Добый вечер уже!
Новые детали моей истории. С жалобой пришлось отложить (надеюсь пока). Мой отец, по месту регистрации зашел в ГАИ сегодня и поинтересовался документами. Действительно документы им пришли и ему сняли копию постановления - спешу вам ее представить:
http://piccy.info/view3/550686/3d47812f ... 968a4baeb/Прошу прощения за качество, т.к. ко мне в Киев она попала только по факсу.
Еще сегодня был осуществлен звонок в суд и там сказали, что заявления и иски они принимают по средам и пятницам. В моем случае последний день подачи это понедельник. По-этому мне порекомендовали иск отправить рекомендованным письмом в адрес суда и на штампе будет сегодняшний день и они сегодняшним днем будут ее регистрировать (как по мне бред полный). В общем был составлен такой иск и отправлен рекомендованым с уведомлением:
До **** районного суду
07000, ****, вул. ****, 00
ПОЗИВАЧ: **** **** ****
07000, ****, вул. ****, 0, кв. 00.
Паспорт серії СК №****, виданий **** РВ ГУ МВС України в Київській обл. 30.02.1999р.
+38 (050) ***-**-**
ВІДПОВІДАЧ: ІДПС Вишгородського взводу ДПС ДАІ, прапорщик міліції Воробей Олег Юрійович
07300, м. Вишгород, вул. Кургузова, 7а
Звільнено від сплати державного мита
відповідно до ст.288 КпАП України
П О З О В Н А З А Я В А
про скасування Постанови АІ ***** від 25 вересня 2010р. в справі про адміністративне правопорушення
25 вересня 2010 року близько 21:30 я керував своїм автомобілем ДЕУ Ланос д/н **** та мене було зупинено у с. Катюжанка працівником Вишгородського взводу ДПС ДАІ прапорщиком міліції Воробей Олегом Юрійовичем.
Як виявилось причиною зупинки, за думкою інспектора та за показниками приладу Беркут, стало порушення мною вимог пункту 12.4 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.1 ст. 122 КУпАП. Але мені не було пред'явлено жодного доказу порушення, крім безпідставних звинувачень.
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а рухався відповідно до цих Правил та встановленої Правилами швидкості, інспектор потребував надання посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль, після чого повернувся до свого службового автомобіля та в ньому склав протокол серія АІ1 №**** про адміністративне правопорушення від 25.09.2010 р.(копія додається) . В протоколі зазначено, що я, Позивач,нібито порушив вимоги п. 12.4 Правил дорожнього руху і, що швидкість руху була виміряна приладом «Беркут №0801092».
Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час на приладі, який нібито пройшов з моменту вимірювання швидкості. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, адже за таких умов різниця навіть у кілька секунд може означати, що насправді виміряна швидкість автомобіля, який рухався попереду мене, поряд зі мною, чи навіть в кількох десятках метрах від мого автомобіля.
Необхідно також зазначити, що відповідно до ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Отже маємо прийти до висновку, що вимірювач «Беркут №0801092» не має функцій фото- і кінозйомки, відеозапису, тому з огляду на положення ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення не може бути визнаний доказом по справі.
Також маю зазначити, що на моє прохання надати даних про допуск даного засобу вимірювальної техніки до застосування в Україні, повірку,сертифікат відповідності, похибки при вимірюваннях інспектором Вишгородського взводу ДПС ДАІ прапорщиком міліції Воробей Олегом Юрійовичем мені надано не було. Крім того, ні в протоколі у справі про адміністративне правопорушення цих даних також немає, що робить вимірювання незаконним у відповідності до ст. 10-15 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». До того ж, співробітник ДАІ під час вимірювання тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується.
Таким чином при складанні протоколу про адміністративне правопорушення відповідачем порушені вимоги ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також порушено положення ст. 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже відповідачем достеменно не встановлено, чи був винен у правопорушенні саме я, враховуючи, що окрім показань вимірювача швидкості руху «Беркут №0801092» будь-яких інших доказів не наведено.
Протокол про адміністративне правопорушення серії АІ1 №****, був оформлений із грубими порушеннями. Також в ньому не вірно вказано місце мого народження та марка автомобіля, пусті графи «Місце роботи (місцезнаходження)» та «телефон», про що працівник ДАІ навіть не запитував мене.
Отже протокол серія АІ1 №**** від 25.09.2010 р. мені було надано на підпис після його складання та підписання інспектором. У протоколі мною зазначено зауваження про незгоду з висновками інспектора, адже Правила дорожнього руху України я не порушував; а також зазначено, що я рухався автомобілем, державний номерний знак **** зі швидкістю в межах 60 кілометрів на годину та наявність в моєму авто свідків. Доказів про те, що швидкість на радарі належить саме моєму автомобілю, пред`явлено не було.
Також відповідно до п. 24 Постанови Пленуму Верховного суду України № 14 від 23.12.2005р. «Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті», зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КУпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилається правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним з наступних причин:
1. рухаючись по автомобільній дорозі Київ-Овруч, в с. Катюжанка я виконував вимоги Правил дорожнього руху України щодо дозволеної швидкості;
2. жодних доказів порушення не наведено, відсутні показання свідків.
За таких умов вважаю, що у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою АІ ****.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова АІ **** по справі про адміністративне правопорушення від 25 вересня 2010 року є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Стаття 69 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.
На підставі вищевикладеного та керуючись пп. «д» п. 2.14 Постанови кабінету міністрів України № 1306 від 10.10.2001р. «Про Правила дорожнього руху», ст.ст. 7, 272, 287-289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.ст. 6, 17, 49, 71, 104, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Визнати недійсним Протокол про адміністративне правопорушення серії АІ №**** від 25.09.2010р.
3. Скасувати Постанову в справі про адміністративне правопорушення АІ **** від 25.09.2010р.
Додатки:
1. Копії позовної заяви на 2 арк. в 2-х прим.
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії АІ №**** від 25 вересня 2010 р. – на 1 арк. у 2-х прим.
3. Копія Постанови в справі про адміністративне правопорушення АІ **** від 25.09.2010р. – на 1 арк. у 2-х прим.
«01» жовтня 2010 року
Может поспешил я и зря с иском, и что-то там не так - сильно не ругайте. Первый раз сталкиваюсь и переживаю на своей шкуре. Прошу, по возможности, оценить мой иск и дать рекомендации по нему и как действовать дальше. Планирую еще заявится лично в суд в понедельник и попробовать внести иск лично - может можно будет и подправить что-то?