Вот наваяла иск. может что нужно подправить? Через пару часов поеду отсылать - сегодня последний день, по идее.
До Авдіївського міського суду. 86065, Україна, Донецька обл., м.Авдіївка, вул. Комунальна 17. тел.: (06236) 7-14-27.
Позивач: Анатолій Іванович.
Відповідач: Управління державної автоінспекції Головного Управління Міністерства внутрішніх справ в Донецькій області. 83023,м.Донецьк,вул..Ходоковського,10. Тел.: (062) 312-70-82
Співвідповідач: ІДПС Перевальського взвода ДПС Анунферов Олексій Сергійович 94300 м. Перевальськ вул..Індустріальна,5. Тел.: 0-64441-4-29-51
ПОЗОВНА ЗАЯВА (у справі за адміністративним позовом). Щодо оскарження правового акту індивідуальної дії суб’єкта владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
06.07.2010 року я, керуючи належним мені автомобілем ВАЗ 217030, рухався по а/д М04 в напрямку м. Донецька. На 552км був зупинений Інспектором ДПС, який звинуватив мене в тому, що я перетнув суцільну лінію, чим порушив правила ПДД. На мої заперечення що лінії на дорожньому покритті не видно, бо вона стерлася, і ніяких знаків, які б регламентували рух в цьому напрямку теж не має, Інспектор відповів що: « если внимательно смотреть, то кое-где она видна». Не беручи до уваги мої заперечення, Інспектор склав протокол, в якому я вказав, що розмітку не бачив. Я поставив підпис там, де мені вказав Інспектор. Після цього Інспектор сказав що він мене попередив, і я можу їхати. Копію постанови на руки мені не дав, сказав, щоб я очікував, вона прийде по почті. Так як по почті постанова не прийшла, я написав заяву до начальника відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Авдіївки з проханням надати мені копію постанови. 08.10.10 копію постанови я отримав на руки, про що є запис на моєму екземплярі заяви до ДАІ. (№27 від 08.10.10.) На підставі вищевикладеного, керуючись ст.. 99 та ст..102 КАС України прошу поновити терміни на оскарження зазначеної постанови.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. 06.07.2010р. посадовою (службовою) особою відповідача - інспектором Анунферовим Олексієм Сергійовичем (далі – Інспектор ДПС), винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.122 КУпАП України щодо мене.
Під час зупинки та складання протоколу з боку інспектора були допущені наступні порушення:
1. Протокол складено з грубим порушенням пункту 1.6. розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009, за яким передбачено «Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо)». А саме - відсутні свідчення свідків, фото-, відео- докази, відсутні достатні докази допущення нібито правопорушення.
2. Під час зупинки авто та складання протоколу Співвідповідач не представився, чим порушив пп. 2.14(в), 2.14(г) ПДР України, а також п.15.5 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України від 27.02.2009 №111 та ч.1 розділу 2 додатку до наказу МВС України від 30 червня 1998 р. №482.
3. Протокол №ВВ1 040430 заповнений нерозбірливо. Прізвище, ім’я, по-батькові інспектора прочитати неможливо. Даний факт є грубим порушенням п.11.17 Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої Наказом МВС України від 26.02.2009 №77 (Далі «Інструкція №77»).
4. В протоколі не вказана частина статті, згідно з якою наступає адміністративна відповідальність за вчинені протиправні дії, що є грубим порушенням наказу МВС України N 185 від 22.02.2001року.
5. Співвідповідач склав Протокол про адміністративне правопорушення о 13 годині 49 хвилин, в протоколі вказав, що я ніби то порушив правила ПДД о 13 годині 45 хвилині, а Постанову виніс о 13 годині 45 хвилині.
Тобто, коли я саме нібито «порушував» ПДД (13-45) Інспектор ДПС в цю хвилину вже склав Постанову (13-45) та за 4 хвилини встиг мене зупинити, звинуватити, скласти Протокол(13-49). Співвідповідач відверто поправ мої громадянські права, порушивши вимоги ст..268КУпАП, а саме: я не був ознайомлен з матеріалами справи, не встиг заявити клопотання, при розгляді справи не зміг скористатися юридичною допомогою адвоката або іншого фахівця у галузі права. Інспектор ДАІ прямо порушив моє право, передбачене ст. 19 Конституції України відповідно до якої ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Незаконні дії інспектора ДАІ принизили мене як громадянина України, та нанесли мені моральної шкоди.
6. У протоколі №ВВ1 040430 не вказано, хто саме порушив і що саме порушив, там зазначено лише якусь міфічну істоту «водій», більше того, відсутні дані яким саме транспортним засобом управляла дана істота.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав:
1. Я рухався з дотриманням ПДР України, і не порушував ПДД. 2. Відсутні докази скоєння порушення – матеріали фото чи відео фіксації або покази свідків на підтвердження мого нібито порушення. Це є грубим порушенням вимог п. 1.6. розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
3. У постанові №ВВ 475772 не вказано, хто саме порушив і що саме порушив, там зазначено лише якусь міфічну істоту «водій», більше того, відсутні дані яким саме транспортним засобом управляла дана істота. 4. Постанова №ВВ 475772 містить ознаки фальшування підпису у графі «Примірник постанови отримав». Дану постанову я не підписував. Інспектор, коли давав на підпис протокол, зазначив що постанову він не оформлює. 5. У постанові №ВВ 475772 та матеріалах справи відсутні відомості про майновий стан особи, що притягається до адміністративної відповідальності, як того вимагає ст. 33 КУпАП, п.2.14, ч.2 п.2.16 Інструкції №77.
Враховуючи вищевикладене вважаю, що постанова №ВВ 475772 по справі про адміністративне правопорушення від 06. 07.2010 року винесена з грубим порушеннями моїх прав та чинного законодавства, містить неправдиву інформацію, є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. Більше того, цей обов’язок відповідача підтверджено ч.2 ст. 62 Конституції України.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.. 6, 17, 18, 94, 104, 105, 106, 166 КАС України, ст. 287, 288,289 КпАП України,-
ПРОШУ:
1. Поновити термін оскаржування та прийняти позовну заяву до розгляду. 2. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення. 3. Витребувати з Відповідачів докази порушення ПДР громадянином Галушка А.І. на підтвердження \ спростування фактів, викладених у протоколі №ВВ1 040430 від 6.07.2010, відповідно до вимог пункту 1.6. розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009. 4. Витребувати з Відповідачів оригінал постанови №ВВ 475772 для візуального огляду і підтвердження наявності підпису у графі «Примірник постанови отримав» для подальшого звернення до органів Прокуратури з метою встановлення факту фальшування і порушення карної справи проти винних осіб. 5. Витребувати з Відповідачів оригінал постанови №ВВ 475772 для візуального огляду і підтвердження наявності підпису у графі «Примірник постанови отримав» для подальшого звернення до органів Прокуратури з метою встановлення факту фальшування і порушення карної справи проти винних осіб.
6. Визнати незаконними дії співвідповідача, а саме інспектора Анунферова Олексія Сергійовича по складанню постанови та притягнення мене до адміністративної відповідальності – неправомірними. 7. Зазначену постанову №ВВ 475772 від 6.07.10 року у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
„___”__________ 20__р.
(Підпис)
Додатки:
1. Копія позовної заяви на ___ аркушах ( __ екземпляра). 2. Копія протоколу № ВВ1 040430 про адміністративне правопорушення на ___ аркушах ( __ екземпляра). 3. Копія Ксерокопії постанови № ВВ 475772 від 06.07.2010р., про адміністративне правопорушення на ___ аркушах ( __ екземпляра). 4. Копія заяви про надання копії постанови на ___ аркушах ( __ екземпляра).
|