У попередньому пості я виклав метеріал,як було прибрано, безпідставно встановлений "КІРПІЧ"
тепер розповім як я приводив до норм ДСТУ світловідбивальні світлофорні екрани на одному з перехресть міста
забігаючи наперед хочу зауважити що в цій справі мені довелось неабияк попотіть,крім того змушений був звернутись за допомогою до самого патріарха таких справ, форумчанина
LAVe(до речі він мені надавав всебічну підтримку і в багатьох моїх наступних справах),щоб змусити деяких місцевих чиновників запрацювать по Закону, ото ж ближче до справи:
фото до...ЗАПИТ:Начальнику Ніжинського ВДАІ
з обслуговування м.Ніжина,
Ніжинського району та АТІ
(підпорядковане ВДАІ) при
УМВС України в Чернігівській області
м.Ніжин, вул. Батюка,5. 16600
ЗАПИТ.
Перед перехрестям вулиць Набережна та Московська в м.Ніжин встановлено світлофор з додатковою секцією з порушенням вимог п.5.1.9.2 та п.7.23 ДСТУ 4092-2002.
Згідно ст. 52-1 Закону України «Про дорожній рух» забезпечення безпеки дорожнього руху, державний контроль за додержанням законів, правил і нормативів у цій сфері покладено на Державтоінспекцію Міністерства внутрішніх справ України.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 9, 10, 32, 33 Закону України про інформацію,
ПРОШУ:
надати письмову відповідь,
1. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України власника дороги за порушення в сфері безпеки дорожнього руху?
2. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України посадових осіб Державтоінспекції МВС України за неналежний контроль за забезпеченням безпеки дорожнього руху?
Додаток: фотографія зазначеного знаку на двох аркушах.
11.04.2011р.
Відповідь ДАІ:фото після...світловідбивальні екрани хоч і не замінили на нові,але зняли ржавчину і перефарбували у світловідблискову фарбу
на цьому начеб то можна було й поставити крапку,та не тут то було
справа в тому що приведено до ладу було тільки той світловідбійник по якому я написав звернення,за решту,а їх на тому перехресті було аж 4,ніхто й не торкнувся,тому після отримання такої відповіді з ДАІ, були всі підстави для звернення до прокуратури м.Ніжина,що я й зробив:[/b]
фото інших світловідбійників:ЗАЯВА про злочин:Ніжинському міжрайонному прокурору
вул. Овдіївська, 2, м. Ніжин,
16600
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН.
Згідно листа № 817 4354 від 18.04.2011р., Відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування м.Ніжина, Ніжинського району та автотехнічної інспекції (підпорядковане відділенню Державної автомобільної інспекції) при УМВС України в Чернігівській області не виконує вимоги ст.ст. 22-25, 27 Закону України «Про дорожній рух»
Також, всупереч вимогам ст.ст.3, 52-1 Закону України «Про дорожній рух», ст.ст. 2, 10 Закону України «Про міліцію», п.п.1,3 Положення про Державну автомобільну інспекцію
Міністерства внутрішніх справ, Відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування м.Ніжина, Ніжинського району та автотехнічної інспекції (підпорядковане відділенню Державної автомобільної інспекції) при УМВС України в Чернігівській області делегувало функції забезпечення дорожнього руху стороннім та неіснуючим організаціям.
Окрім того, в листі № 817 4354 від 18.04.2011р. Державтоінспекції м.Ніжина зазначено, що інспекторами групи ОДР Ніжинського ВДАІ проведено додаткове ретельне обстеження світлофорних об’єктів встановлених на перехресті вулиць Московска та Набережна в м.Ніжині.
Таке ствердження не відповідає дійсності, оскільки станом на 28.04.2011р. на зазначеному перехресті встановлено світлофори з додатковою секцією, не обладнані світловідбивальними екранами, чим порушено п.5.1.9.2 ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки».
Вважаю, що в діях Відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування м.Ніжина, Ніжинського району та автотехнічної інспекції (підпорядковане відділенню Державної автомобільної інспекції) при УМВС України в Чернігівській області містяться ознаки злочинів, передбачених ст.ст. 366, 367 Кримінального Кодексу України.
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 94, 95, 97 Кримінально-процесуального кодексу України,
ПРОШУ:
Порушити кримінальну справу та надати копію прийнятої постанови.
Додатки за текстом:
1. Копія запиту до Ніжинського відділеня ДАІ від 11.04.2011р.
- на одному аркуші;
2. Копія листа № 817 4354 від 18.04.2011р. Ніжинського відділення ДАІ з обслуговування м.Ніжина, Ніжинського району та АТІ (підпорядковане ВДАІ) при УМВС України в Чернігівській області - на одному аркуші.
7. Фото світлофорів перехрестя вулиць Московська та Набережна від 28.04.2011р. на чотирьох аркушах.
05 травня 2011р.
після цього нарешті було усунуто всі недоліки на всіх світлофорах: ДАЛІ БУДЕ...