Текущее время: 23 фев 2025, 11:41

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 56 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 11:02 
Постоялец

Я раджу спочатку зазначити на те що суд порушив,а потім вказати на недоліки у застосуванні судом з'ясування обставин,з зазначенням цитати судді,що ти не зможеш зробити-тому що не ознайомився з судовою справою,після винесення рішення.
Ще раз читай вимоги до скарги-4) вимоги особи, яка подає апеляційну скаргу, до суду
апеляційної інстанції;
5) обґрунтування вимог особи, яка подала апеляційну скаргу,
із зазначенням того, у чому полягає неправильність чи неповнота
дослідження доказів і встановлення обставин у справі та (або)
застосування норм права;
тільки на практиці -вказують на помилки суду,а потім зазначають на помилки судді,відповідача при розгляді у суді першої інстанції.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 июн 2010, 21:23 
Постоялец

Так в моей скарге вроде все перечисленные вами пункты присутствуют, п4 -вымоги - указаны в графе ПРОШУ,п5 у мненя в конце каждой части есть
А про цитаты судьи....... думаю они и ненужны, он за весь суд задал мне только один вопрос -"А у вас есть действительно страховка или нет?" и посылатся на эту ОДНУ фразу както нехочется....))))

Мне канечно стыдно просить.......но всёже...... моглибы Вы прочитать полностью мою скаргу и указать точно обзацы которые нужно убрать или заменить.
Кроме слов... ПОЖАЛУЙСТО, предложить нечего. Некидайте меня в трудную минуту, буду обязан.

При выграше дела обязуюсь пополнить счёт на вашем телефоне ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2010, 05:03 
Постоялец

bazar76
ок.при наличии свободного времени.какого числа срок истекает?
но результат 99% отрицательный для тебя.можно еще просить изменить наказание,то есть уменьшить сумму штрафа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2010, 09:29 
Постоялец

26.05.2010 была подана заява...... тоесть + 20 дней.... получается до 15.06.2010 но хательсь бы канечно отнести завтра, ато там в канцелярии вдруг непримут, скажут давай квитанцию о держ мыте, и потом бегать как угарелый в последний день неохота.
По поводу снижения штрафа...... можно канечно и снизить, а в идеале - замен штрафа на общественые работы. (просто даже 430 гр оплатить непредставляется возможным).
Страховку я уже сделал, правда число в ней от 08.06.2010, тоесть после нарушения сделал, можно както указать что типо раскаялся, но тут другое........
В суде я понял что нельзя выставлять вилку - "или-или", поэтому если просить о снисхождении то этим я признаю свою вину.....а я НЕвиноват, хотя мне уже нет выбора.
Насчёт "поработать метлой", в таблице штрафов за отсутствие страховки нет пункта о работах, тока деньги, или суд всёже может отойти от закона и назначить "метлу" ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2010, 12:14 
Постоялец

bazar76
Цитата:
или суд всёже может отойти от закона и назначить "метлу" ?

не зустрічав таких випадків.
Взагалі важко змусити суд склонити до співчуття.для них така сума 850грн.-мізер.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2010, 18:57 
Постоялец

Моя последняя редакция скарги, завтра несу её в апп.суд, буду боротся. Пожелайте мне удачи.............
О результатах отпишусь, возможно через месяц, когда пройдёт суд.

До Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду
49083, г. Днепропетровск, просп. Им. Газеты 'Правда', 29, оф.504.
Через Iндустрiальний районий суд м.Днiпропетровськ
просп. им. газ. Правда, 84.

(Справа за адміністративним позовом № 2а-665/10).

Позивач: --------------- В`ячеслав Геннадiйович
Що мешкае за адесою: --------------------
Вiдповiдач: НОВОМОСКОВСЬКА РОТА ДПС ДАІ
вул. Сучкова 37А
м. НОВОМОСКОВСЬК
Дніпропетровської обл.
51200 Україна

Заяву «про апеляційне оскарження» подано до суду 26.05.2010 р.

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
на постанову судді Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ
від 21 травня 2010 р. у справі за адміністративним позовом № 2а-665/10

Постановою судді Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ Мороз В.П. від 21 травня 2010 р. у справі за адміністративним позовом № 2а-665/10 відмовлено повністю у задоволеннi заяві ----------------- В`ячеслава Геннадiйовича до інспектора Новомосковськоi роти ДПС Зайченко В.В. «про оскарження постанови серії АЕ 248094 у справі про адміністративне правопорушення від 18.04.2010р. за ч. 1 ст. 122 КУпАП та ч.1 ст. 126 КУпАП, з накладенням штрафу в розмірі 800,00 грн.

Враховуючи зміст постанови, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог виходячи з того, що позивач не довів свою невинуватість у вчиненні правопорушення.

З данною постановую я не згоден з тих підстав, що постанова суду винесена з порушенням матеріального та процесуального права, відхилення доказів, та неповне дослідження усіх обставин справи щодо дослідження правомірності дій iнспектора ДПС Зайченко В.В. при складанні протоколу № АЕ 347873 від 18.04.2010 та винесення постанови № АЕ 248094 від 18.04.2010..

1.. У рішенні суду зазначено лише норми права які повинен виконувати iнпектор ДПС при здійсненні владних повноважень згідно КпАП. Але суд не вказав які саме докази прийняті судом як належні при розгляді мого адміністративного позова, і чому мої посилання на порушення моїх прав не були прийняті судом для виявлення обставин складання інспектором ДПС Зайченко В.В. протоколу № АЕ 347873 від 18.04.2010 та винесення постанови № АЕ 248094 від 18.04.2010.
Пунктом 24 постанови Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2005 року № 14 «Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті» встановлено, зврернути увагу судів на неприпустимість спрощеного підходу до судового розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті та ігнорування прав осіб, яких притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних представників і захисників.
I також що зміст постанови має відповідати вимогам , передбаченим статтями 283 і 284 КУпАП. У ньому, зокрема, потрібно навести докази, на яких грунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, і вказати мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів. В якості доказів можуть бути використані дані, свідчення, речі та інші фактичні дані, які встановлюють наявність або відсутність обставин справи.
Очевидно, що судом першоi iнстанцii винесено постанову саме із цим „спрощеним” підходом, із значними процесуальними порушеннями.
Виносячи оскаржувану постанову, суд, у десятому абзацi, не оцінив належним чином докази, керувався власною суб’єктивною думкою, яка ґрунтувалася лише на наведених у протоколi (а.с.5) обставинах. В той час, як ці обставини не підкріплені жодними матеріальними доказами,хоча ст.251 КУпАП прямо вказує, що в якості доказів у справах про адміністративні правопорушення можуть використовуватись лише показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису.
Прилад, яким нібито була зафіксована швидкість, а саме «Радiс» 2088, не має функції фото- і кінозйомки чи вiдеозпису, про що свiдчить перелiк техничних засобов за наказом МВС Украiни №33 вiд 01.03.2010. При цьому, з огляду на положання ст. 251 КУпАП, ця норма носить iмперативний характер щодо можливостi використання тiлки тих технiчних приладiв та засобiв, що мають функції фото- і кінозйомки та відеозапису i можуть бути використанi, як доказ по справi . Це також підтверджується, відсутністю в матеріалах справи фото-кінозйомки або відеозапису скоєння адміністративного правопорушення.
Також, суд не врахував, що у відповідності до стст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірбвальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів анi мені а нi суду співробітником ДАІ надано не було.
Також суд не врахував i те, що жодним чином не доведено належність виміряной швидкості саме моєму транспортному засобу.
З цього можна зробити висновок, що суд не об’єктивно підійшов до оцінки доказів.
Фактично при розгляді справи, в порушення ч.2 ст.71 КАСУ на яку посилается суд у дев`ятому абзацi постанови, судом було на мене покладено обов’язок доказування своєї невинуватості, (хоча ця стаття прямо вказуе на те що докази повинен надавати вiдповiдач («ч.2 ст. 71 - В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.»)), що грубо порушує принцип презумпції невинуватості, закріплений в статті 62 Конституції України: «ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тулмачаться на її користь».

2.. Також виносячи постанову суд неврахував ст. 256 КпАП яка визначає вимоги до змісту протоколу про адміністративне правопорушення. В ньому обов’язково зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу порушника; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення порушника; інші відомості, необхідні для вирішення справи. При складанні протоколу (а.с.5) інспектором ДПС були грубо порушено вимоги п.1.6. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009 , а саме: «1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доказів їх провини або достатніх доказів допущення ними порушень ПДД (фото-, відеоматеріалів, свідчень свідків, тощо).»Працівник міліції не зазначив у протоколі (а.с.5) прізвища й адреси свідків правопорушення, а також провiв виявлення обставин по справі з дуже спрощеним підходом – в 6 год. 15 хв. (згідно протоколу) він зупинив ТЗ, а вже в 6 год. 15 хв. (тобто в той же час) закінчив розгляд адміністративної справи. З’ясувати всі обставини, до того ж не маючи жодного доказу і без опитування свідків, просто не можливо, та ще за такий короткий період часу. Цi порушення є підставою для визнання протоколу незаконним з тієї причини, що він складений з порушеннями вимог КпАП.

3.. Крiм того вiдподiдно до п. 2.18 Методичних рекомендацiй щодо практичних дiй працiвникiв дорожньо-патрульноi служби ДАI пiдчас документування порушень Правiл дорожнього руху допущених водiями транспортних засобiв (2008 року), якщо пiд час офрмлення виявленого порушення ПДР протоколом про адмiнiстративне правопорушення працiвником ДАI допущенi механiчнi пошкодження або виявлен типогравський брак, оформлення правопорушення продовжуеться на наступному за нумерацiею бланку протоколу. Тобто цiєю нормою передбачена цілісність протоколiв про адмiнiстративне правопорушення.
Данi вимоги небули дотриманi iспектором Зайченко В.В. при складаннi протоколу про адмiнiстративне правопорушення (а.с.5) вiд 18.04.2010 року, тобто порушено порядок складання бланку сувороi звiтностi, а судом першоi iнстанцii не враховане це порушення.

4.. У дванадцятому абзацi постанови суд посилаеться на п. 4.1 та 4.2 Iнсрукцii з дiяльностi пiдроздiлов дорожно-патрульноi служби Державтоiнспеекцii МВС Украiни яка була затверджена Наказом МВС 13.11.2006 №1111. Хочу звернути увагу суду на той факт що дана інструкція вратила чиннiсть 17.07.2009 на пiдставi виходу нового наказу №111 вiд 27.03.2009 (z0576-09).
Таким чином можна прийти до висновку що суд першої інстанції не володіє всією інформацією щодо виходу нових підзаконних актів, що доводить, що суд першої інстанції некомпітентен в даному питанні.

5.. Окрім наведеного при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інши обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.33 КУпАП. Як видно iз протоколу (а.с.5), i я пiдтверджую цей факт зараз, я тимчасово непрацюючий, i є єдиним годувальником у родині з непостійним доходом, i сплатити штраф у розмiрi 800 гр. я неможу у зв'язку скрутного фінансового становища.

Зважаючи на викладене постанова судді Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ Мороз В.П. від 21 травня 2010 р. у справі про адміністративне правопорушення № 2-а-665/10 є незаконною та необґрунтованою, такою, що порушує норми матеріального та процесуального права України, а також право позивача, Поiздника В`ячеслава Геннадiйовича, на справедливий розгляд безстороннім судом (п. 1 ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод).

Відповідно до ст., ст. 1, 9, 17, 18, 247, 251, 252 КУпАП, на основі ст., ст. 6, 9, 185, ч. 4 ст. 187, ст., 198, ст. 202 КАС України.
ПРОШУ :

1. Прийняти апеляційну скаргу до розгляду;

2. Повідомити позивача, ---------------- В`ячеслава Геннадiйовича, про час та місце судового розгляду;

3. Скасувати постанову судді Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ Мороз В.П. від 21 травня 2010 р. у справі за адміністративним позовом № 2-а-665/10 та прийняти нову постанову суду, про визнання дiй iнспектора Зайченко В.В. протиправними та скасування постанови серii АЕ № 248094 від 18.04.2010.
4. Провадження по адміністративній справі 2а-665/10 – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

5. Звільнити від сплати державного мита, як особу , що оскаржила Постанову про адміністративне правопорушення відповідно до ст.288 КУпАП.

Додаток:

1.Копія апеляційної скарги. (1 примiрник)

„____”__________ 20___р. (Підпис)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2010, 19:05 
Постоялец

bazar76
личку посмотри.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2010, 07:12 
Постоялец

bazar76
разместил Апелляци на постанову суду,по постановлении по ст.122,126.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2010, 16:02 
Постоялец

Таккк........ отнёс в суд Вашу редакцию скаргы (правда без пункта о признании действий гайца непровомерными).
Так вот, в суд первой инстанции отнёс скаргу и её копию (тоесть в двух экземплярах), даю и говарю
Я - "возмёте такое?",
Тётя -"Канечно"
Я -"А про мыто квитанция ненужна?"
Тётя - "нет, выж указали ссылку на статью 288 КУпАП"
Я - "Я так знаю мне щас надо ищё в апп.суд отвезти копию такуюже, меня к этому обязывает какойто там закон"
Тётя - "нет, ненадо, мы сами всё передадим"

Но яж не пальцом деланый, темболее форум читал и тёте неповерил...... поехал в апп.суд чтоб узнать (навсякий случай, вдруг меня обманули) нужнали им копия.
Приехал. Разговор в апп.суде:
Я - "Вот, я такую я скаргу отнёс в суд первой инстанции, а вам она тоже нужна?"
Тётя - " КАНЕЧНО"
Я - "А гогда мне Вам позвонить и узнать на какое число мне назначат или ваще приняли ли мою скаргу?"
Тётя - "Позвоните через МЕСЯЦ, унайте что к чему"

Апупеть, это я тока через месяц узнаю приняли они ваще мою скаргу, а потом ищё наверно столкоже ждать сам суд..
Я в шоке, как в стране у нас всё долго.........

Итог, тётя в суде первой инстанции, толи сознательно, толи по неопытности меня ОБМАНУЛА.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 18:52 
Постоялец

Просвятите. Сегодня был суд-отказали. Сказали через 5 дней прийти за решением. Сколько есть времени на подачу аппеляции? Адвокат сказал что должны были вручить сразу, а 5 дней дали для того что-бы я не успел подать аппеляцию.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 19:02 
Борец

месяц на апеляцию.
10 дней на подачу заявления про обжалования + 20 дней на подачу самой апеляционной жалобы.

срок начинает исчисляться с момента заслушивания стороной постановления. Если сторона отсутствувовала на оглашении решения, тогда с момента получения решения в руки (по почте или лично в канцелярии), о чем сторона ставит подпись (в журнале на почте или в журнале в канцелярии суда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 19:06 
Постоялец

А что это за схема: заявление а потом аппеляция? А что нельзя сразу прийти с аппеляцией? А куда она подается, туда же или в областной центр?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 19:14 
Постоялец

teopros писал(а):
Сказали через 5 дней прийти за решением. Сколько есть времени на подачу аппеляции? Адвокат сказал что должны были вручить сразу, а 5 дней дали для того что-бы я не успел подать аппеляцию.

ст.160 КАС,когда составят полностью решение суда, то после 24.00 наступает срок обжалования.
а адвокату мороженое не давай,у него и так голова больная.))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 19:30 
Постоялец

teopros писал(а):
А что это за схема: заявление а потом аппеляция? А что нельзя сразу прийти с аппеляцией? А куда она подается, туда же или в областной центр?

Раскажу по пунктам.
1. Можеш в течении 10 дней после приговора отнести и аппеляцию сразу....но куда спешить? Будет время всё обдумать.
2. Если неучитовать пункт 1 то ты в течении 10 дней относиш в суд первой инстанции ЗАЯВУ про оскарження постановы (типо там будет написано что ты её будеш обжаловать)
3. В течении 20 дней после подачи заявы ты несёш СКАРГУ на постанову (аппеляционную скаргу) в 2х экземплярах, а ещо один относиш или отсылаеш по почте в апп.суд.

Вот сама ЗАЯВА.... (данные подставить свои...)

До Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду
49083, г. Днепропетровск, просп. Им. Газеты 'Правда', 29, оф.504
Через Iндустрiальний районий суд м.Днiпропетровськ
просп. им. газ. Правда, 84.
Позивач______________---------------------Геннадiйович
Що мешкае за адесою ------------------------

Вiдповiдач _________ НОВОМОСКОВСЬКА РОТА ДПС ДАІ
вул. Сучкова 37А
м. НОВОМОСКОВСЬК
Дніпропетровської обл.
51200 Україна

З А Я В А
П Р О А П Е Л Я Ц І Й Н Е О С К А Р Ж Е Н Н Я

на Постанову Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ від 21 травня 2010 року, про відмову в задоволенні адміністративного позову про визнання противоправними дii iнспектора ДАI Зайченко В.В. та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності

Постановою Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ від 21 травня 2010 року по справі № 2-а665/10 (Суддя Мороз В.П.), менi було відмовлено у задоволенні адміністративного позову за позовною заявою --------------------Геннадiйовича, до Новомосковськоi роти ДПС про визнання противоправними дii iнспектора ДАI Зайченко В.В. та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Вважаю цю Постанову не обґрунтованою і такою що підлягає апеляційному оскарженню.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції буде подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.
Заява про апеляційне оскарження складена на підставі ст. 186 КАС України, та подається до суду першої інстанції який виніс рішення що підлягає апеляційному оскарженню, у встановлений законом термін, тобто протягом 10 діб з дня винесення постанови.

____ травня 2010 р. _______

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июн 2010, 19:33 
Постоялец

OK

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 56 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа