вот уже конечный вариант. вдруг-шо - подкоректируйте.
Місцевий суд Ленінського району м. Миколаєва
Позивач: ххххххххххххх ххххх м. Миколаїв ххххххххххххххх хххххххххххх
Відповідач: Управління ДАІ ГУ МВС України в Миколаївській області 54056 м. Миколаїв вул. Новозаводська 1-б
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про скасування Постанови ВЕ 126109 від 13.06.2010р. по справі про адміністративне правопорушення
Я, хххххххххххххх13.06.2010р. об 13 год. 40 хв., керуючи автомобілем БМВ 730, державний номер хххххххх, рухаючись по автомобільній дорозі А-11, на ділянці Миколаїв – Мішково-Погорілове, був зупинений інспектором дорожньо – патрульної служби 2-го взводу Жовтневої роти ДПС, молодшим сержантом міліції Несенко Дмитром Ігоровичем. Інспектор мотивував мою зупинку тим, що я начебто порушив «Правила дорожнього руху», надалі ПДР. Незважаючи на мої ґрунтовні заперечення щодо відсутності факту порушення ПДР, зазначеною посадовою особою, в моїй присутності, відразу було прийнято постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності, за вчинення правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 430 гривень. З притягненням мене до адміністративної відповідальності погодитись не можу з наступних підстав: 1. Невідповідність нормам законодавства України: Відповідно до п.11.5. ПДР - «На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки).» В даному пункті сказано лише про розташування транспортних засобів, і жодного посилання щодо заборони руху по крайній лівій смузі. Таким чином порушити пункт 11.5 ПДР неможливо, оскільки в ньому відсутня пряма заборона на вчинення будь яких дій. 2. Інспектор склав протокол, без будь-яких доказів моєї провини, всупереч п.1.6 Розпорядження МВС 21.05.2009 №466 – «1.6 Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).». 3. Я вимушений був рухатись в лівій смузі, так, як права смуга була зайнята транспортними засобами, їдучими з меншою швидкістю - чим жодного пункту ПДР не порушував, про що я зазначив у поясненях до Протоколу, та підкріпив свої дії показами свідка: ФИО. 4. п.1 ч.1 ст. 247 КУпАП зазначає, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, якщо відсутні подія і склад адміністративного порушення (після моїх пояснень та доводів інспектор ДПС мав виконати припис даної статті та закрити провадження по справі в зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення, чого він не зробив і тим самим порушив припис даної статті). 5. ст. 280 КУпАП зазначає, що орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов’язаний з’ясувати: чи було вчинено правопорушення, чи винна вказана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративні відповідальності…тощо ( інспектором ДПС не були з’ясовані всі фактичні обставини справи, а ті що були наголошені мною він не прийняв до уваги, хоча повинен був прийняти їх до відома та врахувати при прийнятті рішення).
Враховуючи все вищевикладене, керуючись ст. ст. 7, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6-11, 18, 19, 104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України ПРОШУ: 1. Скасувати Постанову ВЕ 126109 від 13.06.2010р. по справі про адміністративне правопорушення. 2. Звільнити мене від сплати державного мита за розгляд судом даної справи, оскільки у відповідності ч. 5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
ДОДАТКИ: 1. Копія позовної заяви 2. Копія паспорту хххххххх 3. Копія Постанови ВЕ 126109 від 13.06.2010р. по справі про адміністративне правопорушення. 4. Копія Протоколу ВЕ 204031 від 13.06.2010р. про адміністративне правопорушення.
«___» ____________ 2010 р. ___________ хххххххххх
|