Текущее время: 22 фев 2025, 21:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 15 авг 2011, 14:34 
Борец

Коротко по сути:

В декабре 2008 сняли на Визир с нарушениями. Сроки оскарження я пропустил т.к. не проживаю по адресу регистрации. 22.03.2011, после того как получил повестку из ДВС, направил Скаргу и ЗАЯВУ ПРО ВІДНОВЛЕННЯ СТРОКУ НА ОСКАРЖЕННЯ в районный суд.
18.04.2011 получил Ухвалу согласно которой суд залишив без розгляду мою Скаргу т.к. "Наведені у заяві скаржником причини не є поважними".
12.05.2011 я подал апеляцию. Сроки не пропустил т.к. как обычно суд прислал письмо с опозданием.

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА

18.04.2011р. Ухвалою судді Франківського районного суду м.Львова по справі № _____ позовну заяву _____. до ВДАІ м. Львова УДАІ ГУМВС України залишено без розгляду з мотивів пропуску строків позовної давності. Клопотання про поновлення процесуальних строків залишено без задоволення. Ухвалу суду я отримав поштою 06.05.2011р., що підтверджується копією поштового конверта.
Вважаю вищевказану ухвалу суду такою, що прийнята без врахування обставин справи, процесуальних норм. Я таким чином позбавлений можливості захистити свої права та передбачені законом інтереси в судовому порядку.
Суд І-ої інстанції залишив позов без розгляду у зв’язку з пропущеними процесуальними строками, причини пропуску яких вважає неповажними проте, судом не взято до уваги той факт, що я не міг оскаржити постанову ВДАІ м. Львова оскільки взагалі не знав про її існування. Постанова працівниками ВДАІ м. Львова складалась за моєї відсутності, із змістом постанови мене не ознайомлювали. Про факт існування постанови _____ від 02.01.2009р. мені стало відомо лише 15.03.2011р. у зв’язку із отриманням постанови державної виконавчої служби. Таким чином отримавши відомості про постанову ВДАІ м.Львова мною 22.03.2011р., до Франківського районного суду м. Львова було подано позовну заяву про скасування постанови а також відповідне клопотання про поновлення пропущених процесуальних строків з відповідним обґрунтуванням, проте, без моєї чи мого представника участі, наведені мною причини пропуску терміну оскарження судом були визнані неповажними. Ст..289 КпАП та ст. 100 КАС не містять чіткого переліку причин, які слід вважати поважними. Незрозуміло чому суд не вважає відсутність факту отримання мною постанови поважною причиною для відновлення строку на оскарження, адже на копії постанови _______ від 02.01.2009р., що міститься у додатку, відсутній мій підпис і вихідний номер поштового відправлення(яке я віповідно не отримав). У відповідності до ч.2 ст.71 КАС, у справах даної категорії обов’язок доказування взагалі покладається на відповідача. Більше того, саму постанову винесено з грубими порушеннями законодовства про що повідомлено мною у позовній заяві. Вважаю, що суд повинен був прийняти мою скаргу до розгляду згідно ст. 2 КАС і ст. 287,288,289 КпАП та забезпечити всебічне та об’єктивне вирішення справи(п. 1 ст. 111 КАС).
Заява про апеляційне оскарження не подавалась.
На підставі викладеного, керуючись ст. 102, 185, 186, 187 КАС України,

ПРОШУ:
1. Скасувати ухвалу від 18.04.2011р. по справі № ______
2. Поновити процесуальні строки для оскарження постанови ВДАІ м. Львова _______ від 02.01.2009р.
3. Справу повернути до Франківського районного суду м. Львова для розгляду справи по суті.
4. Повідомити про час та день розгляду справи для забезпечення участі скаржника (представника).
„____”__________ 20__р.

Підпис

Додатки:
1. Документи про оскарження постанови(5 арк)
2. Копія ухвали суду

05.08.2011 получил Ухвалу про відмову у відкритты апеляційного провадження из Апеляционного суда согласно которой:
"Відповідно до ч.2 ст. 171-2 КАС України рішення місцевого загального суду як адміністративного
суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів
владних повноважень щодо притягнення до адміністративної
відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає."

Вопросы:
1. реально ли получить позитивное решение по Касации? Мое дело не рассматриволось по-сути а только футболилось. По-сему считаю решение судьи незаконным.
2. реально ли призвать к ответу судью?

http://www.youtube.com/user/mmmannn111

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 авг 2011, 09:21 
Борец

Так никто и не ответит стоит ли подавать касацию или расслабиться и заплатить штраф за нарушение которого небыло?

http://www.youtube.com/user/mmmannn111

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 авг 2011, 15:13 
Постоялец

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про виконавче провадження
Стаття 22. Строки пред'явлення виконавчих документів
до виконання

1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в
такі строки:

1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у
справах про адміністративні правопорушення та постанови органів
(посадових осіб), уповноважених розглядати справи про
адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;

Выяснить интересыющие Вас даты и подать ходатайство в ГИС по закрытию производства в связи с истечением сроков предоставления к исполнению.
---

До: Начальнику ВДВС ___ РУЮ у м. Києві

Стягувач:
Боржник: П І Б
Адреса місцезнаходження:

ВП № 00000001
Державний виконавець: ПІБ

КЛОПОТАННЯ
ПРО ЗАКІНЧЕННЯ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

30 лютого 2010 р. на адресу місцезнаходження боржника надійшла постанова про відкриття виконавчого провадження від 22.02.2010 р. №00000001.

Керуючись приписами ч. 1 ст. 303 КУпАП не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.
Згідно ст. 22 Закону України «Про виконавче провадження» постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення можуть бути пред'явлені до виконання протягом трьох місяців.

Станом на 07.05.2010 р. граничний строк для виконання Постанови ____ від 29.12.2009 р. №3-00001 сплинув 29.03.2010 р.
Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 49 Закону України «Про виконавче провадження» виконавче провадження підлягає закінченню у випадку закінчення строку, передбаченого законом для відповідного виду стягнення.

Згідно ч. 3 ст. 49 Закону України «Про виконавче провадження» про закінчення виконавчого провадження державний виконавець виносить постанову.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 303 КУпАП, ст. ст. 11, 12, 21, 22, 49 Закону України «Про виконавче провадження», п. п. 3.3, 5.3, 5.24 «Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби»,

ПРОШУ:

1. Прийняти дане клопотання до розгляду та належно його розглянути.
2. Винести постанову про закінчення виконавчого провадження.
3. Копію постанови про закінчення виконавчого провадження надіслати на адресу місцезнаходження боржника у 3-денний строк.

Додаток:

1. Копія постанови про відкриття виконавчого провадження від 22.02.2010 р. №00000001 на 1 арк. в 1 прим.

________________ ПІБ
Дата

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа