Попал в подобную ситуацию сам.. скоро заседание суда - рассмотрение протокола, по данным Искры превысил в нас. пункте на 53 км\ч. Текст моего клопотання ниже. Составил сам, частично - из других образцов, частично - сам. Любая помощь\исправления в текст приветствуются. Если всё пройдёт в мою пользу - выложу окончательный вариант в этой ветке.
(стандартная шапка)
Клопотання
В провадженні судді Іванова І.І. знаходиться справа за № ХХХХХ щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності. Керуючись ст. 268 КпАП України, вважаю за необхідне повідомити наступну інформацію. 14 серпня 2010 року, не порушуючи правил дорожнього руху, я рухався на автомобілі ВАЗ 2101, державний номер ВНХХХХАБ, що належить мені, по трасі Миколаїв-Одеса у напрямку до м. Одеса. У населенному пункті с. Веселе я був несподівано зупинений інспектором ДПС, і після зупинки чекав біля 1 хв коли інспектор підійде до ТЗ. Інспектор показав мені прилад, на цифровому табло якого була цифра “113” та повідомив що я перевищив швидкість в населенному пункті, обмежену знаком “5.45”, порушивши таким чином вимоги п. 12.4 правил дорожнього руху, та склав протокол про адміністративне порушення № АА 123456
Слід зауважити, що для вимірування швидкость інспектор застосував прилад “Іскра”. Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами у справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку встановлюється наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються зокрема показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху. Таким чином ця норма ст. 251 КУпАП носить імперативних характер щодо можливості використання тільки тих технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки чи відеозапису. Використаний відповідачем вимірювач швидкості “Іскра” не має функцій фото- і кінозйомки чи відеозапису. А тому його показання не можуть бути використаними в якості доказу щодо скоєння мною адміністративного правопорушення, оскільки немає жодної можливості встановити, що зафіксована ним швидкість належала саме ТЗ яким я керував. Відповідно до п. 2.13 Інструкції “З організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху”, до протоколу, складеного з використанням показань технічних приладів, долучаються фото-, відео- та інші матеріали, на яких зафіксовані показання цих приладів, та довідкові матеріали про власника транспортного засобу або особу, яка має право керування цим транспортним засобом. Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що в порушення наведеного положення до нього не додано матеріалів, на яких зафіксовано показання приладу, яким вимірювалась швидкість руху.
Ввіжаю необхідним зазначити, що пунктом 1.6. розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009 передбачено «Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо)».
Крім того, в протоколі про адміністративне правопорушення не наведено даних про допуск даного засобу вимірювальної техніки до застосування в Україні та похибки при вимірюванням, що робить незаконним використання результату вимірювань у відповідності до Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”.
Також слід зауважити, що протокол про адміністративне правопорушення составлений нерозбірлевим почерком, тому деякі важливі дані встановити дуже важко, або навіть неможиво, а саме: прізвище посадової особи, ща склала протокол; дані про вимірювальний засіб, що був використаний для вимірювання швидкості. Таким чином, розгляд протоколу у відповідності до ст. 245 та 280 КупАП є неможливий.
В зв’язку з вищенаведеним, ПРОШУ: Закрити провадження по справі №ХХХХХ в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
Додаткові пояснення, докази та інші матеріали стосовно цього клопотання будуть мною надані при необхідності при розгляді заяви у судовому засіданні.
_________________ Вместе Мы - Сила!
|