Історія така. Сталося буквально хвилин 15 тому. Сиджу вдома. Чую сильний стукіт двері десь поруч. Вдруге лунає. Втретє. Не витримую, йду дивитися що відбувається. Якийсь мужик стоїть. У дверях лежить букет тюльпанів або троянд. Питаю
"Що сталося?". Він повертається, починає говорити, стає зрозуміло, що він геть п'яний.
"Вбили когось, підозрюваний з бородою і вусами". Це він про мене говорить, про мою зовнішність.
"Зараз скажете хто ви і що ви" і дістає блокнот. Я кажу
"З якого це дива? Хто ви такий?". Він
"А ти хто такий?". Відповідаю
"Громадянин України". Він дістає ксиву і я на секунду бачу, що це міліцейське посвідчення, він одразу ховає і я не встигаю ані прочитати, ані побачити фото. Кажу
"Покажіть ще, бо я не побачив, стаття 5 закону України про міліцію". Він
"Зараз викликаю оперу групу і т.д.". Я кажу
"Ок, почекайте, зараз повернуся". Йду додому за цифровим фотоапаратом, записником, ручкою і мобільним телефоном. Повертаюся, а його вже нема. Вийшов на вулицю. Дивлюся він з якимись хлопцями поговорив і пішов далі. Я підходжу до них і питаю
"Він чіплявся до вас?". Вони "
Так. Це ж дільничий. До якоїсь жінки ходив". Я не наважився за ним йти і домагатися справедливості, викликати 102 і т.д., адже на самоті в такий пізній час зв'язуватися з п'яними ментами небезпечно.
Така ситуація мене насторожує. Аби не трапилась біда. Особливим з тими, хто не знає як себе поводити.
Також питання таке. Скоріш за все він був не при виконанні обов'язків. Чи можливо якось притягнути до відповідальності п'яне тіло, що розмахує ментівською ксивою?
Хотів би почути думки. Дякую.
p.s. Сподіваюся з розділом не промахнувся.