Текущее время: 22 фев 2025, 23:50

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 26 май 2011, 19:12 
Прохожий

Вот позовна заява, яку я нашкрябав на бистру руку. Знаю, тут багато помилок, оскільки я ще ні разу не писав такого виду документи і я дуже надіюсь, що ви мені вкажете на мої помилки. І ще одне, я не знаю як вписати за ту табличку 7.2 "Діє від...", вона ж повинна була бути встановленою разом з новим знаком, а її не було. Якщо хтось знає як правильно це все зложити до купи, допоможіть будь-ласка.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови № 059821, серія ВХ1 від 22.05.2011 р. в справі про адміністративне правопорушення

Я , Гаврилішин Віталій Вікторович керуючи автомобілем Фольксваген Passat номерний знак 606-59 ХМ, 22.05.2011 р. о 11 год. 45 хв зупинив свій автомобіль по вул. Незалежності, 5 у м. Волочиськ. Згідно зі слів співробітника ДАІ -інспектора ДПС , лейтенанта міліції Щура Дениса Миколайовича, який підійшов до мене, я зупинив свій автомобіль в зоні дії дорожнього знака 3.34 «Зупинка заборонена», через що було складено протокол серії ВХ1, № 182817 про адміністративне правопорушення і одразу винесено постанову серії ВХ1, № 059821 з накладенням на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 260 ( двісті шістдесяти ) грн.
На мою думку, оскаржуваною постановою серії ВХ1, № 059821 від 22.05.2011р. на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення та вважаю її необгрунтованою, такою, що не відповідає нормам КУпАП на підставі наступного:
- під час винесення постанови не дотримано вимоги ст. 245 та ст. 280 КУпАП відповідно до яких основним завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об'єктивне з'ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
При розгляді даної справи не були з'ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
Також слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі не тільки порушує мої права, передбачені ст. 268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід врахувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст. 33 КУпАП.
Є очевидним, що співробітником ДАІ складено документи із спрощеним підходом, із значними процесуальними порушеннями.
По суті справи хотів би пояснити наступне: 22.05.2011 р. близько 11 год. 41 хв. я керуючи автомобілем Фольксваген Passat номерний знак 606-59 ХМ рухався по вул. Незалежності у м. Волочиськ.
Близько 11 год. 44 хв. через те що автомобіль почало вести в праву сторону (явні признаки приспущеного, або пробитого колеса), я був змушений здійснити негайну зупинку для з’ясування обставин та причини такої поведінки автомобіля в місці, де я зупинявся завжди, коли мені потрібно було на базар. Але як виявилося, на цьому місці нещодавно встановили новий дорожній знак 3.34 “Зупинка заборонена” без попереджувальної таблички 7.2 «Діє від...». В цей час до мене підійшов інспектор ДПС, службовий автомобіль якого також знаходився в місці дії знака 3,34 “Зупинка заборонена”, але на іншій стороні дороги. На мої зауваження що до порушення ним ПДР, та прохання забрати службовий автомобіль з місця дії знака він ніяк не відреагував. Не беручи до уваги моїх пояснень з приводу причин зупинки, він оформив протокол про адміністративне порушення, і на місці виніс оскаржувану постанову
Згідно з чинним законодавством України обов'язок доказування винуватості особи у вчиненні нею адміністративного правопорушення лежить на стороні, яка винесла оскаржуване рішення.
Відповідно до КУпАП доказами є фактичні дані, які встановлюються не лише протоколами, а й поясненнями свідків, потерпілих, відео- та фотоматеріалами. Протокол є лише документом, який фіксує суб'єктивну думку співробітника ДАІ, проте у будь-якому випадку не підтверджує факт порушення водієм ПДР.
Я переконаний, що складу правопорушення в моїх діях немає.
Дана постанова винесена з порушенням КУпАП, без належних доказів, що підтверджували б вчинення мною адміністративного правопорушення з порушенням моїх законних прав і є такою, що підлягає скасуванню.
Державне мито за розгляд судом даної справи не сплачувалось, оскільки у відповідності ч. 5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
І на підставі вищезазначеного і керуючись ст. 245, 268. 280, 287-289 Кодексу України про адміністративні правопорушення; ст. 1. 2, 10, 11, 17, 69-71. 104, 105 Кодексу адміністративного судочинства України. -

ПРОШУ СУД:
-взяти даний позов до свого провадження;
-визнати незаконними протокол та постанову і скасувати постанову в справі про адміністративне правопорушення від 22.05.2011 p., серії ВХ1, № 059821.
-зобов'язати управління ДАІ МВС України в Хмельницькій області справу про адміністративне правопорушення відносно мене закрити.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 май 2011, 20:58 
Борец

Цитата:
без попереджувальної таблички 7.2 «Діє від...».

після цього додати:

Відповідно до п. 10.9.24 ДСТУ 4100-2002 ЗНАКИ ДОРОЖНІ Табличка 7.20 «Діє від...» повинна застосовуватись разом з дорожніми знаками 3.1—3.25, 3.27, 3.29, 3.31, 3.33—3.38, 3.40, 3.41, 4.1—4.6, 4.10, 4.12—4.15 (стосовно смуг руху), 4.16, 5.1, 5.3, 5.5, 5.7, 5.8, 5.10, 5.11, 5.13, 5.15—5.19, 5.31, 5.33, 5.45 для зазначення часу день, місяць,рік), з якого починає діяти дорожній знак (за винятком тимчасових), який встановлено там, де його раніше не було.
Табличка повинна установлюватись одночасно із знаком не пізніше ніж за 14 діб до початку чинності знака і зніматись не раніше ніж за 14 діб після того, як знак став чинний. Встановлення та демонтаж таблички в проекті (схемі) організації дорожнього руху не відображаються.
Та відповідно до п.1 Вимоги цього стандарту є обов'язковими.
Вказаний знак був розміщений нещодавно, близько тижня тому, тобто знак не вступив у силу, крім того не виконані вимоги п. 10.9.24 ДСТУ щодо наявності таблички, отже притягнення мене до адміністративного стягнення незаконно.

І ще, знак 3.34 "голий" взагалі без будь-яких табличок? Чи щось там є? У населених пунктах дорожні знаки 3.34—3.37 повинні застосовуватись з табличками 7.2.2—7.2.6, 7.4.1—7.4.7,7.5.1—7.5.6,7.18.

Цитата:
Згідно з чинним законодавством України обов'язок доказування винуватості особи у вчиненні нею адміністративного правопорушення лежить на стороні, яка винесла оскаржуване рішення.

замінити на:

Згідно ст.71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти позову.

Цитата:
Відповідно до КУпАП доказами є фактичні дані, які встановлюються не лише протоколами, а й поясненнями свідків, потерпілих, відео- та фотоматеріалами. Протокол є лише документом, який фіксує суб'єктивну думку співробітника ДАІ, проте у будь-якому випадку не підтверджує факт порушення водієм ПДР.

впринципі не треба, ти ж не заперечуєш, щоти там був, то і фотоматеріалів і пояснень всідків непотрібно.

Цитата:
-зобов'язати управління ДАІ МВС України в Хмельницькій області справу про адміністративне правопорушення відносно мене закрити.

змінити на:

справу про адміністративне правопорушення відносно мене закрити.

після слова "ПРОШУ"
другим пунктом додати:
- визнати дії інспектора Петренко протиправними.

відповідач по справі ідпс, що виніс постанову, також УДАІ може внести заперечення і попросити суд назначити їх також відповідачем,
в додатках додай копію паспорту, постанови, протоколу, та копію позовної заяви для відповідача.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа