Текущее время: 23 фев 2025, 03:14

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Апелляция по админке опа ?
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 12:50 
Постоялец

Death_R писал(а):
Вот пример касации или вот

Как бы это сказать, это несколько далеко от моей ситуации. Второе то вообще в ВСУ. Тут нужно как то обосновать незаконность вынесения законного отказа :) апелляционным судом. Через конституцию или ещё как. Ну кроме того, что вы уже предложили - что возможность апелляции прямо указана в тексте ухвалы и на момент вынесения постановы был другой КАС. Траблема в том, что на момент вынесения ухвалы судом я так понимаю действовал уже этот КАС. Думается мне привязка к дате составления постановления тут будет слабым аргументом.
Нашел вот тему в обратном варианте, изучаю...
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=57&t=3287

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 12:58 
Постоялец

Итак,

1. К сожалению, опыта оспаривания в кассационном порядке не имею.
2. Пример кассационной жалобы, который легко переделать под текущий вопрос http://advoc.kiev.ua/Zone5_28.htm
3. Также штудируй КАС начиная с 210 статьи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 13:05 
Постоялец

miroslav писал(а):
Итак,

1. К сожалению, опыта оспаривания в кассационном порядке не имею.
2. Пример кассационной жалобы, который легко переделать под текущий вопрос http://advoc.kiev.ua/Zone5_28.htm
3. Также штудируй КАС начиная с 210 статьи.

Спасиба. уважаемый. Готовлю образец, выложу, обсудим ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 13:51 
Постоялец

Ваши мнения, соображения, господа ?
Какие нужно привести документы, приложения ?
//-----------
(Здесь была старая версия скарги, новая помещена ниже.)

Последний раз редактировалось UraGun 11 ноя 2010, 16:53, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:04 
Постоялец

В шапке ты не указал стороны дела (см. ссылку на образец).
А текст бы изложил следующим образом:

Цитата:
Ухвалою Дніпропетровського апеляційного суду від 20.09.2010 р. відмовлено у відкритті апеляційного провадження по у справі № 2а-805/10 на підставі ч.2 статті 171-2 КАС України де зазначено «рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає». Проте рішення апеляційного суду винесене з порушенням норм права та порушує мої права як громадянина України.
1. На момент складання адміністративної постанови та її оскарження діяла редакція КАС України, яка не містила статті 171-2. Ч.1 ст.58 Конституції України чітко зазначає, що "Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи." Отже, суд апеляційної інстанції неправильно застосував норми права при винесенні ухвали.
2. Конституцією України, а саме ст.55 визначається гарантоване право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Ч.2 ст.1 ЗУ Про статус суддів стверджує: "Судді є посадовими особами судової влади". Себто, при винесенні ухвали суд апеляційної інстанції неправильно застосував норми Конституції України, які є нормами прямої дії.
Більше того, постановою районного суду першої інстанції передбачено можливість апеляції по справі.
Враховуючи викладене, та на підставі ст 8, 55, 58 Конституції України, ст. 1 ЗУ Про статус суддів, ст.210 - 244-2 КАС України

ПРОШУ:
1. Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою на Ухвалу Дніпропетровського апеляційного суду від 20.09.2010 р. та постанову Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у справі № 2а-805/10 від 26 серпня 2010 року;
2. Скасувати судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій з направленням справи на новий розгляд.

ДОДАТКИ:
1.
2.
3.
4.
...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:08 
Постоялец

miroslav писал(а):
В шапке ты не указал стороны дела (см. ссылку на образец).
А текст бы изложил следующим образом:

Спасибо, поправлю.
В образце сложно почерпнуть стороны. Ты имеешь в виду, что нужно перечислить всех, от инспектора до каждого из судей ? Не вопрос, но имеет ли отношение инспектор к этой жалобе, она ведь касается апелляционного суда, или я не прав ?
В додатки включить все копии всех документов ? Или же достаточно ухвалы апелляционного суда ? Да, и нужно ли указывать просьбу о рассмотрении этой скарги без моего присутствия ? А то ещё в Киев катить прийдётся, с них станется. Наверное нужно додать и заявление о восстановлении срока подачи скарги...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:44 
Постоялец

miroslav писал(а):
2. Скасувати судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій з направленням справи на новий розгляд.

А может лучше вот так?:
2. Скасувати судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій.
3. Скасувати постанову № ... в зв’язку з выдсутныстю складу злочину та закрити провадження по справі

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:46 
Постоялец

Цитата:
В образце сложно почерпнуть стороны. Ты имеешь в виду, что нужно перечислить всех, от инспектора до каждого из судей ? Не вопрос, но имеет ли отношение инспектор к этой жалобе, она ведь касается апелляционного суда, или я не прав ?

Я ж говорил, почитай КАС, начиная со ст.210. Ответ содержится в подпункте 2 п.2. ст.213. Можешь не указывать, но суд вернет жалобу. На второй вопрос в той же статье есть ответ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:47 
Постоялец

UraGun писал(а):
В додатки включить все копии всех документов

Всех, что проходят по делу
UraGun писал(а):
Да, и нужно ли указывать просьбу о рассмотрении этой скарги без моего присутствия ?

Касация расматривается без участия сторон и только по указанных в деле данных (следствие не производится)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 16:08 
Постоялец

Первым в ПРОШУ должно быть: читай п. 3 ст.214 КАС

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 16:28 
Постоялец

Death_R писал(а):
Первым в ПРОШУ должно быть: читай п. 3 ст.214 КАС

3. Суддя-доповідач повертає касаційну скаргу, подану після закінчення строку касаційного оскарження, особі, яка її подала, якщо вона не порушує питання про поновлення цього строку.
{ Частина статті 214 в редакції Закону N 3550-IV ( 3550-15 ) від 16.03.2006 }
Ага, понял, тогда обойдёмся без дополнительного заявления о восстановлении срока. Очевидно нужно остоятельства получения материалов изложить где-то до "ПРОШУ" ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Апелляция рядность
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 16:52 
Постоялец

новая версия, старую удалил.
//-------------------------
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
01029, Україна, місто Київ,
вул. Московська, 8, корп. 5

Оскаржувач: Махно Адольф Вавіленович
77777, м. Прованс, пров. Каретний буд 2000.

Особа що винесла адмінпостанову
ВДАІ УДАІ ГУМВС України в Запорізький обл,,
Інспектор ДПС роти ДПС №2
старший сержант міліції Пуйда Сергій Вікторович
71600 м.Василівка, вул.Лихачова 2,
тел. 0612-75-72-438

Суд першої інстанції
Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя
Суддя Калюжна В.В.
69035, м. Запорiжжя, вул. Перемоги, 51
(0612) 34-31-10
[email protected]

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд
49083, м. Дніпропетровськ,
Пр. ім. Газети «Правда», буд 29
Тел. Не відомий.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного суду від 20.09.2010 р. відмовлено у відкритті апеляційного провадження по у справі № 2а-805/10 на підставі ч.2 статті 171-2 КАС України де зазначено «рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає». Проте рішення апеляційного суду винесене з порушенням норм права та порушує мої права як громадянина України.

1. На момент складання адміністративної постанови та її оскарження діяла редакція КАС України, яка не містила статті 171-2. Ч.1 ст.58 Конституції України чітко зазначає, що "Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи." Отже, суд апеляційної інстанції неправильно застосував норми права при винесенні ухвали.

2. Конституцією України, а саме ст.55 визначається гарантоване право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Ч.2 ст.1 ЗУ Про статус суддів стверджує: "Судді є посадовими особами судової влади". Себто, при винесенні ухвали суд апеляційної інстанції неправильно застосував норми Конституції України, які є нормами прямої дії.
Більше того, постановою районного суду першої інстанції передбачено можливість апеляції по справі.

Ухвала Дніпропетровського апеляційного суду, надійшла на адресу поштового відділення за місцем моєї реєстрації 4 листопада 2010 р. , повідомлення я отримав 8го, а ухвалу і матеріали 9го, свідоцтвом чого є конверт з поштовими штемпелями, а також запис в книзі видачі відправлень в поштовому відділенні.

Враховуючи викладене, та на підставі ст 8, 55, 58 Конституції України, ст. 1 ЗУ Про статус суддів, ст.210 - 244-2 КАС України

ПРОШУ:
1. Прошу поновити строк подачі касаційної скарги.
1. Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою на Ухвалу Дніпропетровського апеляційного суду від 20.09.2010 р. та постанову Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у справі № 2а-805/10 від 26 серпня 2010 року;

ДОДАТКИ:
1. Копія позовної заяви про скасування адміністративної постанови.
2. Копія постанови районного суду від 26 серпня 2010р №2а-805/10.
3. Копія апеляційної скарги до Дніпропетровського апеляційного суду.
4. Копія ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 20 вересня 2010р.
5. Аудіо запис відмови інспектора в прийнятті мого клопотання під час складання амін-постанови про порушення ПДД.
6. Копія конверта в якому отримано ухвалу Дніпропетровського апеляційного суду.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 ноя 2010, 11:04 
Постоялец

Так, парни, думаю параллельно оформить подання в прокуратуру на действия инспектора.
Состав преступления :
1. Игнорирование требований приказа №466
2. Отказ в законном праве на подачу ходатайства
3. Предоставление ложных данных в суд.
Что ещё можно добавить из вышеизложенного и хде бы добыць пример оформления ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 ноя 2010, 12:37 
Постоялец

Итак идём дальше. Готовим заявления на имя начальника инспектора и в прокуратуру.
Думаю, вписать сюда необходимость известить меня письменно о его решении ?
//----------------------------------
Начальнику управління ДАІ УМВС
України в Запорізькій області
Зозуля Володимиру Івановичу
69035, м. Запоріжжя,
вул. 40 років Радянської України, 57-а,
тел. (061) 224-30-20

від.......

ВДАІ УДАІ ГУМВС України в Запорізький обл,,
Інспектор ДПС роти ДПС №2
старший сержант міліції Пуйда Сергій Вікторович
71600 м.Василівка, вул.Лихачова 2,
тел. 0612-75-72-438

Заява

23 квітня 2010р. посадовою (службовою) особою – Пуйда Сергієм Вікторовичем, складено адміністративний протокол АР ****** і винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення АР****** , передбачене ст.. 122 ч 2 КУпАП України щодо мене. Вважаю що постанову щодо мене винесено незаконно, з наступних підстав.
При складанні протокола, інспектор не ознайомив мене з моїми правами в повному обсязі і відмовив в поданні клопотання на його ім’я про перенос розгляду справи відносно мене для можливості залучення до справи мого захисника і підготовки мого захисту. Підтвердженням цього є аудіо запис моєї розмови з інспектором, в якій він неодноразово відмовляє мені в подачі клопотання. Зокрема в ній йдеться про таке : «…
- (Iнспектор) Я не судья, я не могу принимать обжалования.
- (Водій) Ходатайства вы принимать обязаны…

- (Водій) То есть вы утверждаете что водитель на месте не может ходатайствовать о перенесении сроков вынесения админпостановления ?
- (Iнспектор) Ходатайства суд принимает, я не суд, я работник милиции, инспектор ДПС.
- (Водій) На ваше имя водитель имеет право писать ходатайство.
- (Iнспектор) На моё имя ?
- (Водій) Да, потому что Вы выносите админпостановление.
- (Iнспектор) Вам нужно сделать это в суд города Запорожье.
…».
Завдяки цьому інспектор отримав мої підписи в протоколі які тепер намагається використовувати в суді як докази моєї провини.
Крім того, інспектор письмово фальшує обставини справи в своїх поясненнях для Орджонікідзевського районного суду, стверджуючи, буцімто від мене такого клопотання не надходило. Також інспектор в своїх поясненнях стверджує що мене було зупинено на 323 км траси Харків Сімферополь, але в протоколі чітко зазначено, що він зупинив мене на 325 км цієї траси.
Вважаю, що дії інспектора є неприпустимими і такими що протирічать діючему законодавству.
Мною подано касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України, про перегляд справи.
За потребою, готовий надати Вам копії всіх судових документів по справі.
Зважаючи на вищезазначене,

ПРОШУ
1. Дати оцінку діям інспектора.
2. Зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити.
3. Вилучити відомості з бази ДАІ відносно такого порушення з мого боку.

Додаток.
1. Аудіо запис відмови інспектора.

З повагою,
******** * *
13 листопада 2010р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2011, 11:13 
Постоялец

Дело по прежнему в ВАСУ. Прислали довидку, что оно туда переслано. и тишина. Шевелить, или же ждать ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа