Текущее время: 22 фев 2025, 08:53

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 56 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 дек 2011, 16:41 
Борец

додумай такую заготовку

Апеляційна скарга

25 січня 2011 року стосовно мене складено протокол № АХ1 №000000 про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.122 КУпАП та винесена постанова серії АХ1 № 000000 про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 грн. Постанова була оскаржена мною в _______________ суді ___________________ області.

17 березня 2011 року _________ районний суд ________ області розглянувши справу за адміністративним позовом _______________ до ІОДР ВДАІ ________________ ______________________________________________________________ про скасування постанови серії АХ1 № 000000 від 25 січня 2011 року по справі про адміністративне правопорушення П О С Т А Н О В И В :

В задоволенні адміністративного позову _______________ до ІОДР ВДАІ ________________________________________________________________ про скасування постанови серії АХ1 № 000000 від 25 січня 2011 року по справі про адміністративне правопорушення – відмовити.
Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

під час розгляду справи судом були допущені такі порушення закону :

1
2
3
.....................................................
Таким чином, суд першої інстанції прийняв рішення у відсутність відповідача, при неповному з»ясуванні обставин, що мають значення для справи.

Згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010, КАСУ доповнено статтєю такого змісту:

Стаття 171-2. Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів
владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності

2. Рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної
відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає.

Таким чином рішення загального суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Відтепер це вимога закону.

Але ця вимога не відповідає Конституції України тому, що звужує права громадян на оскарження судових рішень. У старій редакції даного закону громадянину були надані права на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень як у загальному суді, так і у апеляційній та касаційних судах з метою поновлення своїх прав.

Відповідно до ст.8 Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Відповідно ч.2 ст.22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Згідно ст. 64 Конституції України права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Але ні тих ні інших обставин на даний час не існує.

Тому конституційних підстав для звуження обьему прав громадян на оскарження судових рішень на апеляційній та касаційні стадії – не існує.

Згідно ст. 55 Конституції України кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Конституція має найвищу юридичну силу, а її норми є нормами прямої дії. Як зазначив Пленум Верховного Суду України в постанові від 1.11.96 №9 «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя», «це зобов’язує суди при розгляді конкретних справ керуватися насамперед нормами Конституції України».

У п.2 постанови (Пленуму Верховного Суду України в постанові від 1.11.96 №9 «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя», ) роз’яснюється, що «суди при розгляді конкретних справ мають оцінювати зміст будь-якого закону чи іншого нормативно-правового акта з точки зору його відповідності Конституції і в усіх необхідних випадках застосовувати Конституцію як акт прямої дії.

Судові рішення мають грунтуватися на Конституції, а також на чинному законодавстві, яке не суперечить їй».

Згідно ст.8 Загальної декларації прав людини, проголошеної Генеральною Асамблеєю ООН 10.12.48, яка передбачає, що кожен має право на ефективне відновлення у правах компетентними національними судами у випадках порушення його основних прав, наданих йому конституцією або законом.

Також через передбачену п.2 ст.6 закону «Про судоустрій України» і ст. 55 Конституції можливість оскарження та перегляду рішення суду першої інстанції в судах апеляційної та касаційної інстанцій забезпечується право особи, яка притягається до адмінвідповідальності , на справедливий та ефективний засіб захисту своїх прав, на ефективне відновлення у правах компетентними національним судами.

З цих підстав вбачається, що позбавлення права на оскарження ДО ТОГОЖ ПРОТИЗАКОННОГО СУДОВОГО РІШЕННЯ постанови (рішення) суду в цій категорії справ не узгоджується з §1 ст.6, ст.13 конвенції та зі ст.8 декларації.

На підставі Конституції України,міжнародних правових актів,

прошу ::

не хватило времени дописать..........................................-

_____________________________________________________________________________________

Підстави для скасування рішення суду першої інстанції і

Стаття 227, Підстави для скасування судових рішень з направленням справи для продовження розгляду або на новий розгляд
1. Підставою для скасування судових рішень судів першої та (або) апеляційної інстанцій і направлення справи для продовження розгляду є порушення норм матеріального чи процесуального права, які призвели до постановлення незаконної ухвали, якою провадження у справі не закінчується.
2. Підставою для скасування судових рішень судів першої та
(або) апеляційної інстанцій і направлення справи на новий судовий розгляд є порушення норм матеріального чи процесуального права, які призвели або могли призвести до неправильного вирішення справи і не можуть бути усунені судом касаційної інстанції.
3. Судові рішення обов'язково скасовуються з направленням справи на новий розгляд, якщо:
1) справу розглянуто і вирішено неповноважним складом
суду;
2) в ухваленні судового рішення брав участь суддя, якому
було заявлено відвід на підставі обставин, які викликали сумнів у неупередженості судді, і заяву про його відвід визнано судом касаційної інстанції обґрунтовано;
3) судове рішення ухвалено чи підписано не тим суддею або
не тими суддями, які розглянули справу;
4) справу розглянуто за відсутності будь-кого з осіб, які беруть участь у справі, належним чином не повідомлених про
дату, час і місце судового засідання;
5) суд вирішив питання про права, свободи. Інтереси та
обов'язки осіб, які не були повідомлені про можливість втупити у справу;
6) суд розглянув не всі вимоги і цей недолік не був або не
може бути усунений ухваленням додаткового рішення.
4. Справа направляється до суду апеляційної інстанції для
продовження розгляду або на новий розгляд, якщо порушення
допущені тільки цим судом. В усіх інших випадках справа направляється до суду першої інстанції.
5. Висновки і мотиви, з яких скасовані рішення, є обов'язковими для суду першої чи апеляційної інстанції при розгляді справи.
1. Зазначена стаття передбачає підстави для скасування судових рішень з направленням справи для продовження розгляду або на новий розгляд. У зв'язку з цим підставою для скасування судових рішень судів першої та (або) апеляційної інстанцій і направлення справи для продовження розгляду є порушення норм матеріального чи процесуального права, які призвели до постановлення незаконної ухвали, якою провадження у справі не закінчується.
2. Коментована стаття передбачає, що підставою для скасування судових рішень судів першої та (або) апеляційної інстанцій і направлення справи на новий судовий розгляд є порушення норм матеріального чи процесуального права, які призвели або могли призвести до неправильного вирішення справи і не
можуть бути усунені судом касаційної інстанції. Лише при наявності зазначених обставин суду касаційної інстанції може реалізувати надані йому повноваження статтею 223 КАС України шляхом скасування судових рішень судів першої та (або)апеляційної інстанцій і направлення справи на новий судовий розгляд.
3. Коментована стаття передбачає виключний перелік обставин, при наявності яких суд касаційної інстанції обов'язково
скасовує судові рішення і направляє справу на новий розгляд.
Відповідно до статті, що коментується, судові рішення обов'язково скасовуються з направленням справи на новий розгляд, якщо: 1) справу розглянуто і вирішено неповноважним складом суду; 2) в ухваленні судового рішення брав участь суддя, якому було заявлено відвід на підставі обставин, які викликали сумнів у неупередженості судді, і заяву про його відвід визнано судом касаційної інстанції обґрунтовано; 3) судове рішення ухвалено чи підписано не тим суддею або не тими суддями, які розглянули справу; 4) справу розглянуто за відсутності будь-кого з осіб, які беруть участь у справі, належним чином не повідомлених про дату, час і місце судового засідання; 5) суд вирішив питання про права, свободи. Інтереси та обов'язки осіб, які не були повідомлені про можливість втупити у справу; 6) суд розглянув не всі вимоги і цей недолік не був або не може бути усунений ухваленням додаткового рішення.
Зазначена норма носить вичерпний характер і розширеному тлумаченню не підлягає.
4. Як випливає із змісту коментованої статті, за результатами розгляду касаційної скарги суд касаційної інстанції може
направити адміністративну справу для продовження розгляду
або на новий розгляд як до суду першої, так і до суду апеляційної інстанції.
Справа направляється до суду апеляційної інстанції для продовження розгляду або на новий розгляд, якщо порушення допущені тільки цим судом, тобто, якщо порушення норм матеріального та/або процесуального права припустив суд апеляційної інстанції, а суд першої інстанції не порушував зазначені норми, справа спрямовуються до адміністративного суду апеляційної інстанції.
В усіх інших випадках справа направляється до суду першої
інстанції.
4. Відповідно до коментованої статті, висновки і мотиви, з яких скасовані рішення, є обов'язковими для суду першої чи апеляційної інстанції при розгляді справи.

Стаття 202. Підстави для скасування судового
рішення та ухвалення нового рішення

1. Підставами для скасування постанови або ухвали суду першої
інстанції та ухвалення нового рішення є:

1) неповне з'ясування судом обставин, що мають значення для
справи;

2) недоведеність обставин, що мають значення для справи, які
суд першої інстанції вважає встановленими;

3) невідповідність висновків суду обставинам справи;

4) порушення норм матеріального або процесуального права, що
призвело до неправильного вирішення справи або питання, а так само
розгляд і вирішення справи неповноважним судом; участь в ухваленні
постанови судді, якому було заявлено відвід на підставі обставин,
які викликали сумнів у неупередженості судді, і заяву про його
відвід визнано судом апеляційної інстанції обґрунтованою;
ухвалення чи підписання постанови не тим суддею, який розглянув
справу. { Пункт 4 частини першої статті 202 із змінами, внесеними
згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 }

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 дек 2011, 20:09 
Борец

Ну вот состряпал...
объединил скаргу KotykPooh, kam, дописал свое...
И вот что получилось...

Сообщение, не относящиеся к теме
АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
на Постанову Київського районного суду м. Одеси у складі:
головуючого — судді Сватаненко В.І за участю секретаря — Коваля В.П
від 08 грудня 2011 року у справі №2-а-5875/11

15.08.2011 року стосовно мене складено протокол ВН1№ 358579 про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.122 КупАП.
27.08.2011 винесена постанова серії ВН1 №049954 про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн. Постанова була оскаржена мною в Київському районному суді м.Одеси.

08 грудня 2011 року Київський районний суд м. Одеси розглянувши справу за адміністративним позовом Андрія до посадових осіб: інспектора ДПС 2-го взводу ВДАІ м. Одеси сержанта міліції Кравець Артема В’ячеславовича, ІАП ВДАІ м.Одеси мол. лейтенанта міліції Паненко Д.В, ІАП ВДАІ м.Одеси капітана міліції Березовського Анатолія Вікторовича про скасування постанови серії ВН1 №049954 від 27.08.2011 року по справі про адміністративне правопорушення.
П О С Т А Н О В И В :
В задоволенні адміністративного позову Андрія до посадових осіб: інспектора ДПС 2-го взводу ВДАІ м. Одеси сержанта міліції Кравець Артема В’ячеславовича, ІАП ВДАІ м.Одеси мол. лейтенанта міліції Паненко Д.В, ІАП ВДАІ м.Одеси капітана міліції Березовського Анатолія Вікторовича про скасування постанови серії ВН1 №049954 від 27.08.2011 року по справі про адміністративне правопорушення – відмовити повністю.
Постанова суду є остаточною і в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Суть справи.
08 грудня 2011 року у Київськом районном суді м. Одеси відбувся суд по справі №2-а-5875/11 головою якого був суддя Сватаненко В.І.
На судовому засіданні була присутня представник ДАІ. Не дивлячись на мої заперечення стосовно того що всі 3 відповідача є посадовими особами, та особисто несуть відповідальність за свої дії або бездіяльності, саме тому в якості відповідачів я і вказав тільки інспекторів ДАІ причетних до незаконного залучення мене до адміністративної відповідальності, а не управління ДАІ. Проте моє заперечення, стосовно присутності третьої сторони було проігноровано.
Далі, не надавши суду доказів правомірності запису, не надавши необхідні сертифікати на використання побутової відеокамери при фіксуванні правопорушень працівниками ДАІ, проігнорувавши Наказ МВС України № 33 від 01.03.2010р, Наказ МВС України № 111 від 27 березня 2009р. який прямо забороняє використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які НЕ сертифіковані в Україні, ст. 8 Закону «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» метою якого є захист інформації, в супереч ст.62 Конституції України, представник ДАІ, подала усне клопотання, про залучення до справи в якості доказу мого порушення, цифровий диск з відеозаписом. Проте а ні в протоколі, а ні в постанові не зазначалось про наявність такого взагалі, та суддю це також ніяк це не засмутило, і в супереч п.3 ст. 70 КАС України Сватаненко В.І прийняв ТАКИЙ диск як доказ мого порушення.
Після перегляду відео стає зрозуміло, що правил дорожнього руху я не порушував.
З відео вбачається тільки те, що авто, схоже на належне мені, знаходиться в кадрі приблизно 2 секунди, що робить неможливим достовірно стверджувати про порушення ПДР в якому я був звинувачений інспекторами ДАІ.
Далі Сватаненко В.І ігноруючи усі мої заперечення стосовно так званого доказу, і того що я не порушував ПДД, починає мене ображати, підвищує на мене голос, фактично закриває мені рот, не дає мені сказати, на спроби навести якісь аргументи кричить "Не треба мені тут нічого зачитувати ..." потім звинувачує мене у правовому нігілізмі, заявляє, що таких як я він просто ненавидить ... Кричить про те, що у мене немає досвіду водіння, що я повинен вчити правила дорожнього руху, а не розповідати тут про Конституцию... Що він подбає про те, щоб начальник ДАІ Одеси Віктор Кузнєцов, особисто прийняв у мене іспити з правил дорожнього руху... Що через таких як я і відбуваються аварії ... Що "СВОЮ (наголос на слові свою) Конституцію можеш вдома тільки перед сном читати", що у водія немає прав, а тільки обов'язки, на моє обурення відповів (нахабно посміхаючись): "Ну це я так для прикладу ..." Сказав, що завжди світлофори працюють бездоганно, що там чітка система, що він сам це перехрестя проїжджає без проблем...
Після того як виплеснувши на мене стільки негативу і злості, заспокоївся і оголосив судові дебати і разом з представником ДАІ “зробили” з мене дурника ... Отримавши слово і звернувшись до представника з питанням стосовно позову, я був проігнорований нею... Звернувшись до представника повторно, представник розвернулась (бо до того дивилась на суддю) відповіла, що я не правильно розумію поняття "Судові дебати" і порадила (з виразом презирства і злості на обличчі) звернутися до судді за роз'ясненням, що ж це таке ... Звичайно я був дуже здивований, таким нахабством і зухвалістю з боку представника закону, проте все одно звернувся до судді Сватаненко В.І, на що суддя мені відповів, що він взагалі не збирається мені що не-будь пояснювати ...
Далі, представник заявила, шо я прострочив терміни подачі позову і тому клопотала перед суддею залишити позов без розгляду... При цьому а ні суддю, а ні представника не хвилювало те, що в мене на руках знаходиться чек з пошти, а в матеріалах суду конверт з датою відправки позову до суду, через 6 днів після винесення постанови ... Тобто на обличчя завідомо неправдиві показання від представника ДАІ, ніяк не опротестовані самим суддею.
Я нагадав судді, що в мене є оригінали конвертів з поштовим штемплем, а в зв’язку з тим що на копіях погано видно, суддя попрохав мене передати конверти та оригінали постанови і протоколу для детального ознайомлення ним та представником ДАІ. Після чого, на моє прохання повернути оригінали документів, суддя відповів, що вони залишаються у справі а мені лишаються копії. Тобто Сватаненко В.І незаконно вилучив в мене, проти моєї волі, конверти з штемпелями пошти та постанову з протоколом.
Далі ігноруючи вказані в позові факти порушення законодавства та моїх прав
а саме : грубе процесуальне порушення - розгляду справи за моєї відсутності, ігнорує також те, що постанова про притягнення до відповідальності разом з повідомленням про розгляд справи приходять в один день на 5 днів пізніше розгляду та винесення постанови ...
Ігнорує порушення ст.ст 22-25, 27, 38 ЗУ про Дорожній рух та ДСТУ 4092-2002, ДСТУ 2587-94 : відсутність на перехресті розмітки як такої, відсутність дублюючого світлофора над проїзною частиною, світлофор закритий гілками.
На мої спроби заперечувати нахабній брехні і свавіллю, Сватаненко В.І в грубій формі обірвав мене і сказав мені, щоб я сидів, що тут більше нема про що розмовляти, сказав, що я винен і пішов на нараду ...
Після чого оголосив вказану вище постанову.

Згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010, КАС України доповнено статтєю такого змісту:
Стаття 171-2. Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів
владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності
2. Рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає.
Таким чином рішення загального суду є остаточним і оскарженню не підлягає.
Відтепер це вимога закону.
Але ця вимога не відповідає Конституції України тому, що звужує права громадян на оскарження судових рішень. У старій редакції даного закону громадянину були надані права на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень як у загальному суді, так і у апеляційній та касаційних судах з метою поновлення своїх прав.
Відповідно до ст.8 Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Відповідно ч.2 ст.22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
Згідно ст. 64 Конституції України права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.
Але ні тих ні інших обставин на даний час не існує. Тому конституційних підстав для звуження обьему прав громадян на оскарження судових рішень на апеляційній та касаційні стадії – не існує.
Згідно ст. 55 Конституції України кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.
Конституція має найвищу юридичну силу, а її норми є нормами прямої дії. Як зазначив Пленум Верховного Суду України в постанові від 1.11.96 №9 «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя», «це зобов’язує суди при розгляді конкретних справ керуватися насамперед нормами Конституції України».
У п.2 постанови (Пленуму Верховного Суду України в постанові від 1.11.96 №9 «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя», ) роз’яснюється, що «суди при розгляді конкретних справ мають оцінювати зміст будь-якого закону чи іншого нормативно-правового акта з точки зору його відповідності Конституції і в усіх необхідних випадках застосовувати Конституцію як акт прямої дії.
Судові рішення мають грунтуватися на Конституції, а також на чинному законодавстві, яке не суперечить їй».
Згідно ст.8 Загальної декларації прав людини, проголошеної Генеральною Асамблеєю ООН 10.12.48, яка передбачає, що кожен має право на ефективне відновлення у правах компетентними національними судами у випадках порушення його основних прав, наданих йому конституцією або законом.
Також через передбачену п.2 ст.6 закону «Про судоустрій України» і ст. 55 Конституції можливість оскарження та перегляду рішення суду першої інстанції в судах апеляційної та касаційної інстанцій забезпечується право особи, яка притягається до адмінвідповідальності , на справедливий та ефективний засіб захисту своїх прав, на ефективне відновлення у правах компетентними національним судами.
З цих підстав вбачається, що позбавлення права на оскарження ДО ТОГО Ж ПРОТИЗАКОННОГО СУДОВОГО РІШЕННЯ постанови суду в цій категорії справ не узгоджується з §1 ст.6, ст.13 конвенції та зі ст.8 декларації.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 3, 6, 19, 21, 22, 55, 56, 57, 68 Конституції України, та міжнародними правовими актами,

ПРОШУ:

1) Прийняти апеляційну скаргу до розгляду
2) Витребовати з Київського районного суду м. Одеси по справі № 2-а-5875/11 від 08 грудня 2011 аудіозапис проведення засідання.
3) Витребовати з Київського районного суду м. Одеси по справі № 2-а-5875/11 від 08 грудня 2011 оригінали конвертів, оригинал протоколу ВН1№ 358579 та оригінал постанови ВН1 №049954
3) Постанову Київського районного суду м. Одеси у справі №2-а-5875/11 від 08 грудня 2011 року скасувати, та повернути справу до розгляду в іншому складі.
Додатки:
1) Копія Квитанції про сплату судового збору в сумі 49 грн. 25 коп. (позжее заплачу и приложу)
2) Копія адмінистративного позову про визнання дій протиправними та скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення.
3) Копія Постанови Київського районного суду м. Одеси у справі №2-а-5875/11 від 08 грудня 2011.
4) Копія Рішення Конституційного Суду України щодо офіційного тлумачення частини другої статті 55 Конституції України.

Прошу конструктива...
С "ПРОШУ" все нормально ? ниче не пропустил попросить ?
и еще прикладывать надо все доки на которые ссылаюсь (Декларации, пленумы)?
надо ли прикладывать копии конвертов протокола и постановы (короче всего что было в админ. иске) ?
сколько копий надо/правильно отсылать ?

старался без красок, но все равно вышло на 5 листов...
В общем какие будут коментарии ?

заранее всем спс.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 дек 2011, 20:18 
Борец

может по видеокамерам стои ссылаться не на Наказ МВС України № 111 від 27 березня 2009р
а на ст. 19 Конституции и ст. 11 ЗУоМ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 дек 2011, 20:32 
Борец

о... забыл про ст. 11 ЗУоМ... :roll:
Добавлю... Пусть будет и приказ... а там посмотрим...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2011, 20:15 
Борец

что-то никакой р-ции...
Решил написать второй вариант, более урезанный...
закончу выложу...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2011, 20:23 
Борец

Alyans писал(а):
может по видеокамерам стои ссылаться не на Наказ МВС України № 111 від 27 березня 2009р
а на ст. 19 Конституции и ст. 11 ЗУоМ?

А еще лучше на решение КС!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2011, 20:26 
Борец

zephyr писал(а):
что-то никакой р-ции...
...

Кто соображает, наверно занят. Но думаю, все или почти все, возмущены и переживают за тебя. Удачи тебе в борьбе с беспределом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 19:13 
Борец

Так, выкладываю на обозрение, суд и вашу оценку вариант Апеляційной скарги № 2
Читаем, внимаем, критикуем... Что касательно 171.2 КАСУ ? как грамотно ее крякнуть ??? как расписать в скарге ???

Цитата:
До Одеського апеляційного адміністративного суду
65026, м.Одеса, вул. Софіївська, 19

Через: Київський районний суд м.Одеси
65080, м. Одеса, вул. Варненська, 3-б

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

На постанову судді.
Київського районного суду м.Одеси
Сватаненка В.І

У справі за адміністративним позовом щодо неправомірних дій посадових осіб – інспектора ДПС 2-го взводу ВДАІ м. Одеси сержанта міліції Кравця Артема В’ячеславовича, ІАП ВДАІ м.Одеси мол. лейтенанта міліції Паненка Д.В., ІАП ВДАІ м.Одеси капітана міліції Березовського Анатолія Вікторовича.

Про відмову в задоволенні позову.

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА

Постановою судді Київського районного суду м.Одеси Сватаненка В.І. адміністративний позов xxxxxxxx. до інспектора ДПС 2-го взводу ВДАІ м. Одеси сержанта міліції Кравця Артема В’ячеславовича (далі – Відповідач-1), ІАП ВДАІ м.Одеси мол. лейтенанта міліції Паненка Д.В. (далі - Відповідач-2), ІАП ВДАІ м.Одеси капітана міліції Березовського Анатолія Вікторовича. (далі - Відповідач-3) про скасування Постанови серії ВН1 № 049954 від 27.08.2011р в справі про адміністративне правопорушення винесене рішення – відмовити в задоволенні повністю на підставі ст.ст. 8, 9, 17, 19, 159-163, 167, 171-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України).

Зазначена постанова не відповідає вимогам закону та підлягає скасуванню з наведених нижче підстав:

Суддя Сватаненко В.І. впродовж проведення судового засідання 08.12.2011р. по справі № 2-а-5875/11 вів упереджене судочинство з порушенням вимог ст. ст. 62, 129 Конституції України, ст.ст. 2, 7-11 КАС України, ст.ст. 9, 10 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Насамперед, суддя Сватаненко В.І. допустив грубі образи на адресу учасників дорожнього руху, а саме виявив ненависть до водіїв які реалізують відстоювання права на захист у судовому порядку, особисто ненависть до мене, а також виразив зневагу до Конституції України.

Суддя Сватаненко В.І не прийняв до уваги докази щодо невідповідності організації дорожнього руху на площі Тираспольській нормам, передбаченим вимогами ст.ст 22-25, 27, 38 Закону України «Про дорожній рух» та п.п. 7.20, 7.27 ДСТУ 4092-2002 “Світлофори дорожні”, п.п 1.12, 3.2.13, 1.1.4 ДСТУ 2587-94 “Розмітка дорожня”.

Також суддя Сватаненко В.І. проігнорував п. 10 ст. 11 Закону України “Про Міліцію”, Наказ МВС України № 33 від 01.03.2010р. та Наказ МВС України № 111 від 27 березня 2009р. та в супереч п.3 ст. 70 КАС України прийняв до уваги в якості мого порушення, від особи, яка приймала участь у судовому засіданні в якості представника ДАІ (далі представник) відеозапис, зроблений побутовою відеокамерою, не передбаченою переліком технічних засобів, які використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху. Про існування зазначеного відеозапису я дізнався лише під час судового засідання 08.12.2011р.

Попри те, що на зазначеному відеозаписі чітко видно відсутність порушень правил дорожнього руху з мого боку, суддя Сватаненко В.І. виніс завідомо прийняте рішення про відмову в задоволенні позову повністю одразу після перегляду.

Суддя Сватаненко В.І. допустив необґрунтоване обвинувачення на мою адресу представником, щодо строків подачі позову на оскарження постанови. До матеріалів справи були долучені належним чином оформлені підтвердження виконання термінів оскарження, згідно ст. 289 КУпАП., проте суддя не перешкодив звинуваченню мене представником в пропущенні строків оскарження, та прийняв до уваги завідомо неправдиві свідчення.

Під час судових дебатів суддя Сватаненко В.І. і представник виказали неповагу до мене, як сторони судового процесу, за рахунок непорозуміння в значенні терміну "дебати". Звернення за роз’ясненням суддею Сватаненко В.І. було проігнорованов в супереч ст. 130 КАС України, за таких обставин судові дебати не відбулись.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 3, 6, 8, 19, 21, 22, 55, 56, 57, 68 Конституції України, ст.ст 184-187, 198, 203 КАС України,

ПРОШУ:

1.Прийняти апеляційну скаргу до розгляду;
2.Витребувати в Київському районному суді м. Одеси аудіозапис проведення судового засідання по справі № 2-а-5875/11 від 08 грудня 2011р.
3.Витребувати в Київському районному суді м. Одеси оригінали конвертів, оригинал протоколу ВН1№ 358579 та оригінал постанови ВН1 №049954 по справі № 2-а-5875/11 від 08 грудня 2011р.
4.Скасувати постанову Київського районного суду м. Одеси по справі 2-А-5875/11 від 08.12.2011 року та повернути справу до розгляду в іншому складі.

„10” грудня 2011р. XXXXXX

Додатки:
1.Копія апеляційної скарги – на двох аркушах;
2.Копія постанови Київського районного суду м. Одеси по справі 2-А-5875/11 від 08.12.2011 року – на одному аркуші (2 примірники);
3.Квитанція про сплату судового збору в сумі 49 грн. 25 коп.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 19:21 
Борец

zephyr - ну теперь всё чётко и лаконично, главное, что бы юристы одобрили

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 19:42 
Борец

zephyr писал(а):
Что касательно 171.2 КАСУ ? как грамотно ее крякнуть ??? как расписать в скарге ???

Цитата:
Відповідно до ст 22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
укажи, что поправка 171-2 к КУПАП была принята позднее (позырь там на сайте ВР когда) и напиши, что положение 171-2 КУпАП суперечить Конституции.

и всё!

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 19:53 
Борец

KotykPooh писал(а):
КУПАП

ты имел в виду КАСУ ?!
смотри, в этой теме viewtopic.php?p=86782#p86782
гайдон подал апелляшку, на первой страничке, последний скан, есть его мотивация о праве апеллировать... как-то скромно он написал и как результат по словам dolphin в течении 15 мин все закончилось... так может все от того, что не убедил судей ???
А с другой стороны сколько не расписывай, захочет отменить, то и читать не станет про 55 ст Прости... (ой простите) Конституции...
Я все же больше склоняюсь к варианту kam...
Парируйте...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 20:47 
Борец

Добавь по поводу привлечения в качестве доказательств -
Відповідно до ч. 3 Ст. 70. КАС: Докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги.

Если не указать о поводу ст.55 КУ, то они откажут, ссылаясь на КАСу.

1) Копія Квитанції про сплату судового збору в сумі 49 грн. 25 коп. (позжее заплачу и приложу)
Почему так много? В апелляционный идет сбор в размере 50% того, что идет в первую инстанцию (т.е. около 15 грн).

По додаткам:

6. До апеляційної скарги додаються її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. До апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а також копії доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 21:03 
Борец

Андрей, ты уже получил полный текст решения?

1. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.
2. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Стаття 160. Порядок ухвалення судових рішень, їх форма
...
3. У виняткових випадках залежно від складності справи складення постанови у повному обсязі може бути відкладено на строк не більш як п'ять днів з дня закінчення розгляду справи, однак суд повинен проголосити у тому самому засіданні, в якому закінчився розгляд справи, вступну та резолютивну частини постанови. Постанова суду, яка містить вступну та резолютивну частини, перед оголошенням має бути підписана всім складом суду і приєднана до справи.

Стаття 167. Проголошення судового рішення, видача або направлення судового рішення особам, які беруть участь у справі, та особам, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси чи обов'язки
2. ... У разі проголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частин постанови суд повідомляє час, коли особи, які беруть участь у справі, можуть одержати копію постанови в повному обсязі. Суд складає повний текст постанови у строк, передбачений частиною третьою статті 160 цього Кодексу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 22:10 
Борец

makssav писал(а):
Добавь по поводу привлечения в качестве доказательств -

та добавлял же... пропустил ???
zephyr писал(а):
в супереч п.3 ст. 70 КАС України прийняв до уваги в якості мого порушення

makssav писал(а):
Почему так много?

это с скарги KotykPooh я же потом впишу то что заплачу я...
makssav писал(а):
По додаткам:

ок, учту...
makssav писал(а):
полный текст решения?

ага, хер там... пиндос даже не сказал ниче про полную постанову... а я такой был злой шо и протупил спросить...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 22:13 
Борец

zephyr писал(а):
ага, хер там... пиндос даже не сказал ниче про полную постанову... а я такой был злой шо и протупил спросить...

так позвони завтра узнай

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 56 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа