Текущее время: 23 фев 2025, 16:27

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Проезд на зелёный моргающий.
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 16:41 
Прохожий

Только, что позвонил отец -проиграл суд.
Расскажу предъисторию.
Мой папик вьехал на Т-образный перекрёсток на зелёный. Пока ехал поморгал зелёный и сьезжал с него уже видимо на жёлтый. За перекрёстком его остановили Крахоборы, показали какую-то камеру для хоум видео панасоник и выписали штраф.
В протоколе и постанове написали следующее " ...рухався...здийснив проъзд регульованого пышоходного переходу на заборонений жовтий сигнал свытлофора ".
Вот перекрёсток. Вот отсюда он вьезжал.
Изображение
вот вид ближе со стороны пеш перехода.
Изображение
Вот фото с той стороны где сидели в засаде гейцы.
Изображение
А вот вид этого перехода и светлофора за ним. Походу движения моего папика светлофор за переходом.
Изображение

Я написал жалобу с ГАИ с требованием отменить.
Отказали.
Подал Позов в суд

В суде гаишник сказал, что оказывается папик проезжал не перекрёсток (потому, что якобы там вообще не перекрёсток), а нарушил то, что проехал регулируемый пешеходный переход на желтый свет. И у них есть видео. Судья сказала принести и перенесла заседание. На слова моего папика, что по Закону не имели права снимать без предупреждения (знаков о том , что ведётся видеоспостереження нет на всей улице) и без его разрешения - судья сказала, что она лучше него знает законы.
Папик принёс на следующее заседание фотографии перекрёстка и дополения к правилам (разметка)
Изображение
Изображение
1.14.1, 1.14.2 ("зебра") - обозначает нерегулируемый пешеходный переход; стрелки разметки 1.14.2 указывают направление движения для пешеходов;
1.14.3 - обозначает пешеходный переход, где движение регулируется светофором;

Что мы имеем!? Гайцы утверждают, что папик проезжал не перекрёсток, а светофор который на вьезде (за 35-40 метров от того пешеходного перехода) на перекрёсток регулирует движение на переходе!
Выдержка из Правил : "перекресток - место, пересечения или разветвление дорог на одном участке, границей которого являются условные линии между началом скруглений краев проезжей части любой из дорог. Не считается перекрестком место прилегания к дороге выезда из близлежащей территории;"
На фото видно, что над светофором висят таблички которые указывают именно на "разветвление дорог на одном участке". Судья это проигнорировала.
Согласно разметке (как видно на фото) пешеходный переход НЕРЕГУЛИРУЕМЫЙ!! Гайцы его называют регулируемым!
Судья на их стороне.
Видео сняли непонятно какой камерой и незаконно. Судья игнорирует.
И выносит решение отказать "позивачу". (Хотя на видео видно как он проезжает на зелёный моргающи и заканчивает проезд на жёлтый)
Ну и как это называется?!
Люди в какой стране мы живём?!?!? как с этим боротться?!?!?!
Можно ли обжаловать решение суда? (кроме апеляции).
Ребята подскажите пожалуйста.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 18:31 
Новобранец

А бороться исключительно ихними методами нужно, поставить на сторону твоего папика свидетеля, кой видел, что отец завершал манёвр на моргающий зелёный, типа он (свидетель) в то время в магазин по хлеб шёл...А собственно по факту дела - есть ли при этом всём пострадавшие от несоответствующего нормам и правилам поведения твоего отца? Ведь по закону есть статья, в которой чётко прописано, что нарушение является нарушением в присутствии пострадавшего, либо же свидетеля. И кстати с коих пор, у нас жёлтый - запрещающий? Это получается что, не успел перекрёсток проехать на жёлтый - стой по средине? ВОТ ЧУШЬ!)))))))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 18:38 
Постоялец

пиши в прокуратуру.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 18:41 
Борец

Drumracer писал(а):
И кстати с коих пор, у нас жёлтый - запрещающий?

8.7.3. Сигнали світлофора мають такі значення:
ґ) жовтий забороняє рух і попереджає про наступну зміну сигналів;

Drumracer писал(а):
Это получается что, не успел перекрёсток проехать на жёлтый - стой по средине? ВОТ ЧУШЬ!)))))))

16.3. У разі необхідності надання переваги в русі транспортним засобам, які рухаються по перехрещуваній дорозі, водій повинен зупинити транспортний засіб перед дорожньою розміткою 1.12 (стоп-лінією) або 1.13, світлофором так, щоб бачити його сигнали, а якщо вони відсутні - перед краєм перехрещуваної проїзної частини, не створюючи перешкод для руху пішоходів.

16.8. Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді. Проте, якщо на перехрестях перед світлофорами на шляху руху водія є дорожня розмітка 1.12 (стоп-лінія) (див. додаток 2) або дорожній знак 5.62

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 19:02 
Постоялец

Решение суда через 10 дней отдадут? Выложите, глянем.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 19:04 
Новобранец

Да правила я прекрасно знаю и понимаю, но в любом случае спасибо за то, что освежили...Я просто считаю чушью действия ублюдков и никак не внимаю"злостных и коварных" мотиваций ДАЙцов...Ведь как говорит нам Jenya456, отец достаточно верно повёл себя в данной ситуации: и выезд на средину перекрёстка и завершения манёвра и проезд...И в конце что? Нарушение? С чего ему взяться?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 20:02 
Борец

А вот это вопрос третий уже...и даже в кой то мере не к инспекторам, а к тем кто приказал наполнять бюджет

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 20:14 
Постоялец

Не плохо бы было копию иска глянуть. Возможно иск был составлен на корректно :cry:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 00:23 
Постоялец

dystantnic писал(а):
Не плохо бы было копию иска глянуть

и Решение :oops: Любопытно посмотреть.
дальше В Апелляцию, прокуратуру, суды первой инстанции принимают такие же идиотские решения как и Гаишники.
На судью нужно не забыть написать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 08:56 
Прохожий

Drumracer писал(а):
Да правила я прекрасно знаю и понимаю, но в любом случае спасибо за то, что освежили...Я просто считаю чушью действия ублюдков и никак не внимаю"злостных и коварных" мотиваций ДАЙцов...Ведь как говорит нам Jenya456, отец достаточно верно повёл себя в данной ситуации: и выезд на средину перекрёстка и завершения манёвра и проезд...И в конце что? Нарушение? С чего ему взяться?

Так если смотреть на перекрёсток, то да. Он проехал по правилам.
А Гайцы утверждают, что он проезжал не перекрёсток (якобы то вообще не перекрёсток), а именно регилируемый пешеходный переход! Хотя разметка говорит, что он нерегулируемый!!! как бык!
и вообще регулируемый пешеходный переход регулируется пешеходными светофорами. карсным и зелёным. Маразм.
Придумали новое нарушение блин.

dystantnic писал(а):
Не плохо бы было копию иска глянуть. Возможно иск был составлен на корректно :cry:

Сейчас копию иска выложу.

З.Ы. Папик вчера позвонил после суда- весь на нервах , говорит:"Всё! Не нужно мне никаких апеляций! Не хочу! У меня серце болит. Они с меня 40 минут делали глупого идиота! Ничего никому не докажешь.... Страна такая..."
Потом правда остыл и уже хочет доказать. :) Сегодня пошлю его за решением. Апеляцию подавать будем. А что в прокуратуру писать? Разве прокуратура имеет какое-то влияние на суд? Или писать в прокуратуру на ГАЙцов?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 09:19 
Прохожий

Начальнику УДАІ ГУМВС
України в м. Хмельницькому

СКАРГА

Я, ______________________, 07.10.2010 року близько сімнадцятої години рухався на своєму автомобілі Ауді 80 (держ. номер ________________) по вулиці ________. В`їзджаючи на перехрестя з вул. __________________ (вул. _____________, __), я побачив зелений сигнал світлофора, який почав миготіти. Я не став здійснювати екстрене гальмувати та проїхав перехрестя на зелений миготливий сигнал світлофора, що дозволяє рух. Коли ввімкнувся жовтий сигнал світлофору, я вже закінчував проїзд перехрестя. За перехрестям мене зупинив інспектор ДПС ВДАІ К. Дмитро Ігорович та запитав мої документи для перевірки. Я передав документи, після чого інспектор заявив, що я проїхав перехрестя на жовтий сигнал світлофора, порушивши п. 8.7.3 Правил дорожнього руху (ПДР) та він буде складати протокол про адміністративне правопорушення. Я з ним не погодився та пояснив, що діяв відповідно до ПДР, які зазначають, що «водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді» (п.16.8 ) та «водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху» (п. 8.11). На що інспектор відповів, що ПДР не містить таких норм та запросив мене до службового автомобілю. При цьому інспектором було запропоновано мені переглянути відеозапис на якійсь відеокамері. Відеокамеру інспектор тримав в руці.
На моє прохання повідомити, чи пройшов повірку даний екземпляр відеокамери чи він дозволений до використання, законну підставу того, що інспектор знімав мене на відеокамеру без мого дозволу та без попередження та які докази є в інспектора, які б підтверджували його думку, працівник ДАІ відповів мені відмовою.
Інспектор ДПС склав Постанову (_______ №________) в справі про адміністративне правопорушення про накладення на мене штрафу в розмірі 425 грн. та протокол про адміністративне правопорушення (_______1№________).
Я після цього зазначив в Протоколі, що не згоден з порушенням та діяв відповідно до норм ПДР.
Враховуючи вищевикладене, вважаю дії інспектора ДПС К. Дмитра Ігоровича протиправними, а Постанову (_______ ______________ від 07.10.2010) незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:
1) проїжджаючи перехрестя за адресою вул. Заводська, 29, я виконував вимоги п. 16.8 та 8.11 ПДР. Таким чином, виїхавши на зелений сигнал, я завершував проїзд на жовтий сигнал світлофору, що не є порушенням, а є прямою вимогою норм ПДР;
2) інспектор ДПС К. Дмитро Ігорович виніс Постанову по справі ще до того, як оформив Протокол (готова Постанова була додана до Протоколу, що інспектор ДПС К. Дмитро Ігорович власноруч записав у Протоколі), чим вчинив ряд грубих процесуальних порушень. Зокрема, були порушені наступні статті Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП):
- ст. 245 КпАП, яка вказує, що з’ясування обставин справи при її розгляді повинно бути всебічне, повне і об'єктивне, а вирішення справи повинно відбуватися в точній відповідності з законом;
- ст. 251 КпАП вказує, що протокол про адміністративне правопорушення є одним із доказів по справі, а ст.ст. 279 та 283 КпАП зазначають, що при розгляді справи оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховується особа, яка притягається до відповідальності та бере участь у справі, а вже потім приймається рішення та виноситься Постанова по справі.
Таким чином, винесення Постанови по справі ще до того, як був складений протокол та внесенні до нього пояснення водія, є грубим порушенням норм КпАП та свідчить про формальний розгляд справи.

3) відповідно до п. 1.6. Розпорядження МВС №466 від 21.05.2009 інспекторам ДПС наказано «виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо)». В даному випадку жодних достатніх та законних доказів порушення ПДР не було, а також не була доведена моя вина;

4) Інспектором ДАІ, без мого дозволу та з порушенням вимог чинного законодавства, в частинні обов`язкового попередження про здійснення фото-відеоспостереження, було здійснено приховану відеозьйомку мене та мого автомобіля. Про, що інспектор власноруч зазначив в Протоколі _______1№ __________ від 07.10.2010 р. «до протоколу додається відео».

Зважаючи на те, що при винесенні Постанови в справі про адміністративне правопорушення _______ №__________ від 07.10.2010 інспектор ДПС допустив ряд грубих порушень, прошу:
1) визнати незаконною та скасувати Постанову в справі про адміністративне правопорушення _______ №____________ від 07.10.2010
2) встановити ступінь винуватості інспектора ДПС Пєтушкова у даній справі та застосувати до нього відповідні заходи за місцем служби.
3) повідомити мене про результати розгляду скарги в порядку, передбаченому чинним законодавством протягом 10 днів.

До скарги додається:
1) Копія Протоколу про адміністративне правопорушення _______1№ _________ від 07.10.2010 р.
2) Копія Постанови в справі про адміністративне правопорушення _______№____________ від 07.10.2010 р.

-===================
Хмельницький міськрайонний суд
29000, м. Хмельницький, Театральна, 54

Позивач: ))))))))))))))))))))))))))))))),
Домашня адреса: 29000, Хмельницька область,
м. Хмельницький, вул. ________________,
тел. моб. ___________________________

Відповідач:
УДАI УМВС України в Хмельницькій області.
пров.Коцюбинського, 35/2, м.Хмельницький, 29008
тел. (0382) 70-31-31

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ (СКАРГА)
про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення
Відповідно до статті 289 КУпАП України, скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита (ст. 288 цього Кодексу).

Ця скарга підлягає розгляду на підставі ст. 287-289 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до вищестоящого органу (вищестоящій посадовій особі) постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДПСУДА та їх посадові особи, і не містить виключення для постанов, винесених у загальному порядку..

Інспектором ДПС ВДАІ в Хмельницькій області ))))))))))))) року складено щодо мене постанову в справі про адміністративне правопорушення (серія ВХ №_________) передбачене ч.2 ст.122 КпАП України нібито за проїзд перехрестя на заборонений жовтий сигнал світлофора. Я з інспектором ДАІ не згоден, перехресття проїхав на дозволений зелений сигнал світлофора, про що зазначив в протоколі про адміністративне правопорушення (серія ВХ1 № ____________ від )))))))))))))))) р.).
Зазначена Постанова не відповідає обставинам справи, вимогам за¬кону, складена із порушенням моїх прав та чинного законодавства України та підлягає скасуванню з наступних підстав.
Я, _______________________, )))))))))))))))))) року близько сімнадцятої години рухався на своєму автомобілі Ауді 80 (держ. номер _______________) по вулиці _______________. В`їзджаючи на перехрестя з вул. ))))))))))))))))) я бачив зелений сигнал світлофора. Проїзджаючи перехресття я побачив, що світлофор почав миготіти зеленим. Я не став здійснювати екстрене гальмувати, та завершив проїзд перехрестя на зелений миготливий сигнал світлофора, що дозволяє рух. Коли ввімкнувся жовтий сигнал світлофору, я вже закінчував проїзд перехрестя. За перехрестям мене зупинив інспектор ДПС ВДАІ К. Дмитро Ігорович та запитав мої документи для перевірки. Я передав документи, після чого інспектор заявив, що я проїхав перехрестя на жовтий сигнал світлофора, порушивши п. 8.7.3 Правил дорожнього руху (ПДР) та він буде складати протокол про адміністративне правопорушення. Я з ним не погодився та пояснив, що діяв відповідно до ПДР, які зазначають, що «водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді» (п.16.8 ) та «водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху» (п. 8.11). На що інспектор відповів, що ПДР не містить таких норм та запросив мене до службового автомобілю. При цьому інспектором було запропоновано мені переглянути відеозапис на якійсь відеокамері. Відеокамеру інспектор тримав в руці.
На моє прохання, повідомити чи пройшов повірку даний екземпляр відеокамери, чи він дозволений до використання, законну підставу того, що інспектор знімав мене на відеокамеру без мого дозволу та без попередження та які докази є в інспектора які б підтверджували його думку, працівник ДАІ відповів мені відмовою.
Інспектор ДПС склав Постанову (ВХ №))))))))))))))))) в справі про адміністративне правопорушення про накладення на мене штрафу в розмірі 425 грн. та протокол про адміністративне правопорушення (ВХ1№)))))))))))))).
Я після цього зазначив в Протоколі, що не згоден з порушенням та діяв відповідно до норм ПДР.

Враховуючи вищевикладене вважаю дії інспектора ДПС К. Дмитра Ігоровича протиправними, а Постанову (ВХ ))))))))))))))))))) незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

1) проїжджаючи перехрестя за адресою вул. ___________________, я виконував вимоги п. 16.8 та 8.11 ПДР. Таким чином, виїхавши на зелений сигнал, я завершував проїзд на жовтий сигнал світлофору, що не є порушенням, а є прямою вимогою норм ПДР;

2) інспектор ДПС К. Дмитро Ігорович виніс Постанову по справі ще до того, як оформив Протокол (готова Постанова була додана до Протоколу, що інспектор ДПС К. Дмитро Ігорович власноруч записав у Протоколі), чим вчинив ряд грубих процесуальних порушень. Зокрема, були порушені наступні статті Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП):
- ст. 245 КпАП, яка вказує, що з’ясування обставин справи при її розгляді повинно бути всебічне, повне і об'єктивне, а вирішення справи повинно відбуватися в точній відповідності з законом;
- ст. 251 КпАП вказує, що протокол про адміністративне правопорушення є одним із доказів по справі, а ст.ст. 279 та 283 КпАП зазначають, що при розгляді справи оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховується особа, яка притягається до відповідальності та бере участь у справі, а вже потім приймається рішення та виноситься Постанова по справі.
Таким чином, винесення Постанови по справі ще до того, як був складений протокол та внесенні до нього пояснення водія, є грубим порушенням норм КпАП та свідчить про формальний розгляд справи.

3) відповідно до п. 1.6. Розпорядження МВС №466 від 21.05.2009 інспекторам ДПС наказано «виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо)».

З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

Враховуючи усі вищевикладені факти можна стверджувати, що у справі відсутні достатні та законні докази скоєння мною правопорушення, у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою, справу про адміністративне правопорушення інспектором ДАІ розглянуто упереджено, із грубим порушенням моїх прав, чинного законодавства України та винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності безпідставно.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України та ст.. 19 КАС України,

ПРОШУ:

Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

«15 » жовтня 2010 р. ________________________________________

Додатки (докази та копії документів):

1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення (2 шт.)
2. Копія постанови про адміністративне правопорушення (2 шт.)
3. Копія адміністративного позову (скарги) (1 шт.)

з.ы. Извините не знаю как здесь по другому вставить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 14:34 
Постоялец

dystantnic писал(а):
дальше В Апелляцию...

Сегодня было заседание по делу жены.

Судья заявила, что решение суда первой инстанции окончательное и обжалованию не подлежит.

Копия постановления без мотивационной части (полное будет на след. неделе) - http://www.boychuk.net.ua/gai/fen001.gif

Кто-то в курсе - так апеляция возможна или нет?

С ув.,

Последний раз редактировалось serenkiy 12 ноя 2010, 17:33, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 14:37 
Борец

serenkiy писал(а):

Кто-то в курсе - так апеляция возможна или нет?

С ув.,

viewtopic.php?f=55&t=2061

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 янв 2011, 17:42 
Борец

Оппа !!!! то же самое !!!!!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Проезд на зелёный моргающий.
СообщениеДобавлено: 31 янв 2011, 15:58 
Постоялец

Отписывался здесь
1. Обжалуем постанову.
2. Обжалуем неправомерные действия инспектора.
Т.о. имеем возможность остановить производство по обжалованию постановы на время рассмотрения дела по обжалования действий.

Как вариант, при составлении протокола заявляем ходатайство о рассмотрении по месту жительства/регистрации.
Обжалуем постанову в районный суд.
Обжалуем действия в окружной (есть бОльшая вероятность признания действий неправомерными).

В Вашем случае, скорее всего районный будет и окружным...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа