Текущее время: 23 фев 2025, 12:10

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 21 авг 2010, 11:11 
Постоялец

Вот здесь описывал свою ситуацию. viewtopic.php?f=9&t=2368&start=252
Повестку из гаёвни уже получил но не пойду. Пусть сами постанову выносят.Мне этих четырех шакалов хватило так, что теперь при виде гаи рвотный рефлекс возникает и стойкое чувство ненависти. Протокол я подписал. Но думаю заяву таки закинуть на них. В случае отрицательного результата штраф платить в любом случае. Заява получилась огромная. Потому что все описывал подробно. Вот вопрос - оставлять как есть? или по сути?
вобщем вот:

Адміністративний позов

Про визнання протиправними дій щодо притягання до адміністративної відповідальності та скасуванню постанови №____________________винесеної ________________________ на ім’я _________________________, що керував автомобілем _________, державний номер ВТ _______ АН .

__серпня 2010 р. о___годині керуючи автомобілем ____________, державний номер ВТ _________АН, що належить ____________________ (керування здійснюється на основі довіреності), я рухався по вул. Адмірала Макарова у бік вул. Полтавська. На під’їзді до перехрестя вищеназваних вулиць я побачив інспектора ДАІ, який жезлом подав мені сигнал зупинитися. Зважаючи на те, що інспектор знаходився на відстані близько п’яти метрів від перехрещуваних доріг, я виконав правий поворот на вул. Полтавська та зупинився на правому узбіччі дотримуючись вимог правил дорожнього руху. За хвилину до автомобіля підійшов інспектор ДАІ та відрекомендувавшись висловив до мене наступну вимогу: «покажіть мені ваші документи, та насамперед талон технічного огляду» (це підтверджено аудіозаписом №1).

В Законі України «Про міліцію» наголошується: діяльність міліції будується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи, соціальної справедливості (Стаття 3); міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом (Стаття 5) .
Згідно з положеннями статті 16 закону України «Про дорожній рух» водій має право: знати причину зупинки транспортного засобу посадовою особою державного органу, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом, а також прізвище і посаду цієї особи.
Згідно із «Положенням про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. N 341, працівники Державтоінспекції під час виконання службових обов'язків мають право: зупиняти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднення довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою Згідно положень «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України 27.03.2009 за номером 111 : Інспектор ДПС має право зупиняти транспортні засоби в разі порушення ПДР, наявних ознак, які свідчать про їх технічну несправність або забруднення ними навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою (п.7.3); під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення (п.15.5).
Зважаючи на вищевикладене, інспектор ДАІ, зупиняючи автомобіль яким я керував, не мав на те жодних законних підстав та діяв на власний розсуд. Жодних положень «Правил дорожнього руху» мною порушено не було, автомобіль не має жодних технічних несправностей та не перебуває у розшуку. Отже суть скоєного мною правопорушення, як вбачається з аудіо запису, інспектор мені пояснити не зміг. Тому і вимога пред’явити для перевірки документи, а особливо талон технічного огляду, у даному випадку є незаконною. Також хочу зауважити, що в пункті 2.1 «Правил дорожнього руху» наведено вичерпний перелік документів які водій повинен мати при собі та пред’явити на законну вимогу інспектора: посвідчення на право керування та талон до нього, реєстраційний документ на транспортний засіб,у разі відсутності власника – документ що підтверджує право керування (у моєму випадку це довіреність), та поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності. Про талон технічного огляду в правилах не йдеться Отже, незаконно зупинивши транспортний засіб, яким я керував, інспектор продовжив порушувати закон вимагаючи надати йому для перевірки документи, про які в правилах дорожнього руху не йдеться.
Хочу звернути увагу шановного суду на те, що не маючи законних аргументів на свою користь, інспектор покликав до моєї машини ще одного інспектора і наді мною почалося відверте знущання. Другий інспектор продовжив вимагати в мене пред’явити йому талон ТО, вимагав передати йому документи не назвавши при цьому суть скоєного мною правопорушення Потім інспектор почав вимагати щоб я вийшов з машини та відкрив йому багажник, щоб він перевірив чи не маю я чогось забороненого. У відповідь на свої вимоги інспектор отримав відмову, бо я не зобов’язаний виконувати протизаконні вимоги. Жоден з законів не зобов’язує мене виходити з машини а також пред’являти вміст багажника бо жодних обвинувачень мені висунуто не було і протокол про адміністративне правопорушення на мене не складався.
Потім підійшов третій інспектор та теж почав вимагати передати йому в руки мої документи, бо він хоче пересвідчитися чи вони не підробні. На запитання, яким чином він може це визначити на дорозі не маючи жодних спеціальних приладів, він відповів що може це визначити лише навіть просто потримавши документ у руках. Я передав третьому інспектору реєстраційний документ на транспортний засіб, він потримав його кілька секунд та повернув мені повідомивши, що він справжній.
Потім до мого автомобіля підійшов четвертий інспектор, який не був багатослівний а самостійно відкрив дверцята мого авто та зняв з вітрового скла талон технічного огляду, фактично злочинно вдершись у мій автомобіль та викравши мою власність. Після цього він повідомив мене, що зараз по відношенню до мене буде складено протокол про адміністративне правопорушення а мій автомобіль буде забрано на штраф майданчик. (Дії інспекторів зафіксовано аудіо записом №2) .
Погрожуючи мені затриманням автомобіля на штраф майданчик інспектор порушив положення статті 52-1. (Повноваження Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху) Закону України «Про дорожній рух» в якій чітко зазначено: Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України також здійснює контроль за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі, виконанням установлених Кабінетом Міністрів України правил паркування транспортних засобів, а у випадках та порядку, визначених законом, тимчасово затримує і доставляє транспортний засіб, у тому числі з використанням спеціальних транспортних засобів (коли розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху)... Міністерством юстиції України 18 листопада 2009 р. було надано роз’яснення щодо правових підстав затримання транспортних засобів в якому зокрема зазначено: Законом встановлено, що тимчасове затримання транспортного засобу шляхом доставлення його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, в тому числі за допомогою евакуатора, можливе лише в тому разі, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху. Отже, уповноважений працівник Державтоінспекції як крайній захід має право тимчасово затримати транспортний засіб шляхом його доставлення для зберігання на спеціальний майданчик або стоянку за допомогою евакуатора лише в тому разі, коли водієм вчинено правопорушення, передбачене визначеними нормами Кодексу, яке неможливо усунути на місці його виявлення, і при цьому транспортний засіб суттєво перешкоджає дорожньому руху. Необхідно також враховувати, що згідно з пунктом 8.1. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 26 лютого 2009р. №77 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 квітня 2009р. за №374/16390), вважається, що транспортний засіб створює значні/суттєві перешкоди дорожньому руху, якщо він робить неможливим рух транспортних засобів проїзною частиною автомобільної дороги.
Оскільки мій транспортний засіб після зупинки інспектором був припаркований ан правому узбіччі дороги з дотриманням всіх вимог Правил дорожнього руху та не створював жодних перешкод іншим учасникам руху, інспектор грубо порушив закон погрожуючи мені евакуацією автомобіля.
Звертаю Вашу увагу ще й на той факт, що вилучаючи в мене талон технічного огляду інспектори мотивували свої дії положеннями постанови Кабінету міністрів України N 606 від 9 липня 2008 р. «Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів» яка набрала чинності з 1 січня 2009 року. Попередній технічний огляд мною було пройдено у 2008р. коли була чинною постанова Кабінету міністрів України N141 від 26 лютого 1993 р. «Про затвердження Правил проведення державного технічного огляду автомобілів, автобусів, мототранспорту та причепів» у Додатку 3 до якої визначена форма талона про проходження технічного огляду. Виходячи з цього додатку на зворотному боці талону зазначається:
Модель_______________________________________
Сплачено щорічний податок _____ крб. ___ коп.
за квитанціями N ____________________________
Наступний технічний огляд рекомендується пройти в
______________________ 199__ р.
(місяць)

Державний автомобільний інспектор
Отже до набрання чинності постановою № 606, дата наступного ТО, зазначена на талоні, носила виключно рекомендований характер. Тому застосовуючи норми постанови №606 інспектори ДАІ злісно порушили мої права, інкримінуючи мені під виглядом порушення прострочення проходження державного технічного огляду. Адже положення постанови №606 не мають зворотної сили та не поширюються на правовідносини які виникли до набрання нею чинності.

На протязі всього часу спілкування з інспекторами ДАІ я неодноразово отримував дзвінки від дружини з проханням як найскоріше приїхати додому, бо у дитини дуже висока температура а вона не може викликати швидку (потім її викликали сусіди). Це підтверджено довідкою зі станції швидкої допомоги. Зважаючи на те, що інспектор погрожував мені відібрати автомобіль на штраф майданчик, що зробило б неможливим для мене швидко потрапити до дитини, я підписав протокол. При цьому інспектор наголосив, що саме від того що я напишу в поясненнях залежить затримають моє авто чи ні. Тому я був вимушений під його диктовку заповнити графу «пояснення» та як найскоріше намагатися потрапити додому. Прошу звернути увагу суду на ці обставини. Все вище викладене може пітвердити свідок,я кий весь час знаходився поруч зі мною в автомобілі:___________________________________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2010, 11:32 
Постоялец

А дальше?
Прошу что?
В целом нормально. Сокращать не нужно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2010, 11:33 
Борец

да, не надо сокращать. большинство судей любят чтоб было все подробно. так им меньше задавать потом вопросов.

... о, да! иск то допиши до конца...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2010, 11:39 
Постоялец

ну я финальную часть еще не продумал. но думаю стандартно:
прошу визнати протокол складений щодо мене незаконним та скасувати постанову

и еще вопрос, когов ответчиках указывать? может просто наше доблестное Херсонское гаи вцелом? во первых прессовали то аж четверо. во вторых фамилия того молодняка что меня остановил а потом зассал есть только на аудио записи и то не разборчиво. есть ФИО только майора который уже протокол катал. Но его гниду не хотелось бы еще раз увидеть. Тот черт прохаваный, будет давить на своем. Вот если б молодого дернуть который остановил - тот обгадится и не прийдет скорее всего, но нет его точных данных.. Примут ли заяву если ответчик Херсонское ГАИ вцелом?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2010, 23:30 
Постоялец

Лучше пиши в ответчики того, кто протокол составлял. Если захочешь, на суде заявишь ходатайство, чтоб вызвать и опросить молодого.
Управление ГАИ лучше не пиши, т.к. может прийти их юрист интересы представлять, а он тебе совершенно не нужен. Это к нам на периферию он не приедет, а в Херсоне может и заявиться. Пусть сами расхлебываются те, кто бамаги катал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2010, 00:14 
Постоялец

Вижу в последнее время стало модным разводить на просроченый ТО. Меня два раза пытались развести.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2010, 08:26 
Постоялец

felix21, в принципе можно и вписать майора который выписывал протокол. Интересно явится он или нет? Он мне тогда расказывал что он занимается как раз проведением ТО на станции. Думаю ему по судам тягаться себе дороже..Больше денег потеряет в свой карман. А тут надо отстаивать государственный. А ему от этого ж никакой выгоды. В принципе он уже достиг своей цели - заставил меня пройти ТО, т.е. отвезти в МРЭО взятку. Они с меня свое уже получили а на государство им насрать.....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 15:47 
Постоялец

подскажите, додатки до позовної заяви - сколько экземпляров нужно подавать? ответчик будет один - майор который протокол катал. Соответственно по идее и копии по одной? Суду тоже копии подаются протокола или оригинал? Как им аудиозапись предоставить? Переформатну ее с амр в мп3 и катну на диск. Тоже пару экземпляров делать? Это идет как доказательства с моей стороны. Ответчику их тоже отсылают или он может это только в суде потом услышать?
И вобще, подавать аудио сразу с заявой? или потом уже на слушании подавать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 16:27 
Борец

оригинал иска суду+1копия ответчикуия бы советовал пока запись не оформлять.это успеешь сделать в суде

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 23:48 
Постоялец

Ксерокопия протокола и постановы к заяве в трех экз. Заява(иск на инспектора который составил протокол) об отмене постановы, кроме того можно доп. расмотреть противоправные действия остальных дайцев если у тебя есть их ФИО, звание, должность и подразделение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 авг 2010, 10:13 
Постоялец

ну наверное аудио с заявой не подавать не совем логично будет... Я же в заяве ссылаюсь на аудиозаписи. Сделал из всей записи нарезку из четырех эпизодов где геи буровят. первый эпизод с остановкой, второй где мент орет на меня чтобы я талон ему дал а потом требует выйти из машины и багажник открыть. третий эпизод где мне документу "на подлинность" проверили методом щупания и четвертый этпизод где мент влез в мою машину снял талон и угрожает забрать машину на штрафплощадку.
в требованиях написал лаконично: признать действия майора.... незаконными и отменить постановление. все.
26го по идее должны были уже постанову на меня накатать. Они сами ее почтой мне должны выслать? или нужно за ней все таки ехать? как 10 дней считать? с момента как я получил ее на руки письмом или с момента вынесения?

и еще вопрос: в КОАПе написано, что тот кто оспаривает админку освобжден от уплаты держмита (ст. 288) . а в КАСе написано что еще надо уплатить какой то "судовий збир" (ст 89). Это на месте прям в суде что ли? держмито и судовий збир разные вещи?

еще только что один момент заметил, подтверждающий в очередной раз что там одни козлобараны в гаи...:
Изображение

обратите внимание, это стандартный бланк изъятия талона ТО. Изъятие талона производится на основании ст. 265-3 КУпАИ. Это что за документ такой неизвестный? может стоит судье и на этот факт указать, что изъятие на основании несуществующего закона???? :mrgreen: :mrgreen:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 авг 2010, 12:22 
Постоялец

up!!
вчера получал постанову. завтра планирую заяву в суд отдавать. По моему предыдущему посту кто что подсказать еще может???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 сен 2010, 15:28 
Прохожий

Судебный сбор (он же госпошлина) 3.40 по админ иску к субъекту властных
полномочий. Но согласно КУпАП можно вообще ничего не платить. Я платил,
многие не платили. Если что, то вернут иск, чтобы устранили недостаток, ничего
страшного не будет.

ИМХО нужно в заявлении сослаться на ст. 58 КУ (насчёт закон обратной силы не имеет) и
ст. 62 КУ (презумпция невиновности, в т. ч. все сомнения трактуются в пользу
обвиняемого).
У меня был недавно диалог с инспектором, тоже хотели изъять талон.
Я его убедил в том, что талон не просрочен и сделал это следующим образом.
Сначала все мои утверждения про то, что закон обратной силы не имеет игнорировались.
При изъятии талона (согласно постанове від 17 грудня 2008 р. N 1086)
инспектор должен провести контроль тех. состояния), это делается согласно
соотв. приказа 13.10.2008 N 534 не более чем за 20 минут и с применением измерительных приборов согласно соотв. ГОСТа. Т. к. мне сказали, что нужно ждать,
пока приедет специалист, я попросил составить протокол админ. задержания с
указанием времени задержания. После этого мне отдали мой талон и права и сказали,
что меня не задрживают.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 сен 2010, 15:32 
Постоялец

1го сентября позов пошел в суд, как дети в школу.. :D :D . Приняли все без разговоров и по тихому. Ксерокопии паспорта у меня пр себе не оказалось пришлось сбегать сделать. Ничего не платил. Диски с записями тоже приняли, сказали ждать повестку... 8-)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 сен 2010, 16:16 
Новобранец

Сам в такой же ситуации, подал иск, жду постановления о начале админ. производства. С той только разницей, что в протоколе накатал своё несогласие и вписал в протокол своих свидетелей. Dimonich, писать в протоколе "согласен" всё-таки не надо было. Никто бы машину на штраф. площадку не забрал, нет у них такого права. Если уж быть до конца принципиальным, то максимум - пришлось бы тебе самому вызвать эвакуатор и увезти авто с ментовских глаз долой. Вот это "согласен" может сыграть не в твою пользу.
Что касается аудиозаписей. Не обязательно их было сразу подавать. А так подал, и менты будут их изучать вдоль и поперек, чтобы оправдаться в суде. Подать их можно было в суде в присутствии ответчика (ментов), заявив судье ходатайство (можно и устно) о приобщении к делу этих самых записей в качестве доказательства. А ещё лучше - тут же в суде прокрутить их.
Когда дело будут рассматривать в суде, главный упор в своих доводах лучше делать не на прик. № 111, а на конституции, КУпАП, законах ("Про дорожн. рух", "Про милицию") и постановлениях кабмина ("ПДР", о техосмотре и т.д). Приказ - это внутренний ментовский документ.
В качестве дополнительной информации, которую судья вряд ли примет в качестве доказательства: http://automir.in.ua/newsm.php?id=2920

И последнее. Сегодня посмотрел свой новый талон ТО (2012). На лицевой стороне 8-й месяц вырезан, а на обратной стороне в графе "Наступний техогляд пройти" только год - 2012. Никакой конкретной даты. :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа