Здравствуйте, прошу высказать ваши замечание касательно составленного иска, особенно интересно обоснование подачи иска не по месту прописки:
До Печерського Районного Суду міста Київа Адреса: 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, буд. 42А, тел. (044) 235-32-78
Позивач: XXXXXXXXXXXX Адреса прописки: XXXXXXXXX Адреса проживання: XXXXXXXX
Відповідач: YYYYYYYYY, ІДПС Коблевської роти ДПС, молодший сержант міліції
ПОЗОВНА ЗАЯВА про скасування постанови Серія ВЕ № 123456 в справі про адміністративне правопорушення від 9 січня 2011 року
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. Відповідно до ст..19 ч.2 Кодекса Адміністративного Судочинства України, позов розглядається за місцем проживання/перебування/знаходження позивача.
Вважаю дану постанову такою, що не враховує дорожню обстановку та не наводить доказів порушення правил дорожнього руху. 9.11.2011 я (та пасажир, зазначений як свідок у протоколі) виїжджаючи з другорядної дороги на головну, зупинився у розриві розділювальноі смуги, щоб надати перевагу в русі та переконатися, що подальший рух є безпечним. При цьому я звернув увагу на те, що значна частина самої лівої полоси руху була вкрита льодом, снігом та гряззю. Рух по ній я визнав небезпечним. До того ж, я не побачив ніяких ознак того, что ця полоса є полосою для розгону, а саме, були відсутні будь-які знаки, яки б свідчили про це, а також не було видно відповідної переривчастої розмітки 1.8 (інспектор стверджує, що там була суцільна лінія). Щодо руху на проїздній частини, на яку я планував виїхати, то в межах приблизно кілометра справа не було автомобілів. Враховуючи сказане, я виїхав на вільну від льоду смугу та продовжив рух, після чого був зупинений інспектором YYYYYYYYYY. Під час оформлення протоколу та винесення постанови мені не було надано жодних доказів порушення, таких як відео/фото зйомка. Крім того, інспектор відмовився враховувати дорожню обстановку (а саме - наявність льоду та снігу на дорожньому покритті). Хочу зауважити, що згідно п.1.5 правил дорожньго руху, я не маю права створювати небезпеку та загрозу життю та здоров'ю мого пасажира та інших учасників дорожнього руху, тому, навіть якщо б смуга для розгону була б добре помітна як така, я не мав права рухатись по неї через наявність снігу та льоду на ній. Також, якщо припустити, що мною дійсно була перетнута суцільна лінія розмітки, мушу зауважити, що відповідно до розділу 34 правил дорожнього руху, "як виняток, за умови забезпечення безпеки дорожнього руху, дозволяється перетинати лінію 1.1 для об'їзду нерухомої перешкоди, розміри якої не дають змоги здійснити її безпечний об'їзд, не перетинаючи цю лінію". В даному випадку я вважаю наявність снігу та льоду на смузі перешкодою для руху. На підставі викладеного, керуючись статтями 287,288,289 КУпАП, та ст.6,18,19,104,105,106 КАСУ ПРОШУ: 1. Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати судового збору відповідно ст. 288 КУпАП. 2. Зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення. До заяви додаються: 1. Копія даного позову (3 екземпляри); 2. Копія Постанови про адміністративне правопорушення ВЕ № 123456 від 9.01.2011 року (3 екземпляри); 3. Копія Протоколу про адміністративне правопорушення ВE1 № 654321 (3 екземпляри); 4. Копія посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. (3 екземпляри).
|