Текущее время: 23 фев 2025, 22:39

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 39 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ч. 1 ст. 124. Дтп на повороте.
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 09:45 
Новобранец

На дороге с двухсторонним движением по одной полосе в каждую сторону поворачивал налево на нерегулируемом перекрёстке с включённым поворотом, в следствии чего произошло ДТП. Приехали сотрудники ГАИ свидетелей которые были не опросили, составили 2 протокола, на меня то что я не убедился в безопасности манёвра, на другого то что он совершал обгон на перекрёстке.
Направили дело в суд, первое заседания перенесли, на втором нам сказали что им некогда разбираться у судьи дел полно тоесть обоюдка. Возместит ли мне теперь полюс ГО тот который меня обгонял мне ушерб. Вобще посоветуйте куда жаловаться как быть.
Хотел подать Ходатайство на заседании суда но там не кто не стал разбираться. Сказали прийти через 10 дней за постановлением....

Вот что я наколякал только не знаю куда и как это подавать не вышли ли сроки обжалования ДТП произошло 13,08,10, суд был 17,09,10 где приняли обоюдную вину. Постановления сказали забрать смогу 27,09,10.

Цитата:
До Куйбишевского
районого суду м. Донецька

Від Ткаченко В.А.
Мешк. Україна м. Донецьк,
вул. Рахманинова 18

Ходатайство
Про визнання протіправною, та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення від 13.08.2010 серії АН1 № 024868.
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прірівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
13.08.2010 я, рухаючись по вулиці Офицерська в бік уліци Порт-Атурная, виконував лівий поворот відповідно до п. 9.4, 10.1 ПДР включив лівий покажчик повороту, переконався в безапастності маневру, почав здійснювати поворот наліво на вулицю Порт-Артурная Після того, як я закінчував маневр , з лівого боку в мене в'їхав автомобіль Skoda Fabia, тим самим пошкодивши мені ліве заднє крило і ліву задні двері.
Прибулим на місце події інспектором ОДТП ДАЇ м. Донецка Панин В.В. (далі інспектор), щодо мене був складений протокол АН1 № 024868 за порушення п. 10.1 ПДР за шовідповидальнисть передбачена ч.124 КУпАП.

Вважаю зазначений протокол незаконним з таких підстав:
1. Як випливає з формулювання ч. 1 ст. 124 КпАП дана стаття застосовується при порушенні п. 10.1 ПДР, а саме при виконанні повороту, не переконався в безпеці свого маневру, чим створив перешкоду іншому ТЗ. Вважаю що вказана постанова не відповідає фактичним обставинам справи, а саме, водій автомобіля Skoda Fabia почав обгін в процесі завершення виконання мною маневру, тим самим порушивши п. 14.6. ПДР - Обгін заборонено: на перехресті, крім випадків, коли обганяються двоколісні транспортні засоби без бокового причепа. Також приступивши до виконання обгону водій автомобіля Skoda Fabia порушив п. 14.2. Правил дорожнього руху - Перед початком обгону водій повинен переконатися в тому, що водій транспортного засобу, що рухається попереду по тій самій смузі, не подав сигналу про намір повороту (перестроювання) ліворуч

2. У протоколі не вказано, на підставі яких даних інспектором зроблено висновок про те, що при повороті ліворуч я не переконався в безпеці маневру і створив перешкоду транспортному засобу, що проводить обгін. Пункти 9.4, 10.1 Правил дорожнього руху не містять імперативного вимоги «поступатися дорогу транспортному засобу, що проводить обгін».

3. Інспектором не було взято пояснення свідка - Алексєєва П.А., у протоколі про адміністративне правопорушення у графі свідки П.І.Б. відсутні. У протоколі про адміністративне порушення повинні зазначатися всі свідки, які можуть володіти, який якою інформацією по скоєного правопорушення. У відповідності до ст.256 КпАП Дані ціх осіб є відомостямі, ЯКІ мають обов'язково, при наявності свідків та потерпіліх, зазначатіся у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про Яке йде мова, говорити про неможлівість ЙОГО вчинення без потрепіліх та свідків.) У відповідності до ст.251 КпАП, пояснення ціх осіб є докази по справі. Відсутність у справі НЕ Тільки пояснення, але й даних потерпіліх та свідків грубо протірічіть ст.256 КпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.

На підставі зазначеної, у зв'язку з тим, що я Правила дорожнього руху НЕ порушував, Керуючись ст. 247, 268, 287-289 256, 256, 251 КУпАП, прошу:

Скасуваті протокол від 13.08.2010 серії АН1 № 024868.та провадження у справі Питание у зв'язку з відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.

«__»______ 2010 Підпис :__________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:14 
Борец

Если судья вынес решение, тебе нужно подавать апелляцию. у тебя есть 10 дней с момента оглашения решения. Поторопись.

--

Какого 27 числа?? Срочно в суд за решением! 27-го сроки выходят

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:17 
Новобранец

Суд вынес решение устно, дал данные чтобы я оплатил штраф, а вот постоновление о решении мне сказали забрать после того как я оплачу штраф, и пройдёт 10 дней, то есть суд был 17, а решение мне сказали смогу забрать только 27.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:21 
Борец

Это чтобы ты не смог его обжаловать. Еще раз. Если ты не согласен с решением, тогда срочно забирай его в суде и подавай апелляцию до 27 числа. иначе будет обоюдка.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:23 
Новобранец

А если они скажут что оно ещё не готово, какими статьями руководствоваться?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:26 
Борец

Тогда тут же идешь в канцелярию и пишешь заяву с просьбой выдать постанову в "найкоротший строк" связи с намерением её обжаловать. Если не выдадут, тогда завтра-послезавтра пишешь жалобу, мол, сроки истекают а апелляцию писать надо. Если реально тебе затянут сроки больше чем на 10 дней, потом эти заявы-жалобы станут аргументом для продления сроков.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:29 
Новобранец

Ок поеду, отпишусь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:34 
Борец

И не забудь - любую заяву, которую ты пишешь, делаешь в 2-х экземплярах. одну отдаешь в канцелярию, а на другой тебе должны поставить штамп с датой принятия. Копию со штампом бережешь как зеницу ока. В твоем деле есть шанс остаться невиновным. Не упусти его.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:48 
Постоялец

Было у меня аналогичное ДТП - выиграл оба суда (виновник подавал апелляцию и брал адвоката)
В апеляционке нужно ссылаться на пункт ПДД
1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.

Если Вы знаете, что правилами обгон запрещен, и что нет трамвайных путей (по ПДД вы должны пропустить трамвай в попутном направлении), сирены вы не слышали, маячки в зеркале не бликовали (должны пропустить спецслужбы), то какого *** нужно смотреть в зеркало ?

Так же как и Вас меня хотели розвести ГАИшники (им так просто выгодней) помогали мне писать объяснения, под диктовку,- я написал что в зеркала не смотрел (нервничал). Но всетаки суд выиграл. В Вашем случаи нужно срочно подавать апелляцию, и на суде толковать вышеизложеное.
Удачи.

Последний раз редактировалось GRAB 22 сен 2010, 10:58, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ч. 1 ст. 124. Дтп на повороте.
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 10:54 
Постоялец

В Вашем ходатайстве очень много орф. ошибок - закиньте в Word и проверьте орфографию на украинском.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 11:05 
Борец

GRAB писал(а):
Если Вы знаете, что правилами обгон запрещен, то какого *** нужно смотреть в зеркало

И с треском проигрываем после этих слов проигрываем апелляцию. ;)
Цитата:
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;

Нужно говорить, что не видел автомобиля. Он появился внезапно и хрен знает откуда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 11:18 
Борец

Vit7502 писал(а):
тим самим пошкодивши мені ліве заднє крило і ліву задні двері
Vit7502 писал(а):
безапастності маневру
Vit7502 писал(а):
До Куйбишевского
районого суду м. Донецька
-До Куйбишевського районного суду м.Донецька
Vit7502 писал(а):
Від Ткаченко В.А.
Мешк. Україна м. Донецьк,
вул. Рахманинова 18
-Від Ткаченко В.А проживаючого за адресою м.Донецьк вул.Рахманинова 18.
Vit7502 писал(а):
Ходатайство
-Клопотання.
Vit7502 писал(а):
Про визнання протіправною
-протиправною
Vit7502 писал(а):
прірівняного до нього
-прирівняного до нього
Vit7502 писал(а):
уліци Порт-Атурная
-вулиці
Vit7502 писал(а):
переконався в безапастності маневру
-в безпечності маневру
Vit7502 писал(а):
з лівого боку в мене в'їхав автомобіль Skoda Fabia, тим самим пошкодивши мені ліве заднє крило і ліву задні двері.
-з лівого боку в належний мені автомобіль...скоїв зіткнення автомобіль...,тим самим пошкодивши ліве заднє крило,та ліву задню дверку мого автомобілю.
Vit7502 писал(а):
за шовідповидальнисть передбачена ч.124 КУпАП.
-за що передбачена відровідальність по ст 124-...КУАП.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 12:03 
Постоялец

Ще помилки:

від Ткаченка В.А. (якщо Ткаченко - чоловічої статі, для жіноктакі прізвище не відмінюються)
вул. Порт-Артурна (не Порт-Артурная)
що проживає за адресою (не проживаючого за адресою )
скоїв зіткнення з належним мені автомобілем (а не зіткнення в належний мені автомобіль)
Решту - опЯчатки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 12:04 
Борец

Подавать ходатайство после решения суда - неправильно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 12:19 
Постоялец

Bart Tapolsky писал(а):
GRAB писал(а):
Если Вы знаете, что правилами обгон запрещен, то какого *** нужно смотреть в зеркало?

И с треском проигрываем после этих слов проигрываем апелляцию. ;)
Цитата:
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;

Нужно говорить, что не видел автомобиля. Он появился внезапно и хрен знает откуда.

По-Вашему водитель должен крутить головой на все 360 градусов ? Или водитель должен предсказывать что кому-то захочется обогнать его во время маневра ?

В таком ДТП назвать нашего водителя "совиновником" это также глупо, как обвинить водителя авто, которому въехали взад, мол водитель первой машины не следил за дистанцией до сзадиедущего авто.

водій зобов'язаний:

Если подумать логически...
Зачем водителю відволікатися в зеркало, если он поворачивает влево с левого ряда. Водитель должен удостовериться в отсутствии встречного транспорта и пешеходов, которые могут переходить улицу на которую он поворачивает.
Постараюсь поискать свое "Рішення суду"

Но мое ДТП меня научило хоть и не логически, но поглядывать в левое зеркало.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 39 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа