Текущее время: 23 фев 2025, 16:00

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 16:37 
Постоялец

Пощастило потрапити у ДТП. У Дніпрі на схилі проспектом К.Маркса біля ТЦ Атріум. На диво майже не було машин, рухався на відстані більше 10 метрів від Рава 4 що йшов попереду. Сухий новий асфальт, у мене нові гальма. Їдемо схилом десь з 60 кмч лівим рядом (всього 3 ряди одного напрямку). Якийсь Лексус-джип, запаркований праворуч уздовж тротуату, скромно починає попереду (маю на увазі що ми ще з ним не порівнялися) нас маневрувати, готуючись напевно після нас рухатися з місця паркування у середню смугу. І тут...
Думаю дівчина за кермом Рава відволіклась і лише виїхавши на рівень з Лексусом, помітила його маневри і (як сама мені сказала) перелякалася що Лексус виїде на її смугу і буде Дтп. Результат: вона різко гальмує (у третій лівій смузі, коли Лексус готувався виїзжати з правої на середню), я майже одночасно за нею гальмую також. Мій гальм.шлях 12,3м у неї менше бо є Абс. Наздогнав. Нічого страшного, плюс страховки у обох. Виходжу, ругаюся літературно, питаю нафіга ж так різко гальмувати. Каже боялася Лексуса зачепити. Визиваю дайців, свого страховника по Автоцивілці. Кажу їй що у мене це перше Дтп, на що отримую відповідь "а меня уже не в первый раз доганяют". Схоже відволікатись а потім різко і безпідставно гальмувати для дівчини добра традиція... Якщо спробувала б збивати на місці гроші, то подумав би що став героєм автопідстави.
Я розумію що винен (згідно вимог ПДР) щодо недотриманнядистанції, та її гальмування було безпідставне (я їхав позаду неї схилом і оглядовість дозволяла бачити дорогу навіть попереду неї. Ніяких перешкод, машин, собак, пішоходів не було, до перехрестя ще найменше 100 м.) а отже вбачаю у її діях Створення аварійної ситуації що призвела до Дтп. Імхо.
Думаю... Чи варто пробувати у суді відстоювати обоюдну провину? Ще не бував на судах відповідачем, треба ще вивчити процедуру захисту.
Лексус про який каже дівчина при нашому Дтп не зупинився , номери його не відомі. У мене 2 свідки-студенти (стояли на тротуарі якраз. там медуніверівський корпус). Пошкодження у Рава єдине - дві вертикальні тріщини на бампері по боках номеру (заїхав їй якраз своїм капотом під виступ бампера з номером. У мене прогнутий капот, що видавив скло обох моїх фар, та вогнута ришітка радіатора. Моя машина взагалі постраждала суттєвіше.
Чи реально через суд визнати провину дівчини, і таки навчити її адекватно поводити себе на дорозі? Як готуватися до суду? Неподобство єдине - боюся що лише своїм ентузіазмом не відстою себе, бо дівчина вчиться на юриста, а її хлопець практикуючий адвокат. А це вже вам не з інтелектом дайців конкурувати... Є два знайомі практикуючі юристи, буду консультуватися. Та поради зайвими не бувають. Чекаю на Ваші точки зору і поради.
P.s. Даєць у кімнати розборів сказав що єдине у чому винен я, так це у відсутності системи АБС на моїй машині...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 16:53 
Борец

АБС увеличивает тормозной путь, но сохраняет управляемость автомобиля.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 18:06 
Постоялец

технические хар-ки машин не моя стихия. Наверное просто тормозная система ВАЗонов и Тоёт слегка отличаются. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 20:16 
Борец

МедвеД писал(а):

это верно.

расскажу как делал я. правильно или нет - но помогло.
Цитата:
я выезжал со двора и увидел что в меня едет маршрутка, я резко дернул рулем и врезался в ВАЗ стоящий возле троутара. естественно я оказался виноват и никто ничего даже не слушал. СУД был. судили меня и постановили 340 грн штрафа... машину отремонтировали... повреждений на 12000 грн.
После того как все закончилось. я подал иск в котором указал, что авто в которое я врезался - стояло на перекрестке (в 25 см от его начала) + возле остановки (7м) + у меня на это все были свидетели (более 10). Мой иск рассмотрели и постановили что в виду того, что я не имею претензий к водителю ВАЗА, иск мой удовлетворить и вернуть мне 340 грн штрафа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 12:22 
Новобранец

Dimansh писал(а):
МедвеД писал(а):

это верно.

неверно, абс уменьшает тормозной путь и сохраняет управляемость. Кроме случаев торможения на льду, на песке/гравие либо на "гладильной доске", но и тут всё зависит от реализации её на конкретном авто.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 15:05 
Борец

badman писал(а):
Dimansh писал(а):
МедвеД писал(а):

это верно.

неверно, абс уменьшает тормозной путь и сохраняет управляемость. Кроме случаев торможения на льду, на песке/гравие либо на "гладильной доске", но и тут всё зависит от реализации её на конкретном авто.

почитай сотни обзоров.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 15:49 
Новобранец

у вас какие-то свои законы физики походу. Ладно, проехали

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 21:49 
Постоялец

АБС-увеличивает!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 21:56 
Постоялец

в гололед АБС УВЕЛИЧИВАЕТ тормозной путь в 1,75 раза сохраняя полный контроль за направлением движением(машины от 2008 года оснащены АБС ТРЕТЬЕГО ПОКАЛЕНИЯ)на сухой дороге тормозной путь легкового автомобиля при 60 км - 17м ,с АБС -19м .

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 22:08 
Постоялец

Вот статья про АБС
Эффективность работы АБС зависит от дорожного покрытия. На асфальте, бетоне, льду и т.д. тормозной путь меньше, а на песке больше.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 дек 2010, 08:50 
Новобранец

об этом и шла речь. Не панацея, но в целом лучше чем без неё. Ну и опять же, чем дороже машина, тем лучше.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 дек 2010, 14:30 
Прохожий

Вобщем обоюдку можно попробовать доказать, если свидетели от своих показаний не откажутся. У вас налицо несоблюдение безопасной дистанции, у нее резкое торможение без причин и то и другое само по себе может являться причиной ДТП. В вашем случае надо доказывать что первопричиной ДТП стало аварийное торможение без причины. И настаивать на проведении экспертизы. В случае если вы докажете обоюдку, при наличии автогражданки у вас и у нее, и вам и ей страховые возместят деньги за ремонт.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 дек 2010, 13:27 
Борец

тема не про АБС

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 дек 2010, 02:22 
Постоялец

піду на тому тижні до суду, дізнаватися точний час розгляду справи. Поговорив сам з собою ;) і вирішив, що я винен і баста. Обставини Дтп, у т.ч. пом'якшувальні, позитивну характеристику мене як громадянина і водія, на імя суду офіційно роздрукувати і віддати судді прям під час засідання розгляду справи? Бо не був ще ніколи відповідачем у суді, з процедурою не знайомий.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 дек 2010, 11:38 
Постоялец

Скиф писал(а):
офіційно роздрукувати

це як? :)
Скиф писал(а):
і віддати судді прям під час засідання розгляду справи?

часто судді кажуть здавати через канцелярію, але можуть і в судовому засіданні прийняти

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа