Текущее время: 23 фев 2025, 00:21

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 22 мар 2011, 23:48 
Постоялец

ок, спасибо. еще вопрос:
тут некоторые друзья утверждают, что копию постанови могут вообще не выслать мне по почте, а штраф будет на мне висеть... а о штрафе я узнаю только при прохождении ТО )) советуют раз в недельку наведываться в местное гаи и узнавать - не висит ли штраф на мне.

заказное письмо отправлю конечно в ГАИ Дебальцево. - спасибо.

ходатайство о переносе сроков обжалования протокола из-за того, что у меня не было протокола на руках нужно писать отдельно, как отдельное ходатайство или можно прям в Позове?

Цитата:
просьбой выслать вам копию постановления в соответствии со ст. 285 КУпАП, а также видеозапись в соответствии со ст. 268 КУпАП и отправьте заказным с уведомлением,

можно поподробнее, что за статьи? или наверное, поищу на форуме. думаю тут такие заявления уже публиковались.

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил. И чего, ты сильнее стал? Нет, не стал. Потому что правды за тобой нет. А тот, кого обманул, за ним правда, значит, он сильней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 мар 2011, 23:59 
Постоялец

нашел:
Цитата:
Начальнику ВДАІ
по обслуговуванню
м.
от dedmoroz75
00000, Северный Полюс, д1, кв.1.
Заява
Згідно зі ст.268 КУпАП Особа, яка притягається до адміністративної ідповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання;
Прошу надати копії всіх матеріалів, доданих до протоколу про адміністративне правопорушення хх № хххххх, а саме:
копію постанови №хххххх від хх.хх.хх, відеозапис порушення.

дата целую, dedmoroz75

то, что синим выделил - нужно писать?
может в конверте им CD-болванку чистую прислать сразу? ))
видео хочу получить только для того, чтобы показать в суде, если что, что я действительно двигался в правой полосе дороги.... хотя, если и без видео буду утвверждать об этом, то гаи е будет спорить....т.к. у них на видео это видно

они имеют право не высылать мне материалы? или обязаны?

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил. И чего, ты сильнее стал? Нет, не стал. Потому что правды за тобой нет. А тот, кого обманул, за ним правда, значит, он сильней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 мар 2011, 00:27 
Борец

evgesh писал(а):
ок, спасибо. еще вопрос:
тут некоторые друзья утверждают, что копию постанови могут вообще не выслать мне по почте, а штраф будет на мне висеть... а о штрафе я узнаю только при прохождении ТО )) советуют раз в недельку наведываться в местное гаи и узнавать - не висит ли штраф на мне.

может быть еще проще - однажды постучится в дверь госисполнитель и предъявит постанову ГАИ с "вашей" подписью, и потребует оплатить двойной штраф, таких прецедентов полно.

evgesh писал(а):
ходатайство о переносе сроков обжалования протокола из-за того, что у меня не было протокола на руках нужно писать отдельно, как отдельное ходатайство или можно прям в Позове?

прям в позове

evgesh писал(а):
можно поподробнее, что за статьи? или наверное, поищу на форуме. думаю тут такие заявления уже публиковались.

КУпАП http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... g=80731-10

evgesh писал(а):
нашел:
Цитата:
Начальнику ВДАІ
по обслуговуванню
м.
от dedmoroz75
00000, Северный Полюс, д1, кв.1.
Заява
Згідно зі ст.268 КУпАП Особа, яка притягається до адміністративної ідповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання;
Прошу надати копії всіх матеріалів, доданих до протоколу про адміністративне правопорушення хх № хххххх, а саме:
копію постанови №хххххх від хх.хх.хх, відеозапис порушення.

дата целую, dedmoroz75

то, что синим выделил - нужно писать?
может в конверте им CD-болванку чистую прислать сразу? ))
видео хочу получить только для того, чтобы показать в суде, если что, что я действительно двигался в правой полосе дороги.... хотя, если и без видео буду утвверждать об этом, то гаи е будет спорить....т.к. у них на видео это видно

они имеют право не высылать мне материалы? или обязаны?

ну если не жмет 1,5грн - вышлите им болванку ))
впринципе не обязаны, ст. 268 КУпАП говорит лишь о том, что вы имеете право знакомиться с материалами, но они не обязаны их высылать вам. Только по копии постановления - ст. 285 КУпАП прямо обязывает их либо вручить копию постановления под роспись либо на протяжении 3 дней выслать почтой.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 мар 2011, 07:48 
Постоялец

Стаття 285. Оголошення постанови по справі про
адміністративне правопорушення і вручення
копії постанови

Постанова оголошується негайно після закінчення розгляду
справи. Копія постанови протягом трьох днів вручається або
висилається особі, щодо якої її винесено.
Копія постанови в той же строк вручається або висилається
потерпілому на його прохання.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 мар 2011, 14:17 
Борец

evgesh писал(а):
Стаття 285. Оголошення постанови по справі про
адміністративне правопорушення і вручення
копії постанови

Постанова оголошується негайно після закінчення розгляду
справи. Копія постанови протягом трьох днів вручається або
висилається особі, щодо якої її винесено.
Копія постанови в той же строк вручається або висилається
потерпілому на його прохання.

не то выделили, вы же не потерпевший. главное это:
Цитата:
Копія постанови протягом трьох днів вручається або висилається особі, щодо якої її винесено.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 мар 2011, 14:20 
Постоялец

Понял )) уже в конверт упаковал )) Сейчас исправлю, спасибо!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 мар 2011, 21:37 
Постоялец

Отправил сегодня заказным письмом в ГАИ прошение о предоставлении материалов (постанова, видео)
Вложил в конверт три чистых листа для ответа, пустой конверт и болванку двд.
;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 мар 2011, 21:55 
Постоялец

пішохід писал(а):
без постанови,нічогоне вийде-оскаржується постнова.неодноразово на формі булиподібні момент,суддя питав-де постанова-нема-чого прийшов.

у меня так месяц назад было.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 мар 2011, 11:04 
Постоялец

Цитата:
Я категорично не погоджуюсь з винесеною стосовно мене постановою, вважаю її незаконною та такою, яка має бути скасована за відсутності складу адміністративного правопорушення. Згідно з додаткiв 1, 2, де зображено місце правопорушення, я рухався у крайній правій смузі скруглення дороги з двома смугами руху в одному напрямку, що зафіксовано на фото в додатках 3,4 , не здійснюючи перестроювання, повороту або развороту. Мої дії були зрозумілі іншим учасникам дорожнього руху.
Якщо б я, рухаючись у правій полосі ввімкнув правий показник повороту при проїзді точки (1), зазначеної на додатку 2, це б могло означати тільки намір зупинитися на узбіччі дороги.
При проїзді перехрестя маневру праворуч не здійснював та не ввімкнув правий показжчик тому що виїзд з перехрестя смугою руху якою рухався мій автомобіль можливий лише в напрямку прямо.

КРАСНЫМ советую удалить
1. зачем лишние формулировки
2. на фото не зафиксировано как вы двигались, и тем более что у вас додатки 3,4 - это
    Додаток 3. Копія протоколу сер. АН1 № ХХХХХ від ХХ.03.2011 року.
    Додаток 4. Схема частини дороги, де я був зупинений.
3. не нужно описывать действия, которых вы не совершали - это всего лишь предположения, а не факты, к тому же это вы можете это изложить в усной форме в суде, если потребуется

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 мар 2011, 12:20 
Постоялец

позов уже не однократно редактировал и про
Цитата:
що зафіксовано на фото в додатках
тоже видел. Я хотел сказать, что на фото зафиксировано наличие двух полос движения.
Написал так: "Наявність двох смуг зафіксована на фото в додатках". Пока что активно текст позова не обсуждаю - жду постанову. Но замечания принимаю... спасибо!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 07:11 
Постоялец

Позавчера отправил инфозапрос в гаи с вопросом "должен ли водитель включать поворотник".
Жду ответа. Копии постановы пока тоже не дождался.
Сообщение, не относящиеся к теме
До ВДАІ ГУ МВС України в м. xxxxx
xxxxx м. xxxxx, вул. Леніна, 12-а

ФИО
м.ххххххх, пр.ххххххххх ххх, кв.хх
87хх

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

хх.хх.2011 року я, рухаючись по трасі Знам’янка-Луганськ-Ізваріне, на 521км. був зупинений інспектором ДАІ. Після перевірки документів інспектор, сказав що на мене буде складане протокол про порушення п.9.2. правил дорожнього руху, тому що я повинен був ввімкнути правий показник повороту при проїзді перехрестя з круговою дорогою.

Згідно п.9.2. правил дорожнього руху водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:
а) перед початком руху і зупинкою;
б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом.

Жодного з ціх маневрів я не здійснював. Я рухався у крайній правій полосі дороги з двома смугами руху в одному напрямку, не здійснюючи перестроювання, повороту або розвороту, тому що з правої смуги на перехресті з кругом передбачався напрямок руху прямо; ліворуч – для перестроювання на ліву смугу; чи праворуч – для з’їзду зі смуги та зупинки на узбіччі.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.

Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:
1. Чи повинен я був вмикати правий покажчик повороту, при проїзді перехрестя с кругом, рухаючись прямо у правій полосі дороги з двома смугами руху в одному напрямку, не здійснюючи перестроювання, повороту або розвороту, та не змінюючи напрямку руху. Відповідь прошу аргументувати.
2. Також прошу надати схему (паспорт) перехрестя з розміткою та встановленими дорожніми знаками.

Додатки:
Схема перехрестя (1 арк)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа