Текущее время: 22 фев 2025, 18:04

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 10:22 
Прохожий

Burger писал(а):
Ну дык вот нужно не давать смотреть суду эту запись...По КАСу естественно же...

вообще не понятно. В протоколе указана "видеозапись". То есть доказательства указаны в протоколе. В чем ошибка гайцов? Как мне "не дать смотреть видео"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 10:55 
Борец

Стаття 70. Належність та допустимість доказів
3. Докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги.

Крім того, в якості доказу мені було продемонстровано відеозапис, зроблений цифровим фотоапаратом. Як зазначається в пункті 20.2. Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої Наказом МВС України №111 від 27.03.2009 забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув, а також передавати такі прилади для користування безпосередньо на маршруті патрулювання без здійснення контролю командиром підрозділу результатів роботи приладу за зміну. Ніяких документів щодо приналежності даного приладу до Відділу ДАІ та інших документів, що засвідчують сертифікацію даного приладу мені надано не було.

Стаття 11. Права міліції
Абзац третій пункту 21
використовувати передбачені нормативними актами технічні засоби для виявлення та фіксації порушень правил дорожнього руху, забороняти експлуатацію транспортних засобів, технічний стан яких загрожує безпеці дорожнього руху чи навколишнього середовища або номери агрегатів яких не відповідають записам у реєстраційних документах; затримувати і доставляти у встановленому порядку транспортні засоби для тимчасового зберігання на спеціальних майданчиках чи стоянках;

Перелік
технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху
Наказ Міністерства внутрішніх справ України
від 1 березня 2010 року N 33

Я надеюсь логика ясна

+еще можна добавить, что в протоколе не указано чем и когда была проведена съемка, поэтому невозможно определить источник доказательств

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 12:45 
Борец

sheff писал(а):
а в случае если видео снималось не на обычную видеокамеру, а на "такую как положено"?
В протоколе не указана ни модель видео, ни сертификат.
У меня новые вопросы:
1. Согласно какой статьи в протоколе должны были быть указаны данные об оборудовании на которое велась видеозапись?
2. Актуальной проблемой остается примерный шаблон иска.
3. В иске я должен указать на незаконные действия гайцов (то есть найти их по максимуму и писать ссылаясь на статьи)? Либо на то,что с постановлением я не согласен в виду не достаточности доказательств? Либо и то и другое?
4. Ну и не лишним будут еще подсказки в ошибках гайцов, на которые можно указать в суде.
Всем, кто уже ответил и кто еще ответит еще раз большое спасибо за помощь. Здоровья Вам всем!

Шаблоны исков и многое другое внизу по ссылке "памятки.."

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 12:54 
Прохожий

Цитата:
3. Докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги.

вот я и хочу выяснить в чем есть нарушение закона при получении ими видеозаписи.
Цитата:
Крім того, в якості доказу мені було продемонстровано відеозапис, зроблений цифровим фотоапаратом.

мне не была предоставлена видеозапись и на что она была записана я тоже не знаю. Может и не на обычный цифровик.
Цитата:
еще можна добавить, что в протоколе не указано чем и когда была проведена съемка, поэтому невозможно определить источник доказательств

ну суд даст запрос, либо гайцы сами придут уже с видеозаписью на заседание :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 18:24 
Борец

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Н А К А З
01.03.2010 N 33
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010 р. за N 262/17557
Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху
Відповідно до Законів України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" ( 586-17 ), "Про міліцію" ( 565-12 ) та постанови Кабінету Міністрів України від 17.12.2008 N 1103 ( 1103-2008-п ) "Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду" Н А К А З У Ю:
1. Затвердити Перелік технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху, що додається.
2. Начальникам головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі забезпечити виконання цього наказу територіальними підрозділами Державтоінспекції МВС під час здійснення нагляду за дорожнім рухом.
3. Начальникові Департаменту Державтоінспекції МВС генерал-майору міліції Коломійцю С.Г. забезпечити підпорядковані підрозділи Державтоінспекції МВС технічними засобами відповідно до цього Переліку.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра генерал-полковника міліції Савченка О.І.
5. Наказ оголосити особовому складу органів і підрозділів внутрішніх справ України.
6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
В.о. Міністра генерал-полковник міліції М.М.Клюєв
ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ МВС 01.03.2010 N 33
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010 р. за N 262/17557
ПЕРЕЛІК технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху
1. Технічні засоби для визначення швидкості руху:
вимірювач швидкості радіолокаційний "Беркут";
вимірювач швидкості радіолокаційний "Сокол";
вимірювач швидкості руху транспортних засобів радіолокаційний "Искра-1";
вимірювач швидкості руху транспортних засобів радіолокаційний "Радис";
вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "РАПИРА";
вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "ВИЗИР".
2. Спеціальні технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису:
вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "ВИЗИР" з активованою функцією "автоматичний режим" модифікації "ВИЗИР 03";
вимірювач швидкості радіолокаційний з фотофіксацією "АРЕНА";
лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів "TruCAM".
3. Спеціальні технічні засоби для проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного сп'яніння:
газоаналізатор "AlcoQuant 6020";
газоаналізатор "Alcotest 6510";
газоаналізатор "Alcotest 6810";
газоаналізатор "Alcotest 7410 Plus com";
прилад спеціалізований визначення концентрації парів етанолу в повітрі, що видихається, "Алконт 01".
Начальник ДДАІ МВС України генерал-майор міліції С.Г.Коломієць { Текст взято з сайта Верховної Ради України }
sheff писал(а):
пішохід писал(а):
-докази отримані незаконним шляхом-це їх зйомка.

можно этот момент более подробно? Почему их съемка не законна?
-тому що ніяких цифрових фотоапаратів чи камер використовувати поза цим переліком гайці не мають права,ось так.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 июн 2010, 20:27 
Прохожий

[/quote]-тому що ніяких цифрових фотоапаратів чи камер використовувати поза цим переліком гайці не мають права,ось так.[/quote]
це зрозуміло, але я не казав,що вони знімали не на "ВИЗИР". Я не знаю поки що на що знімали,бо вони відмовили мені показати запис.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2010, 10:33 
Прохожий

вот выставляю сканы протокола и постановления. Может кто найдет в них ошибки - прошу указать. Сегодня-завтра нужно писать иск, чтобы в понедельник-вторник уже подать, но пока у меня нет базы. Единственное есть аудиозапись (видео, но темно уже было, телефон не заснял лицо инспектора) о том, что он просил меня "вылезти" с машины, на что я ответил, что не понимаю его языка. Хотя, может и это стоит указать в иске.
В общем не хватает ссылок хотя бы на какие либо ошибки с подкреплением статьи. Потому как пустой иск практически получается. Объяснить ситуацию я могу только тем, что "ехал на зеленый и писец", а на какие действия сотрудника указать не знаю. Выручайте. Времени очень мало осталось :roll:
Изображение
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 дек 2011, 23:35 
Постоялец

Темка заглохла , но недавно и мне пришлось окунуться в эту реалию ,
Вот что отгрыз с боем
При повороте на перекрёстке на красный , по честному на красный , оказался прямо перед НИМИ , остановили , вменили в вину , показали видео , где видно что я выезжаю из за поворота , а сигнал на светофоре улицы на которую я выезжал горит зеленый , соответственно мне горел красный , ПРИШЛОСЬ ДОКАЗЫВАТЬ ЧТО И МНЕ ГОРЕЛ ЗЕЛЕНЫЙ , трудно было но не невозможно , дело в том что иногда светофоры ломаются и горят как сами того хотят , одновременно всем может гореть любой сигнал , тогда тебе сигналят ты в ступоре и.т.п , но суть в том что такое возможно , ибо светофор техника ,а техника как известно ломается , на это я и сослался . Кроме того сигнал светофора на который я сделал манёвр со стороны патрульной машины не виден и определялся исключительно путем логики / если здесь зелёный , то там красный / а не посредством доказательств . Доказал им , что им нечего мне предьявить . Это конечно же не повод ездить на красный , о чём я сожалею , но есть прецедент

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа