Посмотрите плс правильно ли составлен иск в суд:
До: Дарницького районного суду міста Києва 02099, м. Київ, вул. Севастопольська, 14
Позивач: ___________ _____, м. Київ, Вул. ___________, б.__, кв. __ Тел.: (067) ___-__-__
Відповідач 1: ___________, інспектор ДПС ВДАІ з обслуговування Подільського району м. Києва 04208, м. Київ, просп. Гонгадзе (Радянської України), б. 8 Тел.: (044) 433-43-33, 434-94-23
Відповідач 2: УДАI ГУМВС України в м. Києві 01030, м. Київ, вул. Хмельницького, 54 Тел.: (044) 483-70-64
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ щодо скасування постанови Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р. в справі про адміністративне порушення
Звільнено від сплати державного мита відповідно до ст.288 КУпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
14 вересня 2010 р., близько 18:30 (за Київським часом) я, ___________, керуючи на законних підставах автомобілем ___________ (державний номер ___________), у м. Київ по вулиці Нижній Вал, був зупинений інспектором ДПС ВДАЇ з обслуговування Подільського району м. Києва ___________ (номер службового посвідчення ______, номер нагрудного жетона KI ____). Після моєї зупинки з виконанням вимог ПДР, інспектор ДПС представився і повідомив мені, що я порушив п. 11.9 ПДР, а саме здійснював рух по трамвайній колії зустрічного напрямку. У відповідь, я надав інспектору усне пояснення, що я насправді відповідно до п. 11.8 ПДР виконав об’їзд маршрутного автобусу, який стояв на дорозі з включеним аварійним сигналом, по трамвайній колії попутного напрямку, розташованій на одному рівні з проїзною частиною. Проігнорувавши моє пояснення і відмовивши на моє прохання надати мені доказ мого правопорушення у вигляді фото-відео фіксації сертифікованим приладом, або у іншому вигляді, передбаченому чинним законодавством України, інспектор проінформував мене про свій намір скласти протокол про порушення мною п. 11.9 ПДР. Після цього, на вимогу інспектора, я передав своє посвідчення водія та свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу. Приблизно через 5 хвилин інспектор повернув мені мої документи (посвідчення водія та свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу) та протокол про адміністративне правопорушення Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р., який я підписав, зазначивши у поясненні, що я з порушенням не згоден. При цьому прошу зауважити, що в протоколі інспектором не будо вказано жодних доказів мого правопорушення відповідно до п. 251 КУпАП, що свідчить про їх відсутність.
Також прошу суд зауважити, що інспектор порушив чинне законодавство України (ст. 285 КУпАП) не надавши мені копію постанови Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р. в справі про адміністративне порушення, яку він повинен був скласти на місці моєї зупинки і надати мені її копію разом з протоколом про адміністративне правопорушення Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р. Через таке недбальство інспектора я був змушений витратити приблизно 4 години свого робочого часу для того щоб особисто відвідати ВДАІ і отримати копію постанови.
16 вересня 2010 року отримавши копію постанови в відділі адміністративної практики ВДАІ з обслуговування Подільського району м. Києва, я з’ясував, що в графі «Примірник постанови отримав» стоїть підпис дуже схожий на мій. За фактом підробки мого підпису, я направив заяву до районної Прокуратури м. Києва з вимогою провести службове розслідування. Відповідь прокуратури на час подання даного позову мною не отримана.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 122, 255, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 17,19, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, Законом України «Про дорожні рух»,
Прошу: 1. Прийняти даний адміністративний позов до провадження. 2. Визнати Протокол про адміністративне правопорушення Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р., незаконним і скасувати його. 3. Визнати Постанову Серії __ № ______ про адміністративне правопорушення від 14 вересня 2010 р., про залучення мене, ___________, до адміністративної відповідальності у вигляді сплати грошового штрафу у розмірі 425 грн. за порушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП України, незаконною і скасувати її. 4. До винесення рішення у справі - призупинити дію постанови.
Додаток: 1. 3 копії оскаржуваної постанови Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р. (по 1 копії для суду, відповідача 1 та відповідача 2). 2. 3 копії протоколу про адміністративне правопорушення Серії __ № ______ від 14 вересня 2010 р. (по 1 копії для суду, відповідача 1 та відповідача 2). 3. 2 копії адміністративного позову (для відповідача 1 та відповідача 2). 4. Копія платіжного доручення про сплату судового збору відповідно до ст. 288 КУпАП України, п.3 розділу VII КАС України та підпункту "б" пункту 1 статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито".
Адміністративний позов складено на 2 (двох) сторінках і кожну сторінку скріплено підписом Позивача. 22.09.2010
________________ (підпис Позивача)
Последний раз редактировалось Max_imum 21 сен 2010, 11:31, всего редактировалось 1 раз.
|