На дороге с двухсторонним движением по одной полосе в каждую сторону поворачивал налево на нерегулируемом перекрёстке с включённым поворотом, в следствии чего произошло ДТП. Приехали сотрудники ГАИ свидетелей которые были не опросили, составили 2 протокола, на меня то что я не убедился в безопасности манёвра, на другого то что он совершал обгон на перекрёстке.
Направили дело в суд, первое заседания перенесли, на втором нам сказали что им некогда разбираться у судьи дел полно тоесть обоюдка. Возместит ли мне теперь полюс ГО тот который меня обгонял мне ушерб. Вобще посоветуйте куда жаловаться как быть.
Хотел подать Ходатайство на заседании суда но там не кто не стал разбираться. Сказали прийти через 10 дней за постановлением....
Вот что я наколякал только не знаю куда и как это подавать не вышли ли сроки обжалования ДТП произошло 13,08,10, суд был 17,09,10 где приняли обоюдную вину. Постановления сказали забрать смогу 27,09,10.
Цитата:
До Куйбишевского
районого суду м. Донецька
Від Ткаченко В.А.
Мешк. Україна м. Донецьк,
вул. Рахманинова 18
Ходатайство
Про визнання протіправною, та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення від 13.08.2010 серії АН1 № 024868.
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прірівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
13.08.2010 я, рухаючись по вулиці Офицерська в бік уліци Порт-Атурная, виконував лівий поворот відповідно до п. 9.4, 10.1 ПДР включив лівий покажчик повороту, переконався в безапастності маневру, почав здійснювати поворот наліво на вулицю Порт-Артурная Після того, як я закінчував маневр , з лівого боку в мене в'їхав автомобіль Skoda Fabia, тим самим пошкодивши мені ліве заднє крило і ліву задні двері.
Прибулим на місце події інспектором ОДТП ДАЇ м. Донецка Панин В.В. (далі інспектор), щодо мене був складений протокол АН1 № 024868 за порушення п. 10.1 ПДР за шовідповидальнисть передбачена ч.124 КУпАП.
Вважаю зазначений протокол незаконним з таких підстав:
1. Як випливає з формулювання ч. 1 ст. 124 КпАП дана стаття застосовується при порушенні п. 10.1 ПДР, а саме при виконанні повороту, не переконався в безпеці свого маневру, чим створив перешкоду іншому ТЗ. Вважаю що вказана постанова не відповідає фактичним обставинам справи, а саме, водій автомобіля Skoda Fabia почав обгін в процесі завершення виконання мною маневру, тим самим порушивши п. 14.6. ПДР - Обгін заборонено: на перехресті, крім випадків, коли обганяються двоколісні транспортні засоби без бокового причепа. Також приступивши до виконання обгону водій автомобіля Skoda Fabia порушив п. 14.2. Правил дорожнього руху - Перед початком обгону водій повинен переконатися в тому, що водій транспортного засобу, що рухається попереду по тій самій смузі, не подав сигналу про намір повороту (перестроювання) ліворуч
2. У протоколі не вказано, на підставі яких даних інспектором зроблено висновок про те, що при повороті ліворуч я не переконався в безпеці маневру і створив перешкоду транспортному засобу, що проводить обгін. Пункти 9.4, 10.1 Правил дорожнього руху не містять імперативного вимоги «поступатися дорогу транспортному засобу, що проводить обгін».
3. Інспектором не було взято пояснення свідка - Алексєєва П.А., у протоколі про адміністративне правопорушення у графі свідки П.І.Б. відсутні. У протоколі про адміністративне порушення повинні зазначатися всі свідки, які можуть володіти, який якою інформацією по скоєного правопорушення. У відповідності до ст.256 КпАП Дані ціх осіб є відомостямі, ЯКІ мають обов'язково, при наявності свідків та потерпіліх, зазначатіся у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про Яке йде мова, говорити про неможлівість ЙОГО вчинення без потрепіліх та свідків.) У відповідності до ст.251 КпАП, пояснення ціх осіб є докази по справі. Відсутність у справі НЕ Тільки пояснення, але й даних потерпіліх та свідків грубо протірічіть ст.256 КпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.
На підставі зазначеної, у зв'язку з тим, що я Правила дорожнього руху НЕ порушував, Керуючись ст. 247, 268, 287-289 256, 256, 251 КУпАП, прошу:
Скасуваті протокол від 13.08.2010 серії АН1 № 024868.та провадження у справі Питание у зв'язку з відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.
«__»______ 2010 Підпис :__________