жалоба в прокуратуру на незаконное (безосновательное) составление протокола об администативном правонарушении
вместе с обжалование в СУД и в ОБЛ ГАИ еще надо Прокуратуре указать на то что инспектор несоблюдает закон и нарушает его! как правило в Обл гаи и не думают расматривать вашу жалобу а всуде тошнотворная соблюдение прцесуальных нюансов.
а вот если в прокуратуру пожаловатся на составление протокола и постановления который как вы считаете нарушает все ваши права и незаконный, то прокуратура это заявление не расматривает а направляет в туже ОблГАИ но вот теперь в ОблГАИ пошевелятся для того чтобы вам ответить так как их уже проверяет прокуратура.
несмотря на такую возможность как обращение в прокуратуру это не значит что вам ответят что инспектор не прав - скореевсего ответят как всегда что - постановление составлено верно и что вы виновны!
напомню вам что - вода камень точит! незабывайте!
независемо от того онулируют ваш штраф или вы его оплатите - вы все ровно должны отсаивать свои права и пусть у них Голова болит, а вы к бюрократии отнеситесь проще, - как неизбежности! вам будет тогда легче и руки у вас опускаться не будут.
вот несколько примеров и только примеров обращений в Прокуратуру
Прокурору Одеській області
П І Б Адреса Телефон
Шановний ім’я по батькові!
07.12.2009 р. мною було подане звернення до Місцевого Управління ДАІ, але незважаючи на закон про звернення громадян мені відповідь ні хто не спрямував у передбачений місячний строк. У понеділок 11.01.2010 р. у канцелярії Місцевого Управління ДАІ мені повідомили, що відповідь ще не готова. 13.01.2010 р. моя дружина потрапила на особистий прийом до Начальника Місцевого Управління ДАІ, де розібравшись у справі, їй наказали забрати відповідь на звернення наступного дня у 103 кабінеті в Управлінні. 14.01.2010 році із пропущенням строку для надання відповіді на звернення громадян, я отримав відповідь на запит, та копії адміністративних матеріалів. Я вважаю, що усі матеріали які мені надали є незаконними. Конкретно на моє звернення не відповіли. Об’єктивно до вирішення питання не поставилися.
Так у звернені до Місцевого ДАІ я повідомив, що при проходженні планового технічного огляду я дізнався, що у комп’ютерній базі ДАІ відносно мене зафіксоване порушення та штраф. Про це я дізнався у вересні місяці. У листопаді я знов звернувся у ДАІ, про що мені повідомили, що справа на примусовому виконанні у Виконавчій службі за місцем мешканням. І досі я такі не мав уяви за яке порушення мене притягли до адміністративної відповідальності, і чому мене не повідомили про це. Також звернув увагу працівників ДАІ що я звернувся до Виконавчої служби, на що мені письмово повідомили, що відносно мене відсутнє будь яке виконавче провадження надіслане від ДАІ. Також я звернув увагу на те, що відсутнє примусове провадження, а також пропущений строк для спрямування на примусове виконання, а отже жодних юридичних підстав для подальшого провадження, та стягнення боргу – відсутні. Тобто згідно ст. 303 КУАП – «не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення». У звернені я просив щоб із комп’ютерній бази ДАІ зняли: це порушення, та цю інформацію. Відповідь яку мені надали 14.01.2010 р. мене здивувала і збентежила. Мені повідомили що 22.02.2009 р. в с. Усатово Біляївського району Од. обл. співробітниками ДАІ відносно мене був складений протокол за порушення п. 16.11 ПДР України (порушення правил проїзду перехрестя) – але такого порушення я не скоював і інспекторами не фіксувався, принаймні в моєї присутності. У копії протоколу який надали разом із відповіддю на моє звернення, інспектор зазначив порушення ПДР п. 8.7.3. Незрозуміло чому у відповіді зазначений пункт ПДР(правл дорожнього руху) інший ніж у протоколі. Ознайомившись із протоколом я пригадав, що у лютому місяці справді був зупинений співробітниками ДАІ. На що я із приводу зупинення був не згоден. Інспектор мені заявив, що я на червоний світ світлофору заїхав, та зупинився на пішохідному переході. Тобто перехрестя було регульоване, і я на червоний його не проїхав. А те що я зупинився на пішохідному переході то це було така дорожня обстановка, - проїхати перехрестя я не встигав і зупинитися до переходу я вже не міг. Така ситуація цілком об’єктивна і має місце у дорожньому русі. Небезпечної обстановки я не скоїв. І рухатися далі на червоний я не мав право, тем паче заради звільнення пішохідного проходу. Рухатися заднім ходом я не мав право. От же, я все зробив як належно було для цієї ситуації. Інспектор зі мною згоден не був. Я у протоколі підтвердив, що зробив в’їзд та проїзд на переході на заборонений сигнал світлофору. Але ж інспектор бачив, що до самого перехрестя вулиць ще було багато вільного місця. Також я у протоколі пояснив, що я проїхав перехід у зв’язку з неможливістю зупинитися без екстреного гальмування перед переходом так як при під’їзді до нього мені тільки почав мигати зелений світ. Із протоколом я ознайомився підписав та надав пояснення. Був не згоден з інспектором, а також з порушенням. Інспектор сказав мені, що протокол буде спрямований за місцем мешканням у Місцеве управління ДАІ м. Одеси, про що зробив запис у протоколі. Аж до 14 січня 2010 р. мені нічого не було відомо про подальше провадження цього випадку. У відповіді на моє звернення мені повідомили, що я отримав копію протоколу про адміністративне правопорушення одразу на місці порушення. Це неправда. Я тоді пішов і ні чого мені інспектор не дав, а під підпис отримання, тим паче. Дуже цікаво є той факт, що зараз 14.01.2010 р. мені надали копію протоколу який складений 22.02.2009 р. і на ньому я нібито написав «копію протоколу отримав» і «закарлючка» ніби то моя підпис. Я коли заповнював протокол особисто, і надавав пояснення я закреслив вільну зону у протоколі – на місці свідків та у низу протоколу, - і саме поверх перекресленого з’явився цей запис - «копію протоколу отримав». Я вважаю, що це свідчить про фальсифікацію протоколу, та доповнення після його складання. Також я вважаю, що на оригіналі цього протоколу буде видно, що цей запис зроблений іншою рукою; людиною, і в інший час.
Прошу звернути увагу на те що у ст. 276 КУАП, та у протоколі, що склали відносно мене зазначено, - що розглядатися матеріали (справа; протокол) повинні за місцем мешканням, тобто в м. Одеса. Але у відповіді на моє звернення мені повідомляють, що постанова по справі була винесена одразу на місці події в с. Усатово. Тобто справу не спрямували до місцевого Управління ДАІ в м. Одеса, за місцем мешканням. І що є цікавим - так це те, у відповіді зазначено, що я ознайомлений з постановою під підпис. Але я не отримував копію протоколу, і не отримував копію постанови. Із правами своїми не був ознайомлений, а також не мав згоди скористатися своїми правами. А те що зазначили, що я з цим був ознайомлений - то мене лишили права оскаржити це рішення. Прошу звернути увагу на те, що у копії протоколу, що мені надали 14.01.2010 р. стоїть дата складання - 22.02.09 р., а на постанові стоїть не зрозуміла дата і дуже схожа на: 12 чи 22 число; 04 чи 09 місяць; 2004 чи 2009 р., але звичайно не схожа на - 22.02.2009 р., як це зазначено у відповіді на моє звернення, що протокол і постанова була складено одночасно. Далі у відповіді на моє звернення повідомляється, що до вимог чинного законодавства постанова по справі відносно мене була спрямована до 1.го відділу ДВС Суворовського рай.управ. Юстиції 29.05.2009 р., що підтверджено копією реєстру про спрямування до ДВС. Але згідно ст.ст. 308, 303 КУАП постанова повинна бути спрямована протягом п’ятнадцяти днів та не пізніше трьох місяців з дня винесення постанови. Як що постанова про адміністративне правопорушення була винесена 22.02.2009 р. то перший місяць спливає 22.03.09 р.; другий місяць спливає 22.04.09 р.; третій місяць спливає 22.05.09 р., але в ДАІ зазначили, що вони спрямували до ДВС (Державної виконавчої служби) 29.05.2009 р., тобто затримали на вісім діб, і самі пропустили строк для спрямування на примусове виконання. На копії реєстру про спрямування до ДВС, що мені надали, стоїть штамп канцелярії ДАІ із зазначенням вх. номеру та дати, але зазначена дата не свідчить про те, що цей реєстр був відправлений до ДВС поштою. Тобто відсутній саме - поштовий штамп, який свідчить про отримання реєстру і матеріалів до нього. Прошу звернути увагу на те, що все адміністративне провадження відносно мене ведеться з порушеннями законодавства, безвідповідально, та халатно. Це можна побачити в тому що постанова заповнена не чітко, і так що дивлячись на неї не можна зрозуміти коли вона винесена. До виконавчої служби протягом трьох місяців не спрямували постанову, - таке враження, що це дуже важко було зробити вчасно. На мою думку це провадження суцільне вимагання грошей з мене. Провадження з порушенням законодавства і ні хто вирішувати питання в мою пользу не намагається, а сплатити ходьби - як благодійність в касу ГАІ - потрібно, інакше не проїдеш техогляд. А законно чи не законно, сплили строки чи ні, це ні кого не торкається. А те що говорять, що я про все знав і що особисто отримав і протокол і постанову так це лож, і неправда. Враховуючи вищесказане
ПРОШУ:
Провести перевірку на законність адміністративного провадження відносно мене за матеріалами протоколу АГ № 0986264 від 22,02,2009 р., та постанови ВН № 071274.; Опротестувати адміністративну справу чи окремі її документи, відносно мене, при наявності порушень у проваджені. Зобов’язати ДАІ закрити адміністративну справу відносно мене на підставі того, що сплили строки для примусового виконання постанови. При наявності юридичних підстав - зобов’язати ДАІ закрити адміністративне провадження яке я оскаржую, та скасувати інформацію відносно цього приводу про наявність штрафу і справи, в комп’ютерній базі ДАІ, відносно мене.;
З повагою, Коваль Е.А. ____________ 00.00.0000. р.
Додатки на __________ аркушах:
1. копія відповіді на моє звернення №0/00-000 від 00.00.2010 р.; 2. копія протоколу АГ № 00000 від 22,00,2009 р.; 3.копія постанови ВН № 000000; 4.копія реєстру про спрямування до ДВС вх. №0/00-0000 від 00.00.2009 р.; 5. копія звернення до міського управління ДАІ від 00,00.2009 р.; 6. копія листа від ДВС №0000000 від 00,00.2009 р.; 7. доповнення до заяви.
адреса прокуратури
Прізвище Ім’я по Батькові вул. _____________, _, кв. _ м. Одеса 65000 тел. 000-000-00-00
Першого березня 2000 р. інспектором ________________ _._. відносно мене був складений протокол про адміністративне правопорушення ВЕ №__________ від 00.00.2000 р., та одразу була винесена постанова по справі про адміністративне правопорушення ВЕ №000000 від 00.00.2000 р. Я вважаю що інспектор ДАІ склав протокол та виніс постанову незаконну і не обґрунтовану, і таку що підлягає скасуванню.
У протоколі зазначено, що я 00.00.2000 р. о 16г.-20х. на 123 км. автомобільної дороги М-14 Одеса - Н. Азовськ не виконав вимоги дорожнього знаку 3.25 «Обгін заборонений», і здійснив обгін транспортного засобу в зоні дії знаку. Але я особисто порушення не скоїв. По перше я обгін транспортного засобу здійснив не біля 123 км. зазначеної вище дороги. По друге я здійснив обгін автомобіля який рухався менш тридцяти кілометрів на годину. По третє я зробив обгін транспортного засобу дотримуючись ПДР, та керуючись дорожньою розміткою, а саме дочекавшись доки закінчиться сполошна смуга і розпочнеться переривчата смуга, переконався в тому що попереду достатня видимість, подивившись у дзеркало, переконавшись у відсутності зустрічного руху, включивши поворот - зробив обгін безпечно для всіх учасників руху. Таким чином я вважаю, що інспектор ДАІ розглянув цю ситуацію не всебічно, не повно і не об’єктивно. Не всебічно – а саме, інспектор не з’ясував всіх можливих обставин які пре звили до складання протоколу та постанови, а також інспектор не виявив і не довів обставини які підтверджують вину порушника або спростовують її, а так саме і обставин що пом’якшують чи обтяжують відповідальність. Не повно – а саме, інспектор не визначив предмет доказування, не з’ясував всі обставини які підлягають доказуванню. Системно не оцінив всіх допустимих і належних доказів у сукупності, що є основою прийняття законного і обґрунтованого рішення. Не об’єктивно – а саме, інспектор віднісся до справи формально, ретельно не проаналізував обставини які виникли в цілому у відповідності з встановленими фактами. І не врахував всі обставини дорожньої ситуації.
Обумовлюючи вище викладене я впевнений в своєї невинуватості. Інспектор ДАІ встановив тільки те, що я зробив обгін транспортного засобу. Але я зробив обгін дотримуючись ПДР. Про те що я зробив обгін на заборонений знак так мені про це сказав інспектор, також він сказав, що знак розташований приблизно півтора - два кілометра до того міста де я зробив обгін. Особисто у мене не було можливості перевірити чи існує десь позаду такий знак, і чи дійсно я зробив обгін саме в зоні дії такого знаку. Також інспектор зазначив, що я зробив обгін на 123 км. дороги. І знов у мене не було можливості дізнатися на якому саме відрізку дороги я зробив обгін. Всі зазначені факти були встановлені інспектором суб’єктивно, не на посту роботи інспектора, а під час їзди, (під час руху). Отже чи був знак який забороняє обгін на тому місці де я його зробив чи не був, я не знаю. І мені доведено не було. Чи зробив я обгін саме на 123 км. дороги чи я його здійснив на 124км. чи на 120км. Мені не відомо, і інспектором не доведено. Також не встановлено чому дорожня розмітка не відповідає дорожньому знаку, як що на відрізку де я зробив обгін відсутня сплошна (суцільна) смуга. Також коли я зазначив інспектору що із порушенням я не згоден, то інспектор незважаючи на це вирішив суб’єктивно винести постанову, чим порушив ст. 276 КУАП де зазначено що справа розглядається за місцем мешкання порушника. На мою думку інспектор ДАІ, коли виносив постанову, порушив ст. 280 КУАП, а саме, не з’ясував чи було вчинення адміністративне правопорушення, чи винен я в його вчинені. Із порушенням яке зазначено у протоколі я не згоден, а от же відсутні будь які докази того що я порушив ПДР. У протоколі лише дві смуги для того щоб надати пояснення. А це дуже мало, як що є предмет для спору та дискусії, і висловлювання своєї позиції. Також я хочу довести до суду ту обставину, що перед тим як я зробив обгін транспортного засобу який рухався попереду мене, я більш півтора кілометра рухався за цією машиною і не робив спробу обігнати його саме тому що за дорожньою обстановкою було видно що на цьому відрізку дороги обмежена видемість, і виконання обгону може бути не безпечним, також всі ці приблизно півтора кілометра була явно виражена сплошна лінія, також не зважаючи на те що водій автомобіля який їхав попереду мене уступав мені дорогу для того щоби я його обігнав, я не здійснював обгін, тому що ще продовжується суцільна (сплошна) смуга на дорозі. Водій автомобіля який їхав попереду, їхав як можна праворуч майже по узбічу, чим намагався довести щоб його обігнали, і не їхали позаду нього. Також весь цей час автомобіль знижував швидкість і їхав менш тридцяти кілометрів на годину. І весь цей час автомобіль Державтоінспекції їхав за мною, і інспектор бачив всю ситуацію своїми очами. Я же здійснив обгін тільки тоді коли обмежена видимість закінчилась і дорога порівнялась, та коли суцільна смуга закінчилась і розпочалась приривіста дорожня розмітка. Інспектор складаючи протокол не врахував, що автомобіль який я обігнав їхав менш тридцяти кілометрів на годину, не зафіксував момент обгону, для того щоб стверджувати що я здійснив обгін саме в зоні дії дорожнього знака 3.25 ПДР. Інспектор, і не врахував те, що я здійснив обгін тільки тоді коли почалася приривіста смуга дорожньої розмітки. Мої слова може підтвердити особа яка їхала зі мною в цей час до Миколаєва на передньому пасажирському сидінні - _________ ______ ______ 1900 р.н. мешкає вул. ________ 00, кв. 00, м. Одеса, 65000.
На підставі вищевикладеного, та керуючись ст. 290 КУАП, Законом України «Про звернення громадян», Законом України «Про прокуратуру»,
ПРОШУ:
1. Прийняти на розгляд цю скаргу (звернення). 2. Витребувати від УДАІ Миколаївській області докази які підтверджують, що я зробив обгін саме в зоні дії знаку 3.25 «Обгін заборонений» ПДР. 3. Опротестувати протокол про адміністративне правопорушення ВЕ №000000 від 00.00.2000 р., 4. Опротестувати постанову по справі про адміністративне правопорушення ВЕ №000000 від 00.00.2000 р.
Додатки на ______ аркушах:
1. Копія постанови ВЕ №000000 від 00.00.2000 р. 2. Копія протоколу ВЕ №000000 від 00.00.2000 р.
____________________ __.__.2000 р. ______________
_________________ Алексей из Одессы! "Горсвет" .... "Ночной дозор - всем выйти из ТЕМНОТЫ!" https://www.youtube.com/user/ActivistDK [email protected]
|