Начальнику Вдаї Деснянського району Адреса…..
Від………………………………………..
Скарга на протиправні дії працівника Даї……який ….2012 року здійснював оформлення матеріалів ДТП ЗА УЧАСТЮ пишеш своє авто та авто порушника ….по вул…………….. В внаслідок ДТП моєму автомоблю було завдано механічних пошкоджень,та матеріальних збитків-мені як власнику автомобілю…. На перехресті вул….я рухаючись в напрямку вул…зупинився перед знаком 2.1,виконав вимогу Дати дорогу автомобілям,що рухалися по головній дорозі по вул…..згідно п 10.2 Пдр України. Після цього як я переконався,що цей маневр буде безпечним,згідно п 10.1 Пдр України ,почав здійснювати поворот ліворуч,після початку даного маневру з моїм автомобілем здійснив зіткнення автомобіль…з лівого боку,що рухався по смузі зустрічного руху,на яку я повертав. Тобто водій автомобілю….. рухаючися в напрямку…вул… порушив ПДР України -перетнувши суцільну лінію дорожньої розмітки 1.1,виїхав на зустрічну смугу,та скоїв зіткнення з мої автомобілем. Відповідно до вимог п 1.3,та 1.4,дають мені право розраховувати що і інші учасники дорожнього руху,зобовязані знати та нухильно виконувати вимоги ПДР,А ТАКОЖ ЩО Я ЯК УЧАСНИК ДОРОЖНЬОГО РУХУ,МОЖУ РОЗРАХОВУВАТИ НА ТЕ.ЩО ІНШІ УЧАСНИКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ,ВИКОНУЮТЬ ЦІ ПРАВИЛА. Зокрема слід зазначити непрофесійні дії працівника даї….який прибув на місце оформлення Дтп ,які полягають в наступному. 1. Відповідно до ч. 1 ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначається:дата і місце його складення, посада, прізвище, ім»я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно шкоду, про це також зазначається в протоколі. Протокол підписується особою, яка його склала і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами. Інспектор……порушив вимоги даної статті в тому,що вімовився внести до протоколу відомості про мою дружину…яка на момент ДТП знаходилася зі мною в автомобілі,та може дати пояснення по справі.пояснивши,що це заінтересована особа. В матеріалах справи відсутні анкетні дані ІНШИХ свідків, які були присутні при скоєнні ДТП.
СТ 272 Куап зазначено .що свідком може бути,кожна особа,про яку є дані,що їй відомі які небудь обставини справи,що підлягають учстановленню по даній справі. Дане порушення процесуального характеру.свідчить про низький професійний рівень інспектора…халатне ставлення до службових обовязків,та незнання або небажання виконувати вимоги чинного Законодавства у сфері дорожнього руху.
2.в протоколі серії..номер…не вказано,що мені завдано також матеріальної шкоди,та механічних ушкодженнь моєму автомобілю…,що також суперечить вимогам ст 256 Куап.
3.ДО МАТЕРІАЛІВ СПРАВИ ПО ДТП не долучено письмових поясненнь моєї дружини як свідка дтп- всупереч вимогам Наказу МВС України 77 від 26.02 2009 року Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
п 4.2. До протоколу про адміністративне правопорушення долучаються: письмові пояснення свідків правопорушення, у разі їх наявності. 6.1. У разі порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, на місці ДТП складається протокол про адміністративне правопорушення стосовно цих осіб, до якого додаються: пояснення учасників пригоди та свідків (у разі їх наявності);
Тобто не внесення до протоколу анкетних даних моєї дружини як свідка,є порушенням і вищезазначених пунктів Наказу МВС України 77 від 26.02 2009 року,які сталися внаслідок незадовільної підготовки працівника Даї…та неналежного контролю посадових осіб даї,які не навчають належним чином підлеглих,виконувати вимоги нормативних актів МВС. 4.Відповідно до вимог Наказу МВС України 77 від 26.02 2009 року П 6.3. Якщо на місці ДТП працівник Державтоінспекції МВС не може об'єктивно визначити особу, яка скоїла адміністративне правопорушення, передбачене статтею 124 КУпАП ( 80731-10 ), або відсутні прямі докази її вини, оформлені матеріли ДТП протягом доби передаються для подальшого розгляду інспектору з дізнання підрозділу Державтоінспекції МВС, на території обслуговування якого сталася пригода, або особі, яка виконує його обов'язки. Тобто на місці скоєння ДП ЗА АДРЕСОЮ…працівник даї,керуючися хибним баченням ДТП,ФАКТИЧНО ЗВИНУВАТИВ лише мене у СКОЄННІ Дтп,не дослідив всі обставини справи,не встановивши повну картину Дтп,не залучивши експертів,одноосібно прийняв рішення про мою винуватість у скоєному,з чим я каиегорично незгідний. Що свідчить про упереджене відношення до мене ,та підготовці до фальсифікацій фактичних обставин справи,з метою притягнення мене до адміністративної відповідальності.На зауваження та реальну картину Дтп він не реагував. 5.Відповідно до п 4 ст 122 Куап –порушення спричинені частинами 1.2,3,цієї статті що спричинили створення аварійної ситуації,в якій мені була створена небезпека,водієм автомобілю…який порушивв вимоги Пдр,перетнувши суцільну лінію 1.1 розмітки –і мої пояснення,також були проігноровані інспектором…який здійснював документування обставин дтп. Фактично зітнення скоїв водій автомобілю….але інспектор…не вбачав наявного сторення якоби постраждалим аврійної обстановки-саме-для мене. 6.За порушення вимог п 4 ст 122 настає також тимчасове вилучення посвідчення водія по 265-1 КУпАП,але водій автомобіля….тимчасового дозволу на керування не отримував,працвник даї посвідчення вождія у нього не вилучав,що свідчить також про упередженість ,неповне зясування обставин справи по Дтп. Відповідно для зясування повного та себічного розгляду матеріалів справи по Дтп від… Прошу 1.Призначити для розгляду матеріали по ДТП ВІД… інспектору з дізнання підрозділу Державтоінспекції МВС, на території обслуговування якого сталася пригода, або особі, яка виконує його обов'язки . 2.Притягнути до дисциплінарної відповідальності за порушення службової дисципліни та вимог керівних документів,щодо оформлення Дтп інспектора…. 3.Надати мені можливість ознайомитися із всіма матеріалами справи. 4.Призначити експертизи,щодо встановлення обставин та механізму ДТП. 5.Встановити чи притягуваввся водій автомобілю..протягом 2011 року до адміністративної відповідальності за порушення Пдр? …..2012 РОКУ ПІДПИС…….
_________________ ДАЙвінг(Гайвінг)-вид інтелектуально –фізичного спорту;боротьба- основною ціллю якої є відстоювання прав і свобод громадян,які порушуються неродовими, та корумпованими працівниками Державтоінспекції .
Последний раз редактировалось пішохід 26 янв 2012, 21:49, всего редактировалось 1 раз.
|