26. апреля попал в ДТП, без серьезных последствий. Водитель встречного автомобиля европротокол составлять не захотел, вызвали ГАИ - результат на меня составили протокол по ст. 124 за нарушение п. 1.5, 10.4 ПДД. По поводу вины, наверное виноват процентов на 50, (надо было подождать пока водитель мотоцикла проехал бы подальше), а там как суд решит))) По этому поводу хочу написать пояснения, просьба прочитать и сказать, может что неправильно написал. З.Ы. Гаишники моих пояснений слушать не захотели, написали как сами решили, в пояснениях свою точку зрения описал. (Судя по всему хотели денег, сказали что в суде приказ всех прав лишать, ну и т.д. Я ни на что не согласился)) Самое интересное, так и не понял за что, при мне водитель встречного авто дал им денег. Но не в этом суть)). З.ы.ы. Мед экспертиза - я трезвый.
Заранее спасибо)
До ______________________ суду ________________________________ Особи, яка притягається до адміністративної відповідальності: ________________________ ________________________ тел. ____________________
ПОЯСНЕННЯ щодо вчинення адміністративного правопорушення
В провадженні Приморського районного суду знаходиться справа, щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності, згідно протоколу ___________ Керуючись ст. 268 КУпАП України, вважаю за необхідне повідомити наступну інформацію. 26 квітня 2012р. близько 9 години 05 хв., я рухався в с. 1 по дорозі с. 1– с. 2 на автомобілі ЗАЗ 1102 д/н _______ в напрямку с. 2. Так як мені необхідно було знайти сільську раду я зупинився на узбіччі, щоб дізнатися де вона знаходиться. Для того, щоб попасти в сільську раду мені необхідно було розвернутися та проїхати назад. Увімкнувши покажчик лівого повороту я упевнився, що спереду не було машин, пропустив мотоцикл, який рухався у бік с. 2 та почав робити розворот. В цей час водій мотоциклу, всупереч вимогам п. 9.2, п. 9.3, п. 9.4 ПДД, не показавши будь-яких сигналів про свої маневри, зробив різкий розворот. Не в змозі повернутися до своєї смуги внаслідок руху та розуміючі, що моє прискорення може призвести до зіткнення з мотоциклом, щоб уникнути або мінімізувати наслідки можливого ДТП, мені довелось вдатися до негайного інтенсивного гальмування згідно пояснень до п. 12.8 (г) ПДР, до повної зупинки мого ТЗ. За цей проміжок часу зі сторони с. 2 до нас наблизився автомобіль Ford Sierra, який я, намагаючись уникнути зіткнення з мотоциклом не побачив. Закінчити маневр, або повернути свій автомобіль на свою полосу я не мав змоги. Після чого сталося зіткнення з автомобілем Ford Sierra. У разі зіткнення потерпілих не має, автомобілі зазнали незначних механічних пошкоджень, чим заподіяно майнову шкоду, за що передбачена відповідальність згідно з ст. 124 КУпАП. Водій мотоциклу з місця пригоди уїхав.
_________________ [i]Обыкновенно те, у кого не хватает понимания, думают, что знают больше, а те, которые вовсе лишены ума, думают, что знают все! @ Дж. Бруно [/i]
|