Текущее время: 22 фев 2025, 18:10

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 24 ноя 2011, 15:55 
Новобранец

Всем доброго здравия!

В моем деле viewtopic.php?f=57&t=12509 появились новые обстоятельства и решения.
Прошу помочь советами и примерами.

1. Суд не принял от меня доплнение к иску на "визнання протиправними ... дій", мотивировав что дело уже рассматривается.
2. Суд вынес ухвалу про оставление иска на отмену постановления без рассмотрения.

В связи с этим у меня возникли вопросы. Прошу помощи знающих форумчан:

1. Правильно составить (мотивировать) аппеляционную жалобу.

Хронология судебных заседаний:
-самая первая увала суда: от 18.07.2011 р "видкрити провадження по админ справи за позовною заявою про скасування постановы..."
-среди нескольких переносов было одно заседание суда, где моё исковое заявление рассматривалось. Были заслушаны пояснения сторон и рассмотрены доказательства (1й пост)
-по совету форумчан я подал в суд ходотайство о возобновлении сроков обращения в суд
-на последнем заседании 21.11.11 суд отказал мне в моём ходотайстве и вынес вторую ухвалу: "Админ позов про скасування постанови в справи про амин. правопорушення, залишити без розгляду"

Прошу помочь или дать ссылку на подобную апелляц. жалобу!!!
И вообще, есть ли смысл подавать эту аппеляцию? В ухвале написано, что "не оскаржуется"

2. Можно ли подать в суд новый иск (без привязки к данному делу) о признании действий (бездействий) неправомерными и как этот иск связать с отменой постановления?
...или (как вариант) - возмещение материального и морального ущерба

3. Необходима ли сейчас в первом (аппеляция) и во-втором случае оплата? и в каком размере?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 ноя 2011, 13:53 
Новобранец

И снова здравствуйте!

Составил аппеляцию на ухвалу суда.
Прошу знающих форумчан посмотреть на предмет грамотности, дополнений, замечаний...
Заранее благодарю!

Апеляційна скарга
На ухвалу Артемівського районного суду м. Луганська від 21 листопада 2011 р.

21 листопада 2011 року Артемівський районний суд м. Луганська (суддя ________) розглянувши адміністративну справу за моїм позовом до Управління ДАИ УМВСУ в Луганській області в особі командира взводу ДПС м. Луганська _______ про скасування постанови ВЕ1 №070583 від 08.06.2011р. про адміністративне порушення, ухвалив рішення, яким залишив справу без розгляду.

Враховуючи зміст постанови, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог виходячи з того, що позивач не довів що пропустив строк звернення до суду з поважних причин.
З даним рішенням суду першої інстанції не згоден, вважаю його необґрунтованим. Суд не повною мірою дослідив та зрозумів обставини. Також судове рішення по справі не відновило мої порушені права.

Обставини справи.
08.06.2011 року командир взводу ДПС м. Луганська ________ виніс постанову ВЕ1 №070583 про накладення адміністративного стягнення на мене у вигляді максимального штрафу, передбаченого по статті 122 ч1 КУпАП – 323 грн.
На мої прохання пояснити причини накладання саме максимального штрафу, та на мої заперечення стосовно достовірності відеофіксації швидкості саме мого автомобіля, враховуючи багаточисельність автомобілів які рухались в той час поряд з моїм авто, Борисюк С.В. не звернув уваги та залишив без відповіді, чим порушив мої права.
У рамках досудового розгляду, скориставшись своїм правом оскарження постанови по Статті 287 КУпАП, мною, в 10 дневний строк, було подано скаргу до Начальника Управління ДАІ в Луганській обл. та до Прокурора м. Луганська від 16.06.2011.
З відповіддю на скаргу з Управління ДАІ в Луганській обл. я ознайомився 06.07.2011 року, а відповідь вид Прокурора до сих пор відсутня и не маю ніяких свідомостей, чи розглядалась моя скарга взагалі.
Отримавши відповідь, я зрозумів що пропустив строк оскарження постанови до суду. Але скориставшись своїм правом, передбаченим ст. 99 КАСУ (Якщо законом передбачена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то для звернення до адміністративного суду встановлюється місячний строк, який обчислюється з дня, коли позивач дізнався про рішення суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.) я, 15.07.2011р. подав до Артемівського районного суду м. Луганська позовну заяву про скасування постанови ВУ1 №070583.
Своєю ухвалою вид 18 липня 2011 року, суд ухвалив відкрити провадження по адміністративної справи за моїм позовом.
10.10.11р. на досудовому слуханні справи №2а/1203/7417/2011 при розгляді справи по суті позова, суддя ________, по клопотанню відповідача, запросила свідомості про дату отримання мною відповіді на скаргу з Управління ДАІ.
28.10.2011р., щоб уникнути не точного тлумачення моїх щирих бажань що до досудового вирішення справи, мною додатково було подано до Артемівського районного суду м. Луганська клопотання про визнання строка подачі позова до суду таким, що пропущений з поважних причин, згідно з положенням п1 ст 102 КАСУ.
21 листопада 2011 року Артемівський районний суд м. Луганська (------------) розглянувши адміністративну справу за моїм позовом до Управління ДАИ УМВСУ в Луганській області в особі командира взводу ДПС м. Луганська Борисюк С.В. про скасування постанови ВЕ1 №070583 від 08.06.2011р. про адміністративне порушення, ухвалив рішення, яким залишив справу без розгляду
На підставі викладеного, керуючись Конституцією України, ст.ст.2,3,7-11,69-72,86,87,94,98,99, 102, 185-187,195,196,198 КАС України, ст. ст.254,256,288,289,293, КУпАП

П Р О Ш У С У Д:

1.Скасувати постанову Артемівського районного суду м. Луганська від 21 листопада 2011 року у справі №2а/1203/7417/2011
2. Ухвалити нове рішення, яким поновити строк звернення до суду.
3. Повернуть справу до розгляду по суті в Артемівський районний суд м. Луганська.
4. Розглянути цю апеляційну скаргу без присутності позивача

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа