Текущее время: 22 фев 2025, 10:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ст.124 КУпАП, вопрос по Пояснениям
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 08:51 
Постоялец

26. апреля попал в ДТП, без серьезных последствий. Водитель встречного автомобиля европротокол составлять не захотел, вызвали ГАИ - результат на меня составили протокол по ст. 124 за нарушение п. 1.5, 10.4 ПДД. По поводу вины, наверное виноват процентов на 50, (надо было подождать пока водитель мотоцикла проехал бы подальше), а там как суд решит))) По этому поводу хочу написать пояснения, просьба прочитать и сказать, может что неправильно написал.
З.Ы. Гаишники моих пояснений слушать не захотели, написали как сами решили, в пояснениях свою точку зрения описал. (Судя по всему хотели денег, сказали что в суде приказ всех прав лишать, ну и т.д. Я ни на что не согласился)) Самое интересное, так и не понял за что, при мне водитель встречного авто дал им денег. Но не в этом суть)).
З.ы.ы. Мед экспертиза - я трезвый.

Заранее спасибо)

До ______________________ суду
тел. ____________________

ПОЯСНЕННЯ
щодо вчинення адміністративного правопорушення

В провадженні Приморського районного суду знаходиться справа, щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності, згідно протоколу ___________
Керуючись ст. 268 КУпАП України, вважаю за необхідне повідомити наступну інформацію.
26 квітня 2012р. близько 9 години 05 хв., я рухався в с. 1 по дорозі с. 1– с. 2 на автомобілі ЗАЗ 1102 д/н _______ в напрямку с. 2. Так як мені необхідно було знайти сільську раду я зупинився на узбіччі, щоб дізнатися де вона знаходиться. Для того, щоб попасти в сільську раду мені необхідно було розвернутися та проїхати назад. Увімкнувши покажчик лівого повороту я упевнився, що спереду не було машин, пропустив мотоцикл, який рухався у бік с. 2 та почав робити розворот. В цей час водій мотоциклу, всупереч вимогам п. 9.2, п. 9.3, п. 9.4 ПДД, не показавши будь-яких сигналів про свої маневри, зробив різкий розворот. Не в змозі повернутися до своєї смуги внаслідок руху та розуміючі, що моє прискорення може призвести до зіткнення з мотоциклом, щоб уникнути або мінімізувати наслідки можливого ДТП, мені довелось вдатися до негайного інтенсивного гальмування згідно пояснень до п. 12.8 (г) ПДР, до повної зупинки мого ТЗ. За цей проміжок часу зі сторони с. 2 до нас наблизився автомобіль Ford Sierra, який я, намагаючись уникнути зіткнення з мотоциклом не побачив. Закінчити маневр, або повернути свій автомобіль на свою полосу я не мав змоги. Після чого сталося зіткнення з автомобілем Ford Sierra. У разі зіткнення потерпілих не має, автомобілі зазнали незначних механічних пошкоджень, чим заподіяно майнову шкоду, за що передбачена відповідальність згідно з ст. 124 КУпАП. Водій мотоциклу з місця пригоди уїхав.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 апр 2012, 09:36 
Борец

нічого не понятно,суддя на місці не був...і обтяжувати себе не буде.
треба подробніше описати картину Дтп...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 апр 2012, 07:35 
Постоялец

Подробнее...
.... В цей час водій мотоциклу, всупереч вимогам п. 9.2, п. 9.3, п. 9.4 ПДД, не показавши будь-яких сигналів про свої маневри, зробив різкий розворот. Не в змозі повернутися до своєї смуги внаслідок руху та розуміючі, що моє прискорення може призвести до зіткнення з мотоциклом, щоб уникнути або мінімізувати наслідки можливого ДТП, мені довелось вдатися до негайного інтенсивного гальмування згідно пояснень до п. 12.8 (г) ПДР, до повної зупинки мого ТЗ. За цей проміжок часу зі сторони с. 2 до нас наблизився автомобіль Ford Sierra, який я, намагаючись уникнути зіткнення з мотоциклом не побачив. Водій автомобіля Ford Sierra бачив цю ситуацію та вирішив, що я його бачу і зупинятися не став, вважаючи, що я зараз відїду та заберу свій автомобіль зі зустрічної смуги. Закінчити маневр, або повернути свій автомобіль на свою полосу я не мав змоги. В результаті чого сталося зіткнення з автомобілем Ford Sierra. У разі зіткнення потерпілих не має, автомобілі зазнали незначних механічних пошкоджень, чим заподіяно майнову шкоду, за що передбачена відповідальність згідно з ст. 124 КУпАП. Водій мотоциклу з місця пригоди уїхав.

Единственное, пытаюсь вспомнить, я заглох, завелся и хотел отъехать, а потом бум... Наверное немного дал вперед.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа