ДО НОВОГРАД - ВОЛИНСЬКОГО МІСЬКРАЙСУДУ
Позивач: Пffff Леонід Федорович, що мешкае в м .Новоград-Волинський. Житомирської області. вул.
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
На постанову АМ1№053581 по справі про адміністративне правопорушення від 23.12. 2010р.
Постановою АМ1№053581 від 23.12. 2010р.інспектор Іскрижицький. Михайло. Васильович. Притягнув мене до адміністративної відповідальності за Ч.1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255грн.
Вважаю вищезазначену Постанову необґрунтованою та такою яка винесена з грубим порушенням норм чинного законодавства з наступних підстав. 23.12. 2010р. я на власному автомобілі «СІТРОЄН» Д\З АМ 0000 АК виїзджав на вул. Шевченко, м. Новоград-Волинський. Біля магазину «Карамелька» безпідставно був зупинений інспектором ДПС Іскрижицьким. М.В. Нічого не пояснюючи мені, інспектор попросив подати йому посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль, Після отримання від мене документів, співробітник ДПС сказав, що я пересік дві суцільні лінії дорожньої розмітки. Я пояснив що це не правда, і попросив інспектора показати ці лінії. На що інспектор ДПС став ногою розгрібати сніг. Я пояснив що там де я виїзджав не має ніяких дорожніх знаків що забороняють рух ліворуч. Підтвердження, Додаток, фотографіями № 1; № 2; № 3; № 4. Я намагався пояснити інспектору що я нічого не порушував і в мене є свідок це Бойко Олег Павлович, пасажир мого автомобіля. На що інспектор Іскрижицький. М.В. став мені грубити, та погрожувати свідкові. Після чого пішов писати протокол. За цей час я підготував, клопотання про відкладення слухання справи згідно ст.268 КУпАП і передав інспектору ДПС. Інспектор Іскрижицький. М.В. не прочитавши мое клопотання про надання права на захист. Відразу склав постанову із протоколом. Інспектор ДПС Іскрижицький. М.В.. зі ст.268 КУпАП та ст.63 Конституції України. Мене не ознайомив, про що я зробив відмітку в протоколі АМ1№131736. Я вписав в протокол свідка, це Боooo Олег Павлович що проживае за адресою вул.dddddd буд 000 кв 6. Я попросив Боooo Олег Павловича, написати від руки пояснення, що він і зробив. І так інспектор ДПС Іскрижицький. М.В. притягнув мене до адміністративної відповідальності безпідставно, та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255грн. Під час зупинки автомобіля «СІТРОЄН» Д\З АМ 0000 АК під моїм керуванням, Інспектором ДПС було невиконані та порушені п.2.2, п.3.16, п.5.1.2 та п.6.25. Наказу Міністерства внутрішніх справ України 27.03.2009 N 111 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за N 576/16592 до обов’язків працівників ДПС відноситься: бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності. А в даному випадку працівник ДПС не дотримувався законності, грубив, не розібрався належним чином в обстановці та дивлячись с того як інспектор ДПС Іскрижицький. М.В. себе вів, у мене склалося враження, що інспектор просто виконує план по складанню протоколів і шукає будь-який привід для накладення на мене штрафу. Також вважаю, що інспектор ДПС Іскрижицький. М.В. грубо порушив процесуальний порядок розгляду справи про адміністративне правопорушення, оскільки відповідно до ст.279 КУпАП України інспектор ДПС не оголосив, яка справа підлягає розгляду, хто притягається до адміністративної відповідальності, не роз’яснив мої права і обов’язки, не оголосив протокол про адміністративне правопорушення, не заслухав осіб, які беруть участь у розгляді справи, не дослідив докази і не надав мені можливості заявити жодних клопотань. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги статей ст. 7, ч. 1 ст. 9, 23, 33, 245, 247, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи, підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є скоєння адміністративного правопорушення, а підставою для закриття провадження є відсутність події і складу адміністративного правопорушення. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність. Грубо не виконано розпорядження №466 від 21.05.2009р. Про організацію роботи підрозділів ДАІ. П. 1.3. Забезпечити безумовне виконання вимог наказу МВС №111/2009, зокрема, щодо виключення випадків безпідставного зупинення транспортних засобів .П. 1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо). Порушуючи мої процесуальні права, передбачені статтею 268 КУпАП, мені було відмовлено у задоволенні клопотання щодо звернення за юридичною допомогою. Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу… Кожен е вільним у виборі захисника своїх прав.» Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі; обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись ст288,294,268,245, 276, 280, 278, 279.КУпАП.6,17,162, КАС.України.185,482, МВС України.
ПРОШУ: постанову АМ1№053581 по спрові про адміністратівне правопорушення від 23.12. 2010року. скасувати. Додаток копії документів: паспорт спротокол про адміністративне правопорушення серії АМ1 № 131736 від 23.12.10р., постанова в справі про адміністративне правопорушення серії АМ1 № 053581 від 23.12.10р., посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу,пояснення свідка, фотографії. Клопотання про надання права на захист. Всього додатків на ___ аркушах.
27.12.2010р. _________ Парій. Л. Ф.
|