Текущее время: 02 мар 2025, 23:47

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Геи забирают стипендию
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 13:57 
Прохожий

Доброго времени суток всем! Я новенький, прийти к Вам заставил один нелепый случай.
Преамбула.
Я, 25.11.2012 ехал утром на службу в церквушку. Подъехал к перекрестку приняв правую полосу движения под знака 5.16 (кто из Хмельницкого перекрёсток ул. Толстого-Франка. Я ехал по толстого со стороны обл. ликарни). Ситуация следующая: Стою я на правой полосе на красный свет (машин вообще нету). Ожидаю зеленого чтоб повернуть направо, но тут закрываеться перезд (справа ж.д пути) , спереди стоят гаишники, времени ждать нету, очень спешил ( были причини) . Вобщем еду я не со совей полосы и геи конечно отсанавлитвают, проверяют доки, вообще показалось что инспектор нормальный, вроде как. Я ему объяснил что спешу на службу, сказал "давайте пройдемо в авто швиденько" , к своему сожелению я пошел. Ясно дело гей хотел денег, я принцыпиально не давал, морозился. Ввиду своей юридической не граммотности я заполнил графу пояснення под его диктовку, и в следствии на меня быстренько оформил протокол и вынес постанову . Штраф 255 грн. Для меня студента безработного это конкретный удар.

Вопрос: правомерно ли вынесение постановы старшим сержантом на месте?

Вот накидал ходатайство . Хмельничаны, скажите на кого писать письмо? И может что надо убрать/добавить

КЛОПОТАННЯ
про надання права на захист
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: «особа, яка притягається до адміністративної
відповідальності має право: - заявляти клопотання»)

Я, 25 листопада 2012 року рухаючись по вулиці Л.Толстого в напрямку центра міста,наближаючись до перехрестя з вул. І. Франка, відповідно до знаку 5.16 прийняв праву смугу руху з метою повороту праворуч та зупинивcя на червоне світло, під час зупинки ,переїзд закрився унеможливлюючи мій подальший рух. Прочекавши деякий час, по причині того, що мав термінові справи, пов’язані з здоров’ям близької людини, та маючи попередній досвід доволі тривалого закриття переїзду, мною було прийнято рішення продовжувати рух по вул. Л.Толстого. Попереду мене на відстані 10 метрів, знаходився патрульний автомобіль з працівниками ДАІ. Бачучи їх, враховуючи відсутність інших транспортних засобів та, розраховуючи на то, що працівники ДАІ діючи відповідно до Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС п.3.13 : «Надання практичної допомоги учасникам дорожнього руху» , мною був розпочатий рух у вказаному напрямку. Одразу ж був зупинений співробітником ДАІ. Ним був складаний протокол серії _АГ2_№__546560___ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч._1_ст._122_КУпАП., який в відповідних графах , користуючись моєю юридичною необізнаністю, був заповнений мною під диктування інспектора , та винесена постанова, тим самим порушивши ч.1 ст.268 КУпАП в якій йдеться, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: - при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.
Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.». Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України.

На запитання ,як треба діяти в склавшійся ситуації, інспектор не надав ніяких пояснень. Після чого був здійснений дзвінок на телефон довіри Департаменту ДАІ МВС в Хмельницькій обл. за номером (0382) 70-31-31. На це саме запитання черговий офіцер пояснив , що, якщо інспектор «нормальний» (дослівно), то він поставиться з розумінням, та максимум мав би винести усне попередження.

Це пояснення, та надія на то, що Державтоінспекція в світлі прагнення України наблизитись до європейських стандартів намагається працювати відповідно, спонукало звернутись до Вас з проханням про перегляд справи.

При перегляді справи прошу врахувати наступні обставини:

1. Мої дії не спричинили наслідків для безпеки дорожнього руху (нема потерпілих, нема пошкоджених об’єктів)
2. З часу отримання посвідчення водія жодного разу не було скоєно правопорушення та відповідно не притягався до адміністративної відповідальності.
3. Студент, безробітний. Перебуваю на утриманні батька (тимчасово безробітного). Фізично не маю можливості сплатити штраф. (копія студентського квитка додається)

Прошу Вас, керуючись ст. 22 КУпАП по причині малозначності вчиненого адміністративного правопорушення ,враховуючи, що правопорушення вчинено вперше, не потягло за собою тяжких наслідків, вважати за можливе звільнити мене як правопорушника від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.
«_27_»_ листопада_2012 року __________________ (___________________)
(підпис) (П.І.Б)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Геи забирают стипендию
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 14:26 
Борец

А порушував навіщо?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 15:04 
Прохожий

vit092 писал(а):
А порушував навіщо?

Старший сержант, це Ви?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 15:16 
Постоялец

клопотання треба було клопотати до постанови

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 15:31 
Постоялец

вообще печально ,но геи не забрали стипендию ,а вы сам отдали.Теперь пиши в суд ,справку о составе семьи в жеке не забудь если про отца будешь писать ,указывай то гайцы психологически давили,не обьяснили мои права (указывай какие по закону должны были ) , вообще начинай с того что нарушения не было ,а гайцам показалось,а писал под диктовку,и гаишники говорили что все нормально будет...Указывай на несуществование доказательств согласно 251 КУоАП

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 15:34 
Постоялец

Смысл поднимать тему. ГАИ взятку не взяли, постановление выписали за нарушение. Иди плати!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 16:58 
Борец

можно отплеваться на неправильно примененной статье
Цитата:
Стаття 123. Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди

Порушення особою, яка керує транспортним засобом, правил руху через залізничний переїзд, крім порушень, передбачених частинами другою і третьою цієї статті, -

тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

хотя в протоколе/постанове может содержаться другое нарушение
проверь

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 18:21 
Постоялец

vit092 писал(а):
А порушував навіщо?

От я тоже не розумію,проїхав через ЖД переїзд коли той був закритий і не хоче платити штраф?
А про здоровя і життя інших думати ніхто не навчив? Наступний раз на червоне поїдеш чи може через двойну ???
:twisted:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 18:51 
Постоялец

ТС или лукавит, или впрямь страдает простотой, которая хуже воровства...

Фигасе, нарушил правила переезда :evil: - машину в стойло, сам - грехи замаливать и учить ПДД!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 19:42 
Прохожий

Уважаемые! Где же я написал что проехал через переезд? На перекрестке где я остановился,переезд был справа от меня, я не проезжал через переезд. Ради Бога, чего Вы!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 19:54 
Прохожий

Вот пэйнто-схема моего движения, где синим указана авто ГАи, желтым-Я. Я не пересекал переезд, я поехал прямо с не той полосы движения.

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 20:09 
Постоялец

. Вобщем еду я не со совей полосы и геи конечно отсанавлитвают,

Тоисть не по своей?
Где светлофор стоит? Где ви стояли ? на яндекс мапс покажите
Я чот нифига не понимаю
Нарисуйте схему вашего движения ,какие знаки били в правой полосе?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 20:23 
Новобранец

adik писал(а):
. Вобщем еду я не со совей полосы и геи конечно отсанавлитвают,

Тоисть не по своей?
Где светлофор стоит? Где ви стояли ? на яндекс мапс покажите
Я чот нифига не понимаю
Нарисуйте схему вашего движения ,какие знаки били в правой полосе?

Вы издеваетесь? Желтый квадратик это машина ТС, он ехал по правой полосе которая разрешает только поворот направо, но он не свернул направо а поехал прямо. Стрелки нарисованы на асфальте.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 20:35 
Постоялец

Выложи копию протокола. Что там написано в объяснении надо почитать. Раз там гаишники стоят, значит дорожные условия таковы, что люди непроизвольно нарушают... желательно фото знака 5.16 фото разметки...даже если штраф не отстоим может кормушку ГАИ разрушим. Фото светофоров обязательно, до перекрестка, после, и над если есть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 20:55 
Борец

dronnet писал(а):
... Стрелки нарисованы на асфальте.
а на знаке 5.16 нарисованы?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа