповіді. Тоді пишеш скаргу в прокуратуру. Прокуратура пересилає твою скаргу назад в ДАІ. Подаєш в суд на прокуратуру і за бездіяльність і скаргу у вищестоячу прокуратуру. Прокурор криє матом начальника ДАІ. Вищестояча прокуратура дає відписку. Подаєш в суд на обласну прокуратуру за бездіяльність і скаргу в Генпрокуратуру. Потім в суд на Генпрокуратуру. До цього часу вже отримуєш відповідь від ДАІ, В міський раді через інфозапит виясняєш яка організація обслуговує дану ділянку шляху. Пишеш заяву в ДАІ з вимогою оштрафувати дану організацію, ну і потім знову ж таки, прокуратура, суд. Начальник ДАІ, чи його заступник, рано чи пізно запрошує тебе на бесіду і по дружньому питає в тебе: "а нах... воно тобі треба?", ти йому кажеш: "а нех було мене за це штрафувати", показуєш йому квитанцію про сплату штрафу. З часом, розмітку таки нанесуть білою фарбою, а тобі лишиться моральне задоволення. ;)

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2011, 06:39 
Борец

_Skamar_ писал(а):
Тепер лишається тільки помста.
Чекаєш відповідь від ДАІ, там буде якась відписка або не буде взагалі ніякої відповіді. Тоді пишеш скаргу в прокуратуру. Прокуратура пересилає твою скаргу назад в ДАІ. Подаєш в суд на прокуратуру і за бездіяльність і скаргу у вищестоячу прокуратуру. Прокурор криє матом начальника ДАІ. Вищестояча прокуратура дає відписку. Подаєш в суд на обласну прокуратуру за бездіяльність і скаргу в Генпрокуратуру. Потім в суд на Генпрокуратуру. До цього часу вже отримуєш відповідь від ДАІ, В міський раді через інфозапит виясняєш яка організація обслуговує дану ділянку шляху. Пишеш заяву в ДАІ з вимогою оштрафувати дану організацію, ну і потім знову ж таки, прокуратура, суд. Начальник ДАІ, чи його заступник, рано чи пізно запрошує тебе на бесіду і по дружньому питає в тебе: "а нах... воно тобі треба?", ти йому кажеш: "а нех було мене за це штрафувати", показуєш йому квитанцію про сплату штрафу. З часом, розмітку таки нанесуть білою фарбою, а тобі лишиться моральне задоволення. ;)

оце варіант.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа