Текущее время: 22 фев 2025, 08:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 44 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 21 фев 2012, 13:23 
Постоялец

Может и есть смысл согласить с п. 10.9. Но я бы отказывался от всего, а дальше по ситуации.
Есть вероятность отбить все обвинения.

По своему делу я отполировал скаргу. Еду отвозить. А тебе думаю стоит написать ходатайство в суд. Это будет фактически 95% успеха и это ходатайство будет решением суда.

Наша жизнь как сказка: Рикки-Тикки-Тави выясняет, что кобры хотят убить живущих в доме людей. Он вступает в поединок сначала с Нагом, а потом с Нагайной и уничтожает их невылупившихся детёнышей, чтобы спасти своих друзей.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 фев 2012, 17:46 
Постоялец

смотри в моей теме текст скарги. Типа этой скарги пиши свое ходотайство в суд и подавай до заседания. желательно завтра

Наша жизнь как сказка: Рикки-Тикки-Тави выясняет, что кобры хотят убить живущих в доме людей. Он вступает в поединок сначала с Нагом, а потом с Нагайной и уничтожает их невылупившихся детёнышей, чтобы спасти своих друзей.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2012, 22:08 
Новобранец

Так как рассмотрение моего дела было перенесено на 19 марта, то на следующей неделе понесу ходатайство. Ниже представлен его текст. Прошу всех кто может подсказать что в нем не так, что добавить/ удалить. Буду рад любой помощи/ совету, так как это мое первое подобного рода документ. Спасибо!

КЛОПОТАННЯ
В провадженні судді знаходиться справа за протоколом адміністративного правопорушення серії ВН1 № 410456 від 24.01.2012 року щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності. Керуючись ст. 268 КпАП України, вважаю за необхідне повідомити наступну інформацію.
24.01.2012 року я, ФИО, була за кермом припаркованого автомобіля Hyundai Tucson гос. номер ХХХХХХ. Виїжджаючи з місця паркування рухалась заднім ходом, для чого скористалася допомогою своєї матері – ФИО. Після того як я від’їхала від місця своєї стоянки на приблизну відстань 5 метрів я загальмувала та стала чекати свого чоловіка. За хвилину він з’явитися та побачив подряпину на передньому бампері з лівої сторони нашого авто. Після цього він пішов перевірити сусіднє авто біля колишнього місця парковки. На його передньому правому крилі, а також на передній провій двері теж були аналогічні подряпини. Було зрозуміле що під час руху я зачепила сусіднє авто. Завдяки тому що подряпини були незначні (див. додаток), а моє авто доволі велике, я не відчула того як стався дотик, а тому не зупинилась і продовжила рух. Через те що я вже від’їхала від свого попереднього місця паркування, а розміри проїзної частини не дозволяли мені і на далі залишатися на дорозі, я припаркувала своє авто якомога ближче (в межах 10 метрів) до місця попередньої стоянки. Після цього я подзвонила за номером 02 та повідомила про те що сталося з проханням викликати працівників ДАЇ до місця пригоди.
Після прибуття інспекторів ДАЇ я розповіла обставини ДТП а також ті причини що змусили мене від’їхати від місця пригоди. Не зважаючи на мої пояснення, а також на наявні факти, інспектор ДПС Шевчук Р. В. склав протокол про адміністративне правопорушення серії ВН1 № 410456 від 24.01.2012 року, в якому вказав, що, на його думку, мною порушені п.10.9, 13.1, 2.10 ПДР, за що передбачена відповідальність за ст. 122.4 та 124 КУпАП.
Вважаю, що наведені вище статі 13.1 та 2.10 я не порушувала з наступних міркувань:
1. Стосовно ст. 13.1 – відповідно до пункту 1.10 ПДР терміни безпечний інтервал та безпечна дистанція стосуються транспортних засобів, що рухаються, а тому не можуть бути застосовані у випадку виїзду з місця паркування (одне з двох ТЗ не рухається)
2. Стосовно ст. 2.10 та відповідної до неї ст. 122-4 КУпАП. – мною не було вжито спроби залишити місце ДТП або якимось чином приховати свою причетність до скоєного. Більш того, саме я повідомила про ДТП за номером 02 та залишилася дочікуватись працівників ДАЇ.

На підставі викладеного,
ПРОШУ:

1. Прийняти клопотання до розгляду та долучити до матеріалів справи.
2. Скасувати порушення за статтею 122-4 КУпАП.
3. Визначити мене винною за статтею 124 КУпАП.

ДОДАТОК:
1. Лист А-4 з фото пошкодження мого автомобіля.

P.S. Ка я понимаю, это ходатайство надо писать на имя конкретного судьи. Так как повестки у меня нет, как мне поступить? Пойти в суд и узнать кто будет рассматривать мое дело, или достаточно просто позвонить с аналогичным вопросом?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 00:07 
Постоялец

ЛИЧНО Я, НАПИСАЛ БЫ КАК-ТО ТАК. ПОСМОТРИ ЕЩЕ ОРФОГРАФИЮ. ПОТОМУ КАК УЖЕ ПОЛНОЧЬ, А УКРАИНСКИЙ ЭТО НЕ МОЙ РОДНОЙ ЯЗЫК.
Я НЕ ПРЕТЕНДУЮ НА 100% ПРАВОТУ В ИЗЛОЖЕНИИ. ВСЕ ИЗЛОЖЕННОЕ - ЕСТЬ МОЕ ЛИЧНОЕ МНЕНИЕ И МОЖЕТ БЫТЬ ПОДВЕРГНУТО КРИТИКЕ.

Керуючись ст. 268 КпАП України, надаю наступне
КЛОПОТАННЯ
до протоколу ПРО адміністративнЕ правопорушення серії ВН1 № 410456 від 24.01.2012 року

24.01.2012 року ПРИБЛИЗНО О (СКІЛЬКИ?) я, ФИО, була за кермом автомобіля Hyundai Tucson гос. номер ХХХХХХ. ЯКИЙ БУВ ПРИПАРКОВАНИЙ БІЛЯ (ЧОГО? СУПЕРМАРКЕТ, ДВІР, НОЧНА СТОЯНКА). Виїжджаючи з місця паркування рухаЮЧИсь заднім ходом, для чого скористалася допомогою своєї матері – ФИО. Після того, як я від’їхала від місця своєї стоянки на приблизну відстань 5 метрів я ЗУПИНИЛАСЬ та стала чекати свого чоловіка ФИО. За хвилину він з’явиВся та побачив подряпину на передньому бампері з лівої сторони МОГО авто. Після цього він пішов перевірити сусіднє авто, біля ЯКОГО БУВ ПРИПАРКОВАНИЙ МІЙ АВТОМОБІЛЬ. На АВТОМОБІЛІ МАРКА ДЕРЖ НОМЕР, ВІН ПОБАЧИВ (ЩО?) НЕЗНАЧНУ ПОДРЯПИНУ НА передньому правому крилі, а також на передній прАвій двері. Було зрозуміле, що під час ТОГО, КОЛИ Я ВИЇЗДЖАЛА З ПАРКОВКИ, я зачепила сусіднє авто МАРКА НОМЕР.
Завдяки тому що моє авто доволі велике, А Я ЗАЦЕПИЛА, АВТО ЯКЕ СТОЯЛО, ПЛАСТИКОВИМ БАМПЕРОМ ТА ПОШКОДЖЕННЯ БУЛИ НЕЗНАЧНИМИ (див. додаток), я не відчула того як стався дотик. А тому не зупинилась і продовжила ВИЇЗЖАТИ З ПАРКОВКИ. Через те, що я вже від’їхала від місця паркування, ДЕ СТАЛОСЯ ДТП, а розміри проїзної частини не дозволяли мені і на далі залишатися на дорозі, я припаркувала своє авто якомога ближче (в межах 10 метрів) до місця НА ЯКОМУ СТАЛОСЯ ПРИГОДА ТА УВІМКНУЛА АВАРІЙНУ СИГНАЛІЗАЦІЮ. Після цього я ЗАТЕЛЕФОНУВАЛА за номером 102 та повідомила про те що сталося ДТП ТА викликаЛА працівників ДАЇ до місця пригоди.
Після прибуття інспекторів ДАЇ я розповіла обставини ДТП, а також ті причини що змусили мене УБРАТИ СВОЄ АВТО З ПРОЇЗДЖОЇ ЧАСТИНИ.
Інспектор ДПС Шевчук Р. В. склав протокол про адміністративне правопорушення серії ВН1 № 410456 від 24.01.2012 року, в якому вказав, що, МНОЮ ПОРУШЕНО п.10.9. ТА Не зважаючи на мої пояснення, а також на наявні факти, на його думку, мною ЩЕ НІБИТО порушені П.П.13.1, 2.10 ПДР.
Вважаю, що наведені вище П.П.13.1, 2.10 ПДР я не порушувала з наступних міркувань:
1. Стосовно П. 13.1 ПДР – відповідно до пункту 1.10 ПДР терміни безпечний інтервал та безпечна дистанція стосуються транспортних засобів, що рухаються, а тому не можуть бути застосовані у випадку виїзду з місця паркування, В ЗВЯЗКУ З ТИМ, ЩО ОДНО з двох ТЗ не рухаЛОСЬ.
2. Стосовно П. 2.10 ПДР - Мої дії ПОВНОГО ТА безумовного виконання вимог п. 2.10. А, Б, Д, Е. ПДР України та сам факт особистого звернення до органів ДАЇ З ЗАЯВОЮ ПО ДТП свідчать про відсутність ПОРУШЕНЯ, ТА ВІДСУТНІСТЬ В МОЇХ ДІЯХ бажання та умислу на порушення ПДР України.
СВОЮ ПРОВИНУ У ПОРУШЕНІ ПДР ЗА П.10.9 Я ВИЗНАЮ.

Добавил после твоего ответа:
--------------
Таким чином, при розгляді моєї усної заяви та адміністративної справи, посадова особа Інспектор ДПС Шевчук Р. В. не дослідив, та не довів жодного факту, який би міг засвідчити, що я мала намір ухилитися від реєстрації пригоди в органах ДАЇ, не навів жодних доказів того, що я мала намір приховати сліди пригоди та порушити ПДР України.
Тобто, при розгляді справи та при складанні адміністративного протоколу, Інспектор ДПС Шевчук Р. В., порушив мої права, гарантовані ст.ст. 3, 6, 8, 19, 62 Конституцією України.
Таким чином, з урахуванням вищенаведених порушень, допущених при розгляді обставин справи, складанні адміністративного протоколу та розгляду моєї усної заяви, керуючись ст.. 40, 55, 60 Конституції України, на підставі ст.268КУоАП
-----------------
ПРОШУ:

1. Прийняти клопотання до розгляду та долучити до матеріалів справи.
2. Скасувати порушення П.П. 13.1, 2.10. ПДР
3. Визнати мене винною У ПОРУШЕНІ П. 10.9 ПДР.
4. ПРОШУ СУРОВО МЕНЕ НЕ КАРАТИ, В ЗВЯЗКУ ТИМ ЩО Я (ШО? ТИМЧАСО НЕ ПРАЦЮЮ, НАХОЖУСЬ У ВІДПУСЦІ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ, МОЮ ХВОРИХ РОДИЧІВ, СВОЮ ВИНУ ВИЗНАЮ ТА МАЛОЗНАЧИМІСТЬ ПРИГОДИ ТА ТАКЕ ІНШЕ. ВКАЗАТИ ПОМ'ЯКШУВАЛЬНІ ОБСТАВИНИ, )

ДОДАТОК:
1. Лист А-4 з фото ПОДРЯПИН мого автомобіля.

Re: P.S. Пойти в суд и узнать кто будет рассматривать дело и КОГДА. На его имя писать.
Или писать на имя председателя суда. Но узнать когда будет заседание и кто будет рассматривать.
Можно просто позвонить с аналогичным вопросом если ответят – хорошо. Не нужно лишний раз ездить.
Ходотайство в 2-х экз. На твоем ставят штампик.

ДЕРЗАЙ. ЕСЛИ ЧТО ЗВОНИ.

Последний раз редактировалось ПЛАТОН 07 мар 2012, 00:28, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 00:15 
Новобранец

Спасибо огромное!!!!!!

Завтра уже все перечитаю и скомпоную - щаз уже сил нет ((

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 09:57 
Новобранец

TO: ПЛАТОН

Сегодня все перечитал и мне понравилось то что ты добавил/ изменил. Мало у меня еще опыта в этих делах ))) Изменю свой текст согласно твоего примера. Еще раз спасибо тбе за помощь!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 10:05 
Постоялец

Потом обязательно отпиши результат.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 10:59 
Постоялец

Во первых: это не ходайство, а объяснение!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 11:45 
Постоялец

ВАВАНчик писал(а):
Во первых: это не ходайство, а объяснение!

а чем мотивирован такой ответ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 12:03 
Постоялец

Цитата:
ХОДАТАЙСТВО - официальная просьба или представление, адресованное государственным органам (общественной организации) вышестоящей инстанции. X. может рассматриваться как одна из форм обращения граждан (наряду с заявлениями, петициями).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 19:12 
Постоялец

ВАВАНчик писал(а):
Цитата:
ХОДАТАЙСТВО - официальная просьба или представление, адресованное государственным органам (общественной организации) вышестоящей инстанции. X. может рассматриваться как одна из форм обращения граждан (наряду с заявлениями, петициями).

Хорошо, а почему то что я написал - это не ходатайство?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2012, 19:40 
Постоялец

Спорный вопрос, но наверно это не имеет большого значения. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 мар 2012, 19:42 
Новобранец

Ну вот и прошел суд.
Так как меня дома не было, ходила только жена - виновница торжества.
За несколько дней до суда подал ходатайство по образцу предложенным ПЛАТОНОМ. В канцелярии приняли, на моей копии поставили печать. В день суда жена спросила у судьи получил ли он наше ходатайство, он ответил что нет )) Ну, она дала ему нашу копию, он внимательно все изучил, достал ПДД и что-то там внимательно читал. В итоге спросил согласна ли она с минимальным штрафом и на положительный ответ суд был окончен. Итого минут 15. Со слов жены судья был очень вежлив и тактичен.
Хочу всех поблагодарить за помощь, в особенности ПЛАТОНа, который все подробно рассказал и объяснил!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 мар 2012, 21:32 
Постоялец

Молодец. Я тоже ходил на свой суд. результат узнаю завтра.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 44 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа