maksimish писал(а):
А что в суде говорить то?
Я водій автомобіля ВАЗ 2105 д/н/з/ …… перед початком руху, виконав вимоги Правил дорожнього руху п.10.1. а саме
переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
Так, як водій автомобіля Рено Магнум невиконав вимоги п. 10.3 (Правил дорожнього руху), куди він виконував маневр, мені невідомо, але
у разі перестроювання водій повинен
дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку
по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися. За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку,
водій, який знаходиться ліворуч, ( а саме у ліву частину мого автомобіля було здійснено удар)
повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.
Тобто водій Рено Магнум
не надав мені дороги (дати дорогу (
згідно пункту 1.10 Правил дорожнього руху) -
вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо
це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;),
більше того вважаю з його боку мало порушення п. 13.1. Правил дорожнього руху «
Водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу
повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу.»
Прошу суд з огляду на викладені обставини,
на підставі ч.1 статті 247 "Кодексу України про адміністративні правопорушення",
закрити провадження в справі про адміністративне правопорушення за обставини,
у відсутності в моїх діях складу адміністративного правопорушення.