Текущее время: 22 фев 2025, 23:47

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 43 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: ст.121 ч 1 знак 4.2
СообщениеДобавлено: 28 янв 2011, 04:00 
Борец

Вот наконец состряпал иск... Жду ваших комментариев
Что лишнее или чего не хватает ??? СПС

КИЇВСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДУ
(назва суду)
м. Одеса, вул. Варненська, 3-«б»
(адреса суду)
ПОЗИВАЧ: громадянин України
ХХХ
(прізвище, ім'я, по батькові)
ХХХХХХХХХХХХ
(адреса реєстрації та проживання)
м. тел. (063)ХХХ
(телефони для зв’язку)
ВІДПОВІДАЧ: ІДПС 4-го взводу ВДАІ м. Одеси
ст. с-нт Бондаренко Андрій Григорович
адреса: Невідома.
Адреса роботи ВДАІ м. Одеси
65 110 м. Одеса, вул. Розкідайловська, 67-«А»

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання незаконною та скасування постанови серії ВН № 517711 про
накладення адміністративного стягнення за порушення
Правил дорожнього руху України та про закриття
провадження по справі про адміністративне правопорушення
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
25.01.2011 року стосовно мене ХХХ (далі – Позивач)був складений протокол ВН1 №300097 та постанова серії ВН № 517711 інспектором іДПС ВДАІ м.Одеса 4 взвода ст. сержанта Бондаренко Андрій Григорович. По ст. 121 ч1. через порушення пункту 8.4.г Правил дорожнього руху (далі ПДР) Відповідно до вищезазначеної постанови, я, 25.01.2011 керуючи автомобілем toyota д/н 73707ое по вул. Довженка м.Одеси, при наявності дорожнього знаку «рух праворуч» здійснив поворот ліворуч на вул. пр-т Шевченко, чим порушив п. 8.4.г ПДР.
Позивач вважає, що при винесенні постанови про адміністративне правопорушення Відповідачем, в особі ІДПС ст. сержанта Бондаренко А.Г були допущені значні порушення процесуального закону і не дослідженні обставини по справі, а в моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення. вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням закону та моїх прав з таких підстав:
25.01.2011 я рухався по вул.Довженка в бік пр.Швченко, будучи законослухняним громадянином і уважним водієм я спостерігав за дорожньою обстановкою, ніяких знаків при під'їзді до перехрестя не було, і під'їжджаючи до "Т" перехрестя мене засліпило сонце. Я відразу опустив козирок щоб і далі контролювати дорожню обстановку. під'їхавши до перехрестя я не побачив ніяких знаків обмежуючіх моє пересування. Згідно вимог ПДР я надав перевагу у русі тим транспортним засобам які їхали по проїздній частині на яку я повертав. Та здійснив поворот ліворуч. І одразу був зупинений інспектором Бондаренко А.Г який повідомив мені що я нібито порушив вимоги знаку 4.2 "Рух праворуч"…Я дуже здивувався на повідомлення інспектора Бондаренко А.Г адже я так уважно спостерігав за дорожньою обстановкою. Але потім припустив що коли мене засліпило сонце, можливо саме тоді я і проїхав той знак… Все це я пояснив інспектору але він не зважаючи на це взяв мої документі та заявив мені що в нього все знято на відео камеру. Я попросив його ознайомити мене з записом, на що він мені відповів що не зобов'язаний, тим самим позбавивши мене права на ознайомлення з матеріалами по справі Цим Інспектор ДПС грубо порушив мої права, як громадянина України а саме Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ст .268 КпАП-Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.
Але після розтлумачення інспектору цієї ст. він позвав свого напарника прапорщика Стрельникова Сергія Васильовича, який продемонстрував мені запис на невідомому мені пристої зовні схожим на відеокамеру… На моє прохання надати мені сертифікат на цей прилад інспектор відмовився показати … Суб’єктивна думка, припущення та бажання Інспектора ДПС скласти протокол для «статистики» чи «звітності» не відповідає положенням ст. 251 КУпАП та є недостовірною. Висновок, про те, що мною скоєне адміністративне правопорушення є недоведеним належними доказами. Вважаю що той прилад, який Відповідач назвав відеокамерою не було сертифіковано, цим порушено :
Приказ МВС від 01.03.2010 N 33 Про затвердження Переліку технічних засобів,
що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху

Сертифікат у інспектора ДПС були відсутні. Таким чином, застосування такої видеокамери інспектором ДПС Бондаренко А.Г. було неправомірним (Згідно п.18.10 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111 від 27.03.2009р.( далі Інструкція) «Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється ... Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув»)
(Згідно п.20.1. Інструкції «Технічні засоби для визначення швидкості руху, фіксації порушень правил, норм та стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, прилади для виявлення підробок у документах застосовуються згідно з інструкціями та методичними рекомендаціями про порядок їх використання.»
Згідно п. 20.2. Інструкції «Працівники підрозділів ДПС, яким видані технічні засоби
та прилади, персонально відповідають за їх цілісність та працездатність. Забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув, а також передавати такі прилади
для користування безпосередньо на маршруті патрулювання без здійснення контролю командиром підрозділу результатів роботи приладу за зміну. що підтверджується також рішенням ВАСУ по справі К-16031/10 "02" вересня 2010 р.
Під час мого прочитання протоколу я також заявив що з порушенням не згоден і що заявляю клопотання про відкладення розгляду справи і про надання права на захист. в цьому мені теж було відмовлено, вже в другий раз були порушені мої права:
- за ст. 57, 64 Конституції України;
- за ст. 245, 268 КУпАП;
- за ч. 4 ст. 16 ЗУ «Про дорожній рух»;
На прохання ознайомити мене з моїми правами за ст. 63 Конституції та ст. 268 КУпАП мені було відмовлено, вже втретє були порушені мої права , про що зроблено запис у протоколі
- Пленум Верховного Суду України Постановою №14 від 23.12.2005 р. «Про практику застосування судами законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті» п. 24 звертає увагу суддів на неприпустимість під час розгляду справ про адміністративне правопорушення ігнорування прав осіб, яких притягають до відповідальності.
І цього разу ніякі посилання на ст.268 не принесли результату. І було винесено постанову про притягнення мене до адмін відповідальності. Крім цього інспектор ДПС після того як зупинив мене, почав знімати мене своєю власною відеокамерою невідомої марки не зважаючи на мої заперечення що до цього.
Згідно з ст32 Конституції Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини
та 307ст.цивільного кодексу України . Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок 1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою.
Відповідно до вимог що пред'являються до дорожніх знаків, світлових сигналів і дорожньої розмітки, які обумовлені в міжнародній конвенції "про дорожні знаки і сигнали". Учасником якої є й Україна, яка взяла на себе міжнародні зобов'язання щодо їх виконання.
Конвенція про дорожні знаки і сигнали Стаття 6 1. Знаки встановлюються таким чином, щоб їх легко і
своєчасно могли розпізнати водії, для яких вони
призначені. Зазвичай вони встановлюються на стороні дороги,
відповідної напрямку руху, а проте вони можуть бути
поміщені або повторені над проїзною частиною дороги. Будь-який знак,
встановлений на стороні дороги, відповідної напрямку
руху, повинен бути повторений над проїзною частиною або на
протилежному боці дороги, якщо місцеві умови такі, що
цей знак може не бути вчасно помічений водіями транспортних
засобів, для яких він призначений.
Але не зважаючи на все више сказане інспектор ДПС ст. сержант Бондаренко А.Г . при розгляді справи не прийняв до уваги що говорить КуПАП Стаття 7. Забезпечення законності при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення Ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності з законом.
А також Інспектор провів процес виявлення обставин по справі з грубим порушенням процесуального права. У протоколі ним зазначено, що нібито “порушення” скоєне в 14-44, після цьго була складена спочатку Постанова і в 15-05 складений протокол. Те, що Інспектор виніс Постанову по справі ще до того, як оформив Протокол, засвідчено ним самим - готова Постанова серія ВН №517711_ була додана до Протоколу серія ВН1 №300097 . Цим вчинено ряд грубих процесуальних порушень. Зокрема, були порушені наступні статті КУпАП:
- ст. 245, яка вказує, що з’ясування обставин справи при її розгляді повинно бути всебічне, повне і об'єктивне, а вирішення справи повинно відбуватися в точній відповідності з законом;
- ст. 251 вказує, що протокол про адміністративне правопорушення є одним із доказів по справі, а ст.ст. 279 та 283 зазначають, що при розгляді справи оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховується особа, яка притягається до відповідальності та бере участь у справі, а вже потім приймається рішення та виноситься постанова по справі. Таким чином, винесення Постанови по справі ще до того, як був складений протокол та внесені до нього пояснення водія, є грубим порушенням норм КУпАП та свідчить про упереджений, формальний та не об'єктивний розгляд справи.
Ці порушення Відповідача призвели до суттєвого порушення ч.3 ст. 19 Конституції Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Та приказу МВС від 01.03.2010 N 33

За цих обставин Позивач вважає постанову в справі про адміністративне правопорушення від 25.01.2011 р. прийнятою з порушеннями чинного законодавства, необґрунтованою, протиправною, незаконною, а також такою, що підлягає скасуванню.
Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову в справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
Згідно ч.2 ст. 71 КАСУ
2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій
чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо
доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти
адміністративного позову.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 4, 6, 11, 18, 19, 71, 104-106 КАС України, , ст. 287, 288, 289 КУпАП

ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження по справі;
2. Витребувати у Відповідача докази по адміністративній справі за протоколом ВН1 №300097 Витребувати у Відповідача сертифікат на пристрій, котрим було ніби-то записано (включаючи відеозапис, протокол, постанову, пояснення та рапорт).
3. Визнати дії ІДПС ст. с-нт Бондаренко Андрій Григорович щодо притягнення до адміністративної відповідальності … за ч._1_ ст. __122__ КУоАП протиправними;
4. Визнати протиправною та скасувати Постанову в справі про адміністративне правопорушення серії ВН № 517711 25.01.2011 р.;
5. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення;

ДОДАТКИ:

1. Копія Протоколу про адміністративне правопорушення;
2. Копія Постанови в справі про адміністративне правопорушення;
3. Доказ сплати судового збору – квитанція установи банку.
З повагою,

(дату впишешь)________________ ФІО

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 янв 2011, 14:49 
Борец

zephyr писал(а):
....
Позивач вважає, що при винесенні постанови про адміністративне правопорушення Відповідачем, в особі ІДПС ст. сержанта Бондаренко А.Г були допущені значні порушення процесуального закону і не дослідженні обставини по справі, а в моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення. вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням закону та моїх прав з таких підстав:
...
навероное "Позивач вважає" нажно заменить на "Вважаю" или начать с "При винесенні постанови"
zephyr писал(а):
...
Приказ МВС від 01.03.2010 N 33 Про затвердження Переліку технічних засобів,
що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху

Сертифікат у інспектора ДПС були відсутні. ...
наказ
"сетрифікат був" или "сертифікати були"
zephyr писал(а):
...
За цих обставин Позивач вважає постанову в справі про адміністративне правопорушення від 25.01.2011 р. прийнятою з порушеннями чинного законодавства, необґрунтованою, протиправною, незаконною, а також такою, що підлягає скасуванню.
...
лучше от первого лица (вважаю)

сфотографировать перекресток так и не удосужился?

для справки: края крон деревьев не должны находиться ближе 0,5м до края проезжей части. проверил бы и этот момент

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 10:35 
Борец

Всем доброго времени суток.
Вот жду от вас замечаний или одобрения по иску... Хочу в понедельник нести в суд
От того насколько грамотно составлен иск многое зависит... Поэтому еще раз прошу оказать посильную помощь в корректировке написанного... Любое мнение приму к рассмотрению и буду благодарен. СПС

З.Ы
Да и кстати забыл обратить ваше внимание,что на рисунке видно какая разметка в месте выезда и при условии что знака я не увидел то я действовал согласно требованиям разметки а она не запрещает в данном месте поворачивать... Только как бы это красиво расписать в иске ??? Кто подскажет...?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 10:46 
Борец

тю блин, я у тебя в игноре? :shock:
а я тут распинаюсь :lol:

zephyr писал(а):
...
Да и кстати забыл обратить ваше внимание,что на рисунке видно какая разметка в месте выезда и при условии что знака я не увидел то я действовал согласно требованиям разметки а она не запрещает в данном месте поворачивать... Только как бы это красиво расписать в иске ??? Кто подскажет...?
нет такой разметки, чтобы запретить поворот на перекрестке

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 14:01 
Борец

LAVe писал(а):
тю блин, я у тебя в игноре? :shock:
а я тут распинаюсь :lol:

zephyr писал(а):
...
нет такой разметки, чтобы запретить поворот на перекрестке

Ув. вы о чем ? какой игнор ??? Вы один активнопринимаете участие в этой теме, и ставить вас в игнор как-то глупо...
Вот что в моем профиле ...
Ваши недруги: Список недругов пуст
Чтобы убрать пользователей из списка, выделите их и нажмите «Отправить».

и что это никак нельзя использовать? Мне уже несколько человек говорили что такая разметка не должна быть на том перекрестке , т.к вводит в заблуждение водителей. Там должна быть 1.11 получается что знак запрещает а разметка разрешает...
Но знака то я не видел из-за солнца и руководствовался разметкой...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:06 
Борец

Вот кстати фото и видео с того перекрестка...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:09 
Борец

бинго!!!!

знак 4.2 не устанавливается выше знака 2.1

Цитата:
10.2.2 В одному поперечному перетині дороги допускається встановлювати не більше як три зна¬
ки, без урахування дублюючих знаків і табличок до дорожніх знаків.
Черговість розміщення знаків різних груп на одній опорі (зверху-вниз або зліва-направо) повинна бути наступна:
знаки пріоритету;
— попереджувальні знаки; і(
наказові знаки;
— заборонні знаки;
— інформаційно-вказівні знаки;
— знаки сервісу.
У разі розміщення на одній опорі знаків однієї групи, їх розташовують відповідно до номера знака в групі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:11 
Борец

LAVe писал(а):
бинго!!!!

знак 4.2 не устанавливается выше знака 2.1

Я вас понял но как это влияет на ход дела ?Я же пишу что не увидел знаки из-за солнца ... А если бы и увидел,то это же не значит что не надо выполнять требования... Я понимаю что то что не законно или не по госту как бэ не легитимно ...
Но судья не ответит мне на это штраф платите а потом судитесь с дорожными службами...??!!

Последний раз редактировалось zephyr 30 янв 2011, 16:16, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:13 
Борец

zephyr писал(а):
... что это никак нельзя использовать? Мне уже несколько человек говорили что такая разметка не должна быть на том перекрестке , т.к вводит в заблуждение водителей. Там должна быть 1.11 получается что знак запрещает а разметка разрешает...
Но знака то я не видел из-за солнца и руководствовался разметкой...
разметка 1.11 на перекрестке не наносится

впрочем, читай пост выше и можешь смело строить на нем защиту

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:18 
Борец

zephyr писал(а):
...
Но все же развейте свою мысль...

выше знаков приоритета могут быть только знаки 5.7.1 или 5.7.2, но об этом можно умолчать, ведь речь сейчас не о них

ты подъехал к перекрестку, увидел знак приоритета. но поскольку был ослеплен (фото подтверждает) то не мог увидеть знак который установлен не по дсту

также ты помнишь, что в соответствии со ст. 38 закона Украины о дорожном движении стандарты обязательны для исполнения, поэтому даже предположить не мог, что выше наказовий знак (4.2) расположен выше знака приоритета (2.1)

учитывая ст.7 купап никто не может быть привлечен к ответственности кроме как на основании закона, а здесь закон нарушен

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:20 
Борец

ну и не забудь упомянуть, что края крон деревьев не должны доходить до края проезжей части более, чем 0,5м

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:22 
Борец

LAVe

Спасибо "я немедленно сяду за написание-исправление иска(диссертации)" "Иван Васильевич меняет профессию"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 янв 2011, 16:30 
Борец

можешь заодно написать пару таки запросов в угаи одесской облати
viewtopic.php?p=67421#p67421
viewtopic.php?p=66935#p66935

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 янв 2011, 03:32 
Борец

Всем большое спс за помощь в составлении иска... А именно
NickOdessa
daikontrol
Полковник
LAVe
yurko7
Каникаев Юрий Олегович
А так же Dimansh за понимание....

Иск готов завтра понесу...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 19:52 
Борец

Итак сегодня состоялось первое слушание по делу...
В двух словах не суд а фарс...
Начну сначала...
Пришел вовремя своим свидетелем,был крайне удивлен что пришел Гайдон, еще с какой-то чувихой...
Нас сразу приняли, слушалось дело в кабинете судьи. Представил стороны и добрался к чувихе, говорит что она представляет интересы ГАИ(якобы данное дело затрагивает их интересы и они хотят присутствовать) но "без вимог до суду"... :? Не против ли я ее участия ? Я хз могу ли быть против или нет она вроде как представитель ГАИ они юр. лицо по идее она может представлять интересы гайдона, поэтому подумав что отказав ей она подаст клопотання на представление интересов... Те же яйца только в профиль короче, я так понял что она уходить не собирается ну и сказал что не против...как мне казалось что у меня просто не было выбора(она все равно бы под тем или иным предлогом осталась бы). судья Спрашивает у моего свидетеля "вы кто"? он отвечает -свидетель, я говорю что указывал в иске о том что со мной в машине был свидетель. Судья говорит "так, понятно выйдите из кабинета"... :? :shock:
чего вдруг хз, но думаю ладно потом его позовут когда зайдет о нем речь в иске...
Спросил есть ли клопотання я сказал что есть и подал : Додаток до позову(с мыслями моими пришедшими в голову после подачи искаи еще несколько ссылок на законодательство), и 2 клопотання которые пытался вручить гайдону там на месте составления протокола(на готове у меня было заперечення щодо долучення відеозапису со сторони ГАИ-но его решил заявить в том случае если придет с диском) еще подал "решения конституционного суда о недопустимости нарушений ст. 59 Конституции (право на захист) при рассмотрении дел ... " Судья был несколько удивлен (он видимо не ожидал что я столько подам материалов) но все же принял все... Затем когда гайдон подал диск и копию постовой ведомости(карту маршрута патрулирования) я понял что они там в гаи получили мои инфозапросы в одном из которых я жаловался на действия гайдонов и просил дать мне ответ имели ли право они находится в том месте в то время... Иначе какого хера этот ... принес свою постовую ведомость ??? Сразу после этого я подал заперечення против диска с записью... Которое судья успешно но незаконно отклонил... на вопрос на каком основании он отклоняет мотивированное заперечення, судья ответил что не обязан передо мной отчитываться отклоняю и все... :? :shock: Я говорю "простите, но вы не можете просто так взять и отклонить мотивируйте свой отказ...как это сделал я в запереченні, я же не просто так прошу не принимать видео я цитирую НПА и законы, на основании которых съемка производилась не законно и не имеет юр.силы"....... Судья открыл рот... :lol:
И говорит " а ну зачитай свою мотивацию..." ну там стандарт- ЗУ о милиции, приказ №111 приказ №33 и конституция...
Тот послушал, послушал и говорит "не принимаю..." Пиз...ец... подумал я (простите)...

Продолжение следует...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 43 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа