Текущее время: 22 фев 2025, 13:17

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 15:46 
Борец

Отца моего товарища "поймали" на Визирь в режиме патрулирования. Ловили двигаясь навстречу, что по словам Резника делать нельзя (видео с 14:50 до 15:00 мин).
Сообщение, не относящиеся к теме
Так же не совсем понятно, съемка производилась до или после знака населенный пункт. У кого хватит терпения прочтите и подкорректируйте. Так же интересует в какой инструкции сказано про съемку только в попутном направлении?
До Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

Позивач:

Відповідач: ІДПС ст. сержант міліції Цушко Євген Анатолійович
Місцезнаходження: Рота ДПС ДАІ УДАІ УМВС України в Миколаївській області - 54056, м. Миколаїв, вул.Новозаводська, 1-Б. (0512) 48-40-43, 33-60-46
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
9 червня 2012 р. ІДПС ст. сержантом міліції Цушко Є.А., на мене був складений адміністративний протокол за порушення п.12.4 ПДР України, за що передбачена відповідальність за ст.122 ч.1 КУпАП, і винесена постанова про накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 грн.
Вважаю складений на мене протокол необґрунтованим і незаконним із наступних підстав.
9 червня 2012 р. я, керуючи автомобілем ВАЗ 222 н/з НІА 222, був зупинений при виїзді з с. Благодатне, сержантом міліції Цушко Є.А. та звинувачений в тому, що рухаючись в межах населеного пункту, перевищив допустиму швидкість руху. Наказ про зупинку мені було подано з патрульного автомобілю, який мене наздогнав, шляхом ввімкнення проблискового маячку червоного кольору. Я поцікавився, яким чином було встановлено факт мого порушення. Працівник міліції заявив, що порушення було зафіксовано приладом Візир, який працював в режимі патрулювання встановленому у патрульному авто, в той час коли вони рухались мені на зустріч при в'їзді в с. Благодатне. Мені було запропоновано переглянути фото мого порушення. Я зауважив, що рухався в потоці транспорту, поперед мене рухалось ще 2 авто і взагалі я не впевнений що фіксація моєї швидкості відбувалось в межах населеного пункту.
Я висловив свою незгоду, але, працівник ДАІ не прийняв до уваги мої пояснення, і склав на мене адміністративний протокол серії АО1 № 22, і відповідно до ст. 122 ч. 1 КУпАП, піддав мене стягненню у вигляді штрафу в сумі 225 грн., про що виніс постанову ВЕ1 № 22 від 9.06.2012 р.
Вважаю дії ст. сержанта міліції Цушко Є.А. неправомірними, а складені на мене протокол і постанова, не відповідають вимогам закону, є необґрунтовані і незаконні з наступних підстав:
- Порушення в якому мене звинувачують я не скоював, про що зробив запис в протоколі.
- Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами є пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки. Доказів про те, що я порушив ПДР України мені надано не було.
- Працівник міліції зробив запис в протоколі про те, що крім постанови до протоколу додаються фото, що не відповідає дійсності. Ніяких доказів мого порушення, тим більш фото, мені надано не було.
Крім цього, працівник ДАІ порушив внутрішні нормативні документи, відомчі накази, що встановлюють порядок патрулювання, норми законів, що встановлюють порядок з'ясування обставин події та кваліфікації її як адміністративний проступок, а, також, порядок притягнення до адміністративної відповідальності. А саме, згідно глави XII Наказу МВС № 77 від 26.02.2009, який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 квітня 2009 р. за № 374/16390 Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху:
12.1. Фіксація правопорушення учасниками дорожнього руху за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, є фіксацією порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху за допомогою спеціальних технічних засобів на електронний носій чи світлочутливу плівку, що може забезпечити визначення суті порушення та чітке зображення транспортного засобу, яким було вчинено правопорушення (його марку, колір, номерний знак) та, по можливості, водія, що знаходився за кермом.
12.3. Оформлення матеріалів адміністративного правопорушення, зафіксованого за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, проводиться після обробки інформації, що міститься на електронних носіях, особою, яка відповідальна за роботу цього технічного засобу. Зазначена особа робить роздруківки матеріалів фото-, кінозйомки чи відеозапису, перевіряє транспортний засіб по автоматизованій інформаційно-пошуковій системі "Автомобіль" для встановлення власників або співвласників транспортних засобів, фотокартку передає до підрозділу з адміністративної практики для реєстрації.
12.8. Постанова в справі про адміністративне правопорушення не виноситься, якщо матеріали фіксації адміністративного правопорушення мають нечітке зображення номерного знака на транспортному засобі, відомості про транспортний засіб не відповідають наявним даним реєстрації.
12.10. Копії постанови у справі про адміністративне правопорушення та матеріалів, зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, надсилаються особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, протягом трьох днів з дня винесення такої постанови.
Тобто, згідно цієї інструкції рішення про наявність порушення та накладення штрафу може бути прийнято особою, яка відповідальна за роботу цього технічного засобу, тільки після обробки інформації. Як видно з матеріалів справи це рішення було прийнято безпосередньо на дорозі і ніяка обробка інформації не проводилась.
Також, згідно ????? та враховуючи деякі технічні особливості, дозволено використовувати прилад Візир в режимі патрулювання для вимірювання швидкості руху авто, які рухаються лише в попутному напрямку і при цьому, під час вимірювання, в кадрі повинен знаходитися лише один автомобіль.
Відповідно до ст. 245 КУпАП, завданнями провадження у справі про адміністративне правопорушення є повне, всебічне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, тощо.
Відповідно до ст. 280 КУпАП, орган, посадова особа при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язані з'ясувати: чи було вчинено правопорушення, чи винна особа у його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують чи обтяжують відповідальність, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадській організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
Я вважаю дії сержанта міліції Цушко Є.А. неправомірними, оскільки відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.
Ніяких правопорушень при обставинах зазначених в протоколі і постанові я не скоював, а протокол і постанова підлягають скасуванню, як винесені із порушенням закону. Винним я себе не визнавав і не визнаю, про що зробив запис у протоколі.

На підставі вищевикладеного і керуючись з ст. ст. 6, 17, 18, 19, 87, 104-106, 166 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 19 Конституції України
ПРОШУ:
1. Провадження по адміністративної справі – закрити, відповідно до п.1 ст.247 КУпАП у зв'язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
2. Скасувати постанову ВЕ1 № 222 від 9.06.2012 р. про накладення на мене штрафу
в розмірі 225 грн.

Додатки:
1. Дві копії протоколу.
2. Дві копії постанови.
3. Копія позовної заяви.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 17:03 
Борец

1. - там, де посилання на наказ 77, не глава 12, а - 11.
2. - поміняти місцями пункти 1 і 2 позовних вимог
3. - Те, що казав Рєзнікафф, єрунда, інструкція візиря - в режимі патрулювання дозволяє.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 17:22 
Борец

aphalin писал(а):
1. - там, де посилання на наказ 77, не глава 12, а - 11.

Ага, спасибо!
aphalin писал(а):
2. - поміняти місцями пункти 1 і 2 позовних вимог

думаю не принципиально
aphalin писал(а):
3. - Те, що казав Рєзнікафф, єрунда, інструкція візиря - в режимі патрулювання дозволяє.

Ну, может и ерунда, но он же сказал. Возможно есть и метод рекомендации.

А вобще, режим патрулирования у визиря - полный бред! Это ж нада было до такого додуматься, чтоб свою скорость определять по неподвижным объектам!!! ЖПС модуль туда засунуть наверно им религия не позволила... :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 19:53 
Борец

вот интересная тема и видео о Визире:
viewtopic.php?f=69&t=19944

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 20:08 
Борец

aphalin писал(а):

Так, наверное нужно забацать ифозапрос этому Резникову.... :twisted:

Киевляне, вам там ближе, сможете отправить? А то с нашей почтой ответ до суда может и не прийти... (

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 20:13 
Борец

Beatle писал(а):
Киевляне, вам там ближе, сможете отправить? А то с нашей почтой ответ до суда может и не прийти... (
А на електронку?
Дешево і швидко :D

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 20:20 
Борец

aphalin писал(а):
А на електронку?

Вариант. Даже как-то писал. Но ответа так и не получил... На электронку они отвечать вроде как обязаны, но они на это забивают. Ты же не докажешь, что отправил письмо, а они его получили и забили... К сожалению. (Но я попробую еще раз.
Як подати письмове звернення до МВС України

Звернутися з письмовим зверненням до МВС України (згідно з Законом України “Про звернення громадян”) Ви можете через Приймальню МВС України, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Богомольця, 10. Телефон: (044) 256-11-10. Ви також можете надіслати листа поштою за адресою: 01024, Київ, вул. Академіка Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України.

Ви можете звернутися також безпосередньо до структурних підрозділів Міністерства з питань, що відносяться до їх компетенції. Контакти (адреси, телефони) можна знайти у рубриці «Структура - Структура МВС - Назва підрозділу»

Мусимо попередити, що Ваш лист в електронній формі не є офіційним зверненням, він не підпадає під дію норм Закону України "Про звернення громадян", зокрема щодо відповідної реєстрації та надання відповіді протягом 30 діб. Інформація, яку Ви надішлете в електронному вигляді, може бути взята до відома представниками влади.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2012, 21:38 
Борец

Получилось примерно так:
Заступнику начальника Управління ДАІ
МВС України
Резнікову В. В.
04171, м. Київ-71
вул. Лук'янiвська, 62

ХХХХХХХХХ
м. Первомайськ Миколаївської області
ХХХХХХХХХХХХ

Запит на інформацію

Шановний, Володимир Володимирович!

07.12.11 Ви прийняли участь в прямому ефірі програми "Мобильный автоадвокат". Однією із тем передачі було питання використання РВШ «ВІЗІР» в патрульному режимі. Тоді Ви зазначили, що згідно технічних особливостей цього пристрою, використовувати його будуть для вимірювання швидкості в режимі патрулювання лише тих ТЗ, що рухаються в попутному напрямку. Запис цієї програми знаходиться за адресою в інтернеті http://youtu.be/sya9jcdpuGY?t=14m50s

У відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації» звертаюсь до Вас з проханням надати наступну інформацію:
1. копію методичних рекомендацій, правил вимірювання швидкості чи інших документів, яки регламентують використання РВШ «ВІЗІР» в патрульному режимі, якщо такі існують;
2. чи дозволено ІДПС використовувати РВШ «ВІЗІР» в патрульному режимі для вимірювання швидкості ТЗ, що рухаються назустріч і на підставі цих вимірювань притягувати водія до адміністративної відповідальності?

«12» червня 2012 р.

Киевляне, если кому не сложно, отправьте Резникову плз. Если кто сможет, отпишитесь до четверга, если нет - я сам отправлю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 июн 2012, 15:25 
Борец

Сегодня состоялось первое заседание. Пришел старший брат ответчика с доверенностью, заверенной печатью для пакетов.... :twisted: Судье это почему-то не понравилось и она настояла на том чтоб ответчик явился лично и дал пояснения в суде. Меня допустили лишь в качестве слушателя, т.к. доверенности на представление интересов у меня не было... :evil: Дело перенесли на 6 июля, но судья приняла заперечення в которых была фотофиксация "нарушения". Мы все были удивлены, что кроме машины со скоростью 88 км\ч и дороги на снимках ничего нет. Т.е. производился замер в или вне населенного пункта - ХЗ... ))) Но на след заседание нам пообещали видеа и все такое... К сожалению, ответа от Резникова так и не получили.... :evil: Капитан утверждал, что визирем им разрешено измерять как в попутном, так и во встречном направлении и что слова сказанные Резниковым к делу не пришить... Т.е. оказывается зам. нач. УДАИ просто балабол или подчиненные просто ложили на него... Странная система ( Боюсь ответ мы так и не дождемся... :cry:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2012, 09:57 
Борец

Цитата:
Т.е. оказывается зам. нач. УДАИ просто балабол или подчиненные просто ложили на него...
Пришел ответ с УДАИ! Подчиненные все же ложили на слова начальника и даже на метод рекомендации... :twisted: Мерять должны только в ПОПУТНОМ направлении... Думаю стоит добавить в памятку! Теперь посмотрим, что на это скажет судья... :twisted:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2012, 10:34 
Борец

aphalin писал(а):
...
инструкция показывает, на что способен прибор и как его можно использовать.

Рєзнікафф канешна не закон, но его болтовня должна соответстовать нормативным документам
для того, чтобы его слова стали материальными, достаточно написать запит

в любом случае инструкция на визир - не документ до тех пор, пока он используется по назначению
документом станет в том случае, если его использование выйдет за рамки этой инструкции.
например, если визирем начнут колоть орехи, измерять состояние алкогольного опьянения или температуру окружающей среды.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2012, 11:05 
Борец

по инструкции ВИЗИР должен работать при определенных погодных условиях, а вот это доказать будет значительно тяжелее, Аndrew это демонстрировал заставляя гайцов показать прибор измерения температуры окружающей среды, прибор измерения давления и т.д. конечно же у мусоров этого не будет

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июл 2012, 11:08 
Борец

LAVe писал(а):
Рєзнікафф канешна не закон, но его болтовня должна соответстовать нормативным документамдля того, чтобы его слова стали материальными, достаточно написать зап

Ты ответ на запыт читал? ))) О чем вы ваще спорите? То что геев можно и нужно садить на месте это да, щас вопрос в том чтоб отбиться в суде...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июл 2012, 21:37 
Новобранец

Моего отца тоже так поймали. Правда когда я ему по телефону сказал попросить сертификат на ЖПС и свидетельство о поверке Гайцы сбежали. Плохо что меня не было с ним и не снял это все на видео.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа