Текущее время: 22 фев 2025, 08:49

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 37 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 сен 2011, 14:41 
Борец

A_ntosha писал(а):
ч.1ст.122 из Постанови:
Доказом вчинення водієм правопорушення передбаченого ч.1 ст.122 є складений протокол Інспектором ДПС ВДАІ з ОАТ Літовчуком О,В. відповідно до якого 13.12.2010 здійснив зупинку транспортногозасобу безпосередньо на пішохідному переході.
Водій під час судового розгляду справи обгрунтував позовні вимоги лише своїми поясненнями, які в з'вязку з наявність (так і написано) згаданого вище протоколу та відсутністю будь-яких інших доказів в підтвердження позиції позивача оцінюються судом критично, як такі , що дані позивачем з метою уникнення адмін відповідальності.
Ну и поздравляем с наступающим Новым годом и в подарок- штраф 300гр

Немного не понял. ГАИшник составил протокол, вынес постановление по штрафу, а потом ты подал иск в суд по отмене этого постановления? Или ГАИшник просто составил протокол, направил его в суд и уже судья расмотрел дело выписал штраф? Когда это было?

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 сен 2011, 17:41 
Борец

протокол я вляется источником доказательств, - но не доказательством.

кто вынес постанову ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2011, 07:02 
Постоялец

1. В суд подал я , т.к. постанову гаишник вынес на месте и гаишник был тогда просто практикантом. Увидев мою машину , которая стояла меньше чем 10м от знака "Пешеходный переход" (было м9) этот умник прибежал сфоткал на свой телефон,выписал протокол, постанову, и убежал. Весь спектакль занял максимум мин.10.
2 kam
Суд вынес эту дебильную постанову 30 декабря прошлого года. Ты мне помогал еще с судом и самим судьей разобраться. Правда не в нашей стране искать справедливость.
Не имея никаких доказательств , только протокол в котором написано: Не порушував, з протоколом не згідний, гаец в суд не явился мне суд вынес вот такое решение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2011, 07:44 
Постоялец

dim85dim писал(а):
Ментик составил протокол и вписал рассмотрение дела в суде 30.06.2011.
В назначенный день я не смог явиться в суд (был в командировке). Позавчера пришла повестка в которой указано, что 12.09.2011 будет рассматриваться дело по ч.1 ст.139 КУпАП.
Не дрейфь, пехота :)
На 122 статью есть 2 месяца на привлечение к ответственности :)
Следовательно, если нарушение было пусть даже 30.06 ти и срок истек 30.08! :)
Привлечь не могут в связи с истечением срока давности :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2011, 09:58 
Борец

A_ntosha
Тогда все правильно.
Дело в том, что наши дибилы-кнопкодавы вписали в законодательство, что протокол является доказательством в деле об админправонарушении. Т.е. субъективное мнение желудка с 3 классами образования, занесенное в официальный бланк - есть доказательство. Дальше все зависит от судьи.
За что можно было зацепиться - это за практиканта (стажера), но уже увы.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2011, 11:50 
Постоялец

ВАВАНчик писал(а):
dim85dim писал(а):
Ментик составил протокол и вписал рассмотрение дела в суде 30.06.2011.
В назначенный день я не смог явиться в суд (был в командировке). Позавчера пришла повестка в которой указано, что 12.09.2011 будет рассматриваться дело по ч.1 ст.139 КУпАП.
Не дрейфь, пехота :)
На 122 статью есть 2 месяца на привлечение к ответственности :)
Следовательно, если нарушение было пусть даже 30.06 ти и срок истек 30.08! :)
Привлечь не могут в связи с истечением срока давности :)

Пожалуйста поподробней: в каком НПА это написано?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2011, 11:54 
Борец

Статья 38. Сроки наложения административного взыскания

Административное взыскание может быть наложено не позднее чем через два месяца со дня совершения правонарушения, а при длящемся правонарушении - два месяца со дня его выявления, за исключением случаев, когда дела об административных правонарушениях в соответствии с настоящим Кодексом подведомственные суду (судье).
Если дела об административных правонарушениях в соответствии с настоящим Кодексом или другими законами подведомственны суду (судье), взыскание может быть наложено не позднее чем через три месяца со дня совершения правонарушения, а при длящемся правонарушении - не позднее чем через три месяца со дня его выявления.
В случае отказа в возбуждении уголовного дела или закрытия уголовного дела, но при наличии в действиях нарушителя признаков административного правонарушения административное взыскание может быть наложено не позднее чем через месяц со дня принятия решения об отказе в возбуждении уголовного дела или о его закрытии.Статья

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2011, 14:25 
Постоялец

Alyans
спасибо

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2011, 16:16 
Постоялец

Всем привет. Вчера был на суде по этому вопросу. Заседание перенесли на 26 сентября (небыло судьи). Блин, а я специально в Харьков ездил с Луганска. Секретарь сказала мне, что штраф не выпишут (сроки), но мне нужно будет чтоб в постановлении было написано "производство" дела закрыто не "по срокам", а "в связи с отсутствием состава нарушения". Это можно сделать или судья даже рассматривать дело не будет (опять-же сроки). Или может мне подать иск (в свой суд) с просьбой признать действия гая незаконными?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2011, 20:18 
Борец

dim85dim
не будет такого написано.
нужно подать отдельный иск

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2011, 13:34 
Постоялец

Вот написал. Подправте если что:

До Краснолуцького міського суду
Луганської області
вул. Сімферопольська, 2
м. Красний Луч, 94506
тел. (06432) 3-21-90

Позивач: Шутов Дмитро Сергійович
вул. Тітова, 22
м. Петровське, 94540
(066) 04-71-750

Відповідач: Інспектор ВОДР ВДАІ України
в Харківській області
Журавель Олександр Станіславович
вул. Шевченка, 315а
м. Харків, 61033

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
Про визнання дій протиправними

Цей позов поданий на підставі ст. 17 КАС України яка прямо визначає, що компетенція адміністративних судів поширюється на спори фізичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності. Відповідно до ч. 3 ст. 18 КАС України, справи щодо оскарження дій або бездіяльності посадових чи службових осіб місцевих органів виконавчої влади розглядаються і вирішуються місцевим загальним судом як адміністративним судом або окружним адміністративним судом за вибором позивача.
Фактичні обставини справи:
09.06.2011 року інспектором відділення організації дорожнього руху ДАІ з обслуговування міста Харкова та АТІ Журавель О.С. було складено, по відношенню до мене, протокол про адміністративні правопорушення АХ1 № 214932 в частині порушення правил дорожнього руху України п.1.5 за яке передбачено відповідальність ч1. ст.139 КУпАП.
Річ у тому, що 09.06.2011 року я, водій транспортного засобу VOLVO FN 12 встановив зазначений автомобіль на тротуарі повністю перекривши рух пішоходам. Про це інспектор Журавель О.С. записав у протоколі в графі «дата, час, місце і суть скоєного адміністративного правопорушення». Також інспектор ВОДР ВДАІ зазначив, що цими діями я створив перешкоду у русі іншим учасникам дорожнього руху.
Слід зазначити:
згідно п.1.5 ПДР України: «Дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків.
Особа, яка створила такі умови, зобов'язана негайно вжити заходів до забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці дороги та вжити всіх можливих заходів до усунення перешкод, а якщо це неможливо, попередити про них інших учасників дорожнього руху, повідомити підрозділ міліції, власника дороги або уповноважений ним орган.»
згідно ч.1 ст.139 КУпАП: «Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення»

На думку інспектора Журавель О.С. моє правопорушення створює перешкоду для руху, але згідно п.1.10 ПДР України:
«перешкода для руху — нерухомий об'єкт у межах смуги руху транспортного засобу або об'єкт, що рухається попутно в межах цієї смуги (за винятком транспортного засобу, що рухається назустріч загальному потоку транспортних засобів) і змушує водія маневрувати або зменшувати швидкість аж до зупинки транспортного засобу;». Про тротуар, чи пішоходів нічого не зазначено.
Виходячи з цього стає зрозуміло, що п.1.5. ПДР України, я не порушував та на мене не може бути накладено відповідальність за ч.1 ст.139 КУпАП.
Про це я пояснював інспектору Журавель О.С., але він проігнорував моє зауваження. Тоді я намагався викласти свої зауваження у поясненнях до протоколу. У копії протоколу, який залишився у інспектора, я зазначив, що свої пояснення я додаю на окремому аркуші зі своєю мокрою печаткою, але в той час коли я писав свої пояснення – інспектор сів у власний автомобіль та поїхав у невідомому напрямку. Тобто з боку інспектора ВОДР ВДАІ Журавель О.С. було порушені моє право на наданні пояснень передбачені ст.ст. 251, 256, 268 КУпАП.

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
У ст. 5 Закону України «Про міліцію» зазначено, що міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом. Ніякі виняткові обставини або вказівки службових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності міліції.

Прошу звернути увагу, що згідно ст. 71 ч. 2 Кодексу Адміністративного Судочинства, в справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 6, 17, 18, 94, 104, 105, 106, 166 КАС України,
ПРОШУ:

Визнати дії Інспектора ВОДР ВДАІ України в Харківській області Журавель Олександра Станіславовича протиправними в частині безпідставного звинувачення.

Додатки: Копія позовної заяви – 2 екз.
Копія протоколу про адміністративні правопорушення – 2 екз.

15.09.2011 р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 16:06 
Постоялец

Вчера состоялся суд и я выиграл. В постановлении будет сказано, что дело закрыто в связи с отсутствием состава правонарушения. :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 18:11 
Борец

dim85dim писал(а):
Вчера состоялся суд и я выиграл. В постановлении будет сказано, что дело закрыто в связи с отсутствием состава правонарушения. :lol:

будет на руках постанова, увидеш все своими глазами, отпишешся.

верить на слово, стремно в настоящее время.

надумаеш вспомнить обидчика и его начальника "нэзлым тыхим словом" напиши - поможем.

на машине в суд ездил?

сколько бензина потратил (чеки сохранил ?)и какой километраж проехал?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 18:54 
Постоялец

Ездил на поезде. Билеты сохранил. Теперь хочу подать на возмещение мат. и морал. Скорректируйте в действиях. Я так понимаю: подать иск в суд о признании действий противоправными (приложить постановление суда), а только потом иск на возмещение? Я правильно понимаю?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 19:20 
Борец

dim85dim
поздравляю!
нет, два в одном.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 37 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа