Текущее время: 23 фев 2025, 00:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 13:25 
Борец

road писал(а):
kam писал(а):
Автор клопотання також наголошує, ......... На його думку, виходячи з принципу верховенства
права конституційна презумпція невинуватості особи поширюється і на обвинувачення її у вчиненні адміністративного правопорушення.
_______________________________________________________________________________________________

КСУ на підставі наведеного дійшов висновку, що адміністративна відповідальність в Україні та процедура притягнення до адміністративної відповідальності ґрунтуються на консти¬туційних принципах та правових презумпціях, які зумовлені визнанням і дією принципу верховенства права в Україні.
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 023p710-10

Да, именно это решение. И не посмотрел КСУ на то, что презумпция невиновности относится в разделе злочинив,
и применил ее к административным нарушениям. Потому что КСУ думает глобально, европейской практикой, и более
широко смотрит на права человека.

так,дійсно,це вже ближче до справи,всім дякую

Ростислав,в мене до тебе ще одне прохання про надання консультації,коротко про суть справи:

ще 07.02.2011 направив запит до УДАІ області-відповіді не було
далі скарга до міськрайонної прокуратури щоб нагнули гайців в порядку ЗУ про звернення громадян
далі скарга до обласної на міськрайонну в тому ж порядку
далі скарга до генеральної на обласну теж в порядку ЗУ про звернення громадян
генеральна увідомила що перенаправила матеріали на розгляд знов до обласної,а та до УДАІ,пройшло 3 тижні і знов тиша

як тепер краще поступить,до суду на генпрокуратуру,чи до суду на УДАІ складать позов і в який суд та в якому порядку,якщо маєш таку схему,дай ссилку будь-ласка,буду вдячний за будь-яку допомогу,оскільки зіштовхнувся з такою проблемою вперше,мабуть декому дуже не хочеться відповідати на той запит,тому й морозяться по чорному,тупо ігнорують,хотілося б нагнуть раз,щоб в майбутньому задумались.

П.С.
одна непонятка,якщо позиватись до УДАІ по КАСУ,чи приймуть до розгляду,адже пройшло більше 9-ти місяців,а строк звернення 6.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 13:42 
Борец

road писал(а):
Согласно КАС если был выбран досудебный порядок, то срок оспаривания заканчивается
через месяц после получения ответа. Нужно дождаться ответа из ГАИ и уже подавать тогда с суд на ГАИ

ну так через тиждень закінчується строк моєї скарги до генпрокуратури(склав її 03.11.11р.) і якщо знов всіма буде проігноровано її перенапрвлення доків і зобов"язання надать мені відповідь,тобто якщо УДАІ мені нічого так і не надасть ніякої відповіді,тоді що писать повторне звернення до ГПУ чи якось подавать позов до суду і на кого?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 14:15 
Борец

aktivist писал(а):
road писал(а):
Согласно КАС если был выбран досудебный порядок, то срок оспаривания заканчивается
через месяц после получения ответа. Нужно дождаться ответа из ГАИ и уже подавать тогда с суд на ГАИ

ну так через тиждень закінчується строк моєї скарги до генпрокуратури(склав її 03.11.11р.) і якщо знов всіма буде проігноровано її перенапрвлення доків і зобов"язання надать мені відповідь,тобто якщо УДАІ мені нічого так і не надасть ніякої відповіді,тоді що писать повторне звернення до ГПУ чи якось подавать позов до суду і на кого?

30 дней считается с дня получения на руки ответа по сути скарги. Вы изначально неправильно стали подавать скарги
из-за чего сами запутались. Не нужно было писать в ГПУ. Всегда подается жалоба вышестоящему на ниже стоящего.
Писать в ГПУ нужно было тогда когда либо Областная не дала ответа вообще либо подписал прокурор области.

Нужно получить любой ответ по жалобе и дается 30 дней на подачу иска против ГАИ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 14:28 
Борец

road писал(а):
из-за чего сами запутались.

:?
Цитата:
Не нужно было писать в ГПУ. Всегда подается жалоба вышестоящему на ниже стоящего.

так я так і зробив
Цитата:
Писать в ГПУ нужно было тогда когда либо Областная не дала ответа вообще либо подписал прокурор области.

ну так мені обласна й недала відповіді взагалі,тільки написала що відфутболила до прокуратури міста
Цитата:
Нужно получить любой ответ по жалобе и дается 30 дней на подачу иска против ГАИ.

гаразд,я зараз скину текст скарги до ГПУ,скажи що тут не так:

Сообщение, не относящиеся к теме
До Генеральної прокуратури України
01601, м.Київ, вул. Різницька, 13/15

СКАРГА

04.03.2011 о 15.05 в м.Ніжині на вул.Шевченка біля будинку за № ..........
я зафіксував на цифрову камеру порушення водієм автомобіля ВАЗ 2106 д/н 0379 п.15.9 Правил дорожнього руху.

.....................
.....................

Враховуючи викладене, 07.04.2011р мною було направлено до УДАI УМВС України в Чернігівській області запит стосовно .........................

Станом на 27.10.2011р. Управлінням ДАI УМВС України в Чернігівській області відповіді на запит від 07.04.2011р. не надано.

Керуючись ст.29 Закону України "Про звернення громадян", ст.19 Закону України "Про прокуратуру", 14.07.2011р. я надіслав заяву Ніжинському міжрайонному прокурору, щодо бездіяльності УДАI УМВС України в Чернігівській області та 20.09.2011р. скаргу до прокуратури Чернігівської області, щодо бездіяльності Ніжинського міжрайонного прокурора.

Згідно листа № 19-3216-11 від 18.10.2011р. прокуратури Чернігівської області, заява від 14.07.2011р. виконуючим обов’язки Ніжинського міжрайонного прокурора С.В Івашком 20.07.2011р. постфактум направлена до прокуратури м.Чернігова.
Станом на 28.10.2011р. заяву від 14.07.2011р. прокуратурою м. Чернігова не розглянуто, питання по суті не вирішено та відповіді не надано.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.4, 29 Закону України "Про звернення громадян", ст.12, 19 Закону України "Про прокуратуру",

ПРОШУ:

Зобов`язати УДАI УМВС України в Чернігівській обл. розглянути інформаційний запит від 07.04.2011 по суті, та надати відповідь в найкоротший термін.

Додатки:
...............
.............
3. Копія запиту до УДАІ УМВС України в Чернігівській області від 07.04.2011р.та копія повідомлення про отримання від 18.07.2011р., і квитанції від 15.07.2011р.
4. Копія заяви до міжрайонної прокуратури м.Ніжина від 14.07.2011р. та копія повідомлення про отримання від 18.07.2011р., і квитанції від 15.07.2011р.
5. Копія скарги до прокуратури Чернігівської обл. від 20.09.2011р. та копія повідомлення про отримання від 22.09.2011р., і квитанції від 20.09.2011р.
6. Копія листа прокуратури Чернігівської області № 19-3216-11 від 18.10.2011р. з додатком копії листа виконуючого обов’язки Ніжинського міжрайонного прокурора С.В Івашка від 20.07.2011р.

03.11.2011р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 14:36 
Борец

aktivist писал(а):
ну так мені обласна й недала відповіді взагалі,тільки написала що відфутболила до прокуратури міста

ну так это и есть ответ!!

Цитата:
гаразд,я зараз скину текст скарги до ГПУ,скажи що тут не так:

все не так. Нельзя жаловаться в ГПУ на то что прокуратура города которая подчинается областной не дела ответ.
ГПУ правомерно все направила в область.

Я же тысячу раз описывал схему подачи жалоб на главной сайта.

ВНИМАТЕЛЬНО ПРОЧИТАЙТЕ ЭТУ СТАТЬЮ - http://roadcontrol.org.ua/node/1128

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 14:46 
Борец

road писал(а):

все не так. Нельзя жаловаться в ГПУ на то что прокуратура города которая подчинается областной не дела ответ.
ГПУ правомерно все направила в область.

все заштопорилось після того коли я отримав це:
Изображение

ну і шо тепер робить :? напевно чекать що ГПУ все ж нагне когось,або тільки на сподіватись на авось :roll:
Цитата:
Я же тысячу раз описывал схему подачи жалоб на главной сайта.

ВНИМАТЕЛЬНО ПРОЧИТАЙТЕ ЭТУ СТАТЬЮ - http://roadcontrol.org.ua/node/1128

Дякую Ростислав,зараз почну вивчать схему

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 15:13 
Борец

aktivist писал(а):
ну і шо тепер робить :? напевно чекать що ГПУ все ж нагне когось,або тільки на сподіватись на авось :roll:

Никого ГПУ не будет нагибать. Нужно подавать в суд на прокуратуру города и от нее добиваться ответа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 15:19 
Борец

road писал(а):
Никого ГПУ не будет нагибать. Нужно подавать в суд на прокуратуру города и от нее добиваться ответа.

клас :D
саме це я і хотів від тебе почуть,аж на душі тепліше стало :mrgreen:
а можна тепер коротко:
в який суд, в якому порядку все викладать,якщо можна,скинь зразок в ВОРДІ :oops:
так хочеться нагнуть цих гадів,що аж мурашки по тілу поповзли.. :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 15:35 
Борец

aktivist писал(а):
в який суд, в якому порядку все викладать,якщо можна,скинь зразок в ВОРДІ :oops:
так хочеться нагнуть цих гадів,що аж мурашки по тілу поповзли.. :evil:

В окружной административный. Примеры иска есть же в той статье на которую я дал ссылку.

До Окружного адміністративного суду м. Києва
01014, вул. Командарма Каменєва,8, корп. 1

Представник: Шапошніков Ростислав Сергійович

Відповідач: Генеральна прокуратура України
01011, Київ, Різницька вул., 13/15

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання бездіяльність протиправною

Предметом даного позову є порушення Генеральною прокуратурою України Закону України «Про звернення громадян» щодо ненадання відповіді на скаргу.

Суть справи:

===============

Бездіяльність Генеральної прокуратури України полягає у наступному:

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. Ст. 19 Закону України «Про звернення громадян» зобов’язує орган державної влади надати письмову відповідь про результати розгляду звернення.

Оскільки в місячний строк Генеральна прокуратура України не надала письмової відповіді на скаргу від 17.08.2011, було порушене право позивача на отримання відповіді за результатами розгляду звернення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6, 17, 18, 104, 105, 106, 183-2 КАС України,

ПРОШУ:

1. Визнати протиправною бездіяльність Генеральної прокуратури України щодо ненадання у термін передбачений законодавством письмової відповіді на скаргу представника Кірієнка О.С. Шапошнікова Р.С. від 17.08.2011 року.

2. Зобов’язати Генеральну прокуратуру України надати письмову відповідь про результати розгляду скарги представника Кірієнка О.С. Шапошнікова Р.С. від 17.08.2011 року.

29.09.2011 ШАПОШНІКОВ Р.С.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 15:41 
Борец

road писал(а):
В окружной административный. Примеры иска есть же в той статье на которую я дал ссылку.

До Окружного адміністративного суду м. Києва
01014, вул. Командарма Каменєва,8, корп. 1

гаразд,тепер останнє:
я прописаний в Київській області м.Славутич,тоді напевно треба подавати до окружного адмінсуду Київської обл.?

чи маю я право подати до окр.адмінсуду в м.Чернігові чи області.тобто по місцю адреси відповідача?
скільки треба копій і кому,скільки платить збору і кому?
чи можна послатись на 183-2 і просити про скрочене провадження?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 16:48 
Борец

aktivist писал(а):
чи маю я право подати до окр.адмінсуду в м.Чернігові чи області.тобто по місцю адреси відповідача?

нужно смотреть в кодексе, наверное да
Цитата:
скільки треба копій і кому,скільки платить збору і кому?

збор в окружной суд 28 грн 23 коп, две копии иска в суд
Цитата:
чи можна послатись на 183-2 і просити про скрочене провадження?

да

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 23:09 
Борец

road писал(а):
Нужно подавать в суд на прокуратуру города и от нее добиваться ответа.

Ростислав,вибач що можливо засмічую дану тему,але прошу переглянуть позов,який я щойно підготував і вказати на недоліки по тексту,також прошу всіх хто компетентний робить поправки,зауваження,доповнення та ін.
хочу довести до ідеала,щоб взуть по повній гадів :evil: та й іншим буде як приклад

отож нагадаю,спочатку була відповідь прокуратури м.Чернігова,а після цього тиша по сей день:

Изображение

далі до адмінсуду:

До Окружного адміністративного суду Київської області
01133, Київ, бул. Л.Українки, 26
(10-й поверх)

Позивач:
……………………………………..
07100, Київська обл. м. Славутич
вул…………………………..,кв.............

Відповідач:
прокуратура м. Чернігова
14000
м.Чернігів,вул. Шевченка, 1

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання бездіяльність протиправною

Предметом даного позову є порушення прокуратурою м.Чернігова Закону України «Про звернення громадян», щодо ненадання відповіді на заяву.

Суть справи:

07.04.2011р мною було направлено до УДАI УМВС України в Чернігівській області запит стосовно ..........................
..................................................................................................................................................................
Станом на 04.12.2011р. Управлінням ДАI УМВС України в Чернігівській області відповіді на запит від 07.04.2011р. не надано.

14.07.2011р.,я керуючись ст.29 Закону України "Про звернення громадян", ст.19 Закону України "Про прокуратуру", надіслав заяву Ніжинському міжрайонному прокурору, щодо бездіяльності УДАI УМВС України в Чернігівській області.

20.09.2011р., я керуючись ст.29 Закону України "Про звернення громадян", ст.19 Закону України "Про прокуратуру", надіслав скаргу до прокуратури Чернігівської області, щодо бездіяльності Ніжинського міжрайонного прокурора.

На вказану скаргу від прокуратури Чернігівської області прийшла відповідь № 19-3216-11 від 18.10.2011р. за підписом Кузьменко О. в якій зазначено, що заява від 14.07.2011р.виконуючим обов’язки Ніжинського міжрайонного прокурора 20.07.2011р. направлена за належністю прокурору м.Чернігова.
Станом на 05.12.2011р. заяву від 14.07.2011р. прокуратурою м. Чернігова не розглянуто, питання по суті не вирішено та відповіді не надано.

Бездіяльність прокуратури м.Чернігова полягає у наступному:

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. Ст. 19 Закону України «Про звернення громадян» зобов’язує орган державної влади надати письмову відповідь про результати розгляду звернення.

Оскільки в місячний строк прокуратура м.Чернігова не надала письмової відповіді на заяву від 14.07.2011р, було порушене право позивача на отримання відповіді за результатами розгляду звернення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6, 17, 18, 104, 105, 106, 183-2 КАС України,

ПРОШУ:

1. Розглянути позов у порядку скороченого провадження;
2. Визнати протиправною бездіяльність прокуратури м.Чернігова, щодо ненадання у термін передбачений законодавством письмової відповіді на заяву від 14.07.2011р;
3. Зобов’язати прокуратуру м.Черніігова надати письмову відповідь про результати розгляду заяву від 14.07.2011р.

Додатки:

1. Копія запиту до УДАІ УМВС України в Чернігівській області від 07.04.2011р.та копія повідомлення про отримання від 18.07.2011р., і квитанції від 15.07.2011р.
2. Копія заяви до міжрайонної прокуратури м.Ніжина від 14.07.2011р. та копія повідомлення про отримання від 18.07.2011р., і квитанції від 15.07.2011р.
3. Копія скарги до прокуратури Чернігівської обл. від 20.09.2011р. та копія повідомлення про отримання від 22.09.2011р., і квитанції від 20.09.2011р.
4. Копія листа прокуратури Чернігівської області № 19-3216-11 від 18.10.2011р. з додатком копії листа за підписом виконуючого обов’язки Ніжинського міжрайонного прокурора С.В Івашка від 20.07.2011р.
5. Квитанція про сплату судового збору;

05.12.2011р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 23:37 
Борец

все нормально

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2011, 23:59 
Борец

road писал(а):
все нормально

Изображение

Дякую Ростислав!
крім того добре що ти створив за мене окрему тему,оскільки створивши я її власноруч ти напевно й не помітив би,а тепер все супер,я :D
тепер тут буду інформувать про перебіг подальших подій

П.С.
так ти мені так і не вказав чи маю я право подать позов до окр.адмінсуду М.Чернігова,тобто по місцю перебування відповідача?
чи може краще не заморочуваться і відіслать до Київської обл.?
чи означає той факт,якщо я вказую в позові на те що прошу розглянуть справу в порядку скороченого провадження,то суддею це прохання буде задоволене на 100%?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 дек 2011, 01:13 
Борец

aktivist писал(а):
road писал(а):
все нормально

так ти мені так і не вказав чи маю я право подать позов до окр.адмінсуду М.Чернігова,тобто по місцю перебування відповідача?
чи може краще не заморочуваться і відіслать до Київської обл.?
чи означає той факт,якщо я вказую в позові на те що прошу розглянуть справу в порядку скороченого провадження,то суддею це прохання буде задоволене на 100%?

лучше в киев обл. на усмотрение судьи...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа