Текущее время: 23 фев 2025, 14:39

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Разворот на пешеходном переходе
СообщениеДобавлено: 01 окт 2010, 12:19 
Постоялец

Вообщем якобы насчитали меньше 10 метров от разметки 1.14.3 и накатали протокол по 122 ч.1

составил человеку иск. подправьте ... и... если что нужно ещё может добавить.... ?

До Індустріального районного суду
міста Дніпропетровська
49100, м. Дніпропетровськ, пр. ім. Газети Правда, буд. 84
т. 34-38-19

Позивач: __________________________________________

Відповідач:
Інспектор ДПС ………………
49000 Дніпропетровськ
інші засоби зв’язку невідомі

Позовна заява
про визнання постанови у справі про адміністративне правопорушення незаконним.

30.09.10 року на власному автомобілі *********** я рухався у м. Дніпропетровськ по вул. Запорізьке шосе зі сторони аеропорту у напрямку до вул. Панікахі. Наближаючись до регульованого пішоходного переходу з дорожньою розміткою 1.14.3 в мене виникла потреба для розвороту. Я перелаштувався у ліву крайню смугу для виконання розвороту. Переконавшись, що відсутні зустрічні авто та немає перешкод для виконання розвороту, я виконав розворот на відстані більш ніж 10 метрів від пішоходного переходу. Виконавши розворот, я був зупинений інспектором ДПС ВДАЇ (надалі по тексту – інспектор) капітаном міліції Ананченко Вадимом Алексійовичом, який повідомив мене, що я порушив ПДР, а саме пункт 10.7. Хочу зазначити, що інспектор не представився та не показав мені свого посвідчення інспектора ДАЇ відповідно до ст.5 закону "Про міліцію".

Інспектору ДПС ДАЇ я пояснив, що здійснював розворот більш ніж за 10 метрів від переходу та згідно ПДР. Але інспектор мої пояснення не взяв до уваги і склав протокол №.... та постанову про адміністративне правопорушення №....... При цьому відмовився брати до уваги показання мого свідка(дружини), яка на той момент знаходилась в автомобілі. Також інспектор не вписав в протокол жодного свідка нібито мого правопорушення.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, незаконною , такою що не відповідає нормам КУпАП , винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

Я не порушував жодного пункту правил дорожнього руху, виконуючи разворот більш ніж за 10 метрів від пішоходного переходу.
Під час винесення постанови не дотримано вимоги статей ст. 7, ч. 1 ст. 9, 23, 33, 245, 247, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи, підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є скоєння адміністративного правопорушення, а підставою для закриття провадження є відсутність події і складу адміністративного правопорушення.
При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
Згідно з п.2.13. Інструкції з організації проведення та діловодства у справах про адміністративні порушення, затверджені Наказом МВС України від 22.10.2003 р.№ 1217 : «До протоколу , складеного з використанням показів технічних приладів, долучаються фото, відео , або інші матеріали на яких зафіксовані показання цих приладів, та довідкові матеріали про власника транспортного засобу або особу, яка має право керування цим транспортним засобом»..
Ст. 251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 250, 251,254, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293, 295 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 4, 6-11, 17, 18, 19, 104, 105, 106, 108 Кодексу адміністративного судочинства України ,-

Прошу суд:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.
2. Визнати дії інспектора ДПС ВДАЇ капітана міліції ............по накладенню адміністративного штрафу за відсутністю події адміністративного проступку незаконними;
3. Задовольнити позов та скасувати постанову про адміністративне правопорушення від ........ №........, що виніс інспектор ДПС ДПС ВДАЇ капітан міліції..............., о накладенні адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 гривен за порушення Правил дорожнього руху та закрити справу.
4. До винесення рішення у справі - призупинити дію постанови.
5. Про результати розгляду повідомити скаржника у встановлені
законодавством терміни.

До позовної заяви додаю:
• копію позовної заяви ( на трьох аркушах);
• копію протоколу про адміністративне правопорушення №........ від...........;
• копію постанови про адміністративне правопорушення№..... від..................;

1 жовтня 2010 ........... Іванов Іван Іванович

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 окт 2010, 12:31 
Борец

Указать, что инспектор определил эти 10 метров "на глаз", т.е. без проведения каких-либо измерений, таким образом он основывался на собственном мнении, не подтвержденном никакими доказательствами.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 окт 2010, 12:33 
Постоялец

добавлю. может ещё что то...? :oops:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 окт 2010, 12:37 
Постоялец

Інспектору ДПС ДАЇ я пояснив, що здійснював розворот більш ніж за 10 метрів від переходу та згідно ПДР. Але інспектор мої пояснення не взяв до уваги і склав протокол №.... та постанову про адміністративне правопорушення №....... Також повідомляю, що інспектор визначив відстань 10 метрів „на глаз”, а саме без проведення будь-яких вимірів. Таким чином він грунтувався на власній думці, не підтвердженій жодними доказами. При цьому відмовився брати до уваги показання мого свідка(дружини), яка на той момент знаходилась в автомобілі. Також інспектор не вписав в протокол жодного свідка нібито мого правопорушення.

поменял эту часть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 окт 2010, 07:49 
Постоялец

Может еще добавить, что схема не составлялась...
(Хотя Я не могу гарантировать, что она должна в таких случаях составляться),.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 окт 2010, 14:59 
Постоялец

это кстати первый иск по такой тематике на форуме...
я просто пример искал.. не нашёл... ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 окт 2010, 16:34 
Борец

„на глаз” - "на око"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 окт 2010, 20:15 
Постоялец

Yorgens писал(а):
„на глаз” - "на око"

ну .. это как слэнг... можно писать и на русском.. )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 окт 2010, 12:38 
Борец

Схема в данном случае не нужна.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа