А вот и начало беспредела.Человек попал под банальный кидок,а кто возглавляет подобные аферы знают все.
Цитата:
Пікет людської біди
Тиждень тому під Львівською обласною прокуратурою розпочала пікет ГО “Вартові закону”. Приводом стало, на переконання її членів, масове порушення прав громадян Львівщини прокуратурами всіх рівнів під час розгляду заяв про злочини з боку як влади, так і фізичних осіб. В цьому номері пропонуємо читачам гострий конфлікт, що стався з квартирою на проспекті Свободи у Львові.
Ще в 1998-му Зіновію Андрухіву запропонували купити квартиру на проспекті Свободи, 1. У цей час в цій квартирі мешкала пенсіонерка – інвалід Л. Щипакіна, яка мала опікуна. Райадміністрація договір погодила і пан Зіновій, придбавши помешкання площею 101 м. кв., поїхав працювати за кордон, залишивши стареньку доживати вік у цій же оселі. Повернувшись на Батьківщину у 2007 році він був шокований, коли дізнався, що його квартиру якимось чином продали ще у 2002-му! Жінку-інваліда вивезли на хутір, там вона через кілька місяців померла. Згідно з документами, які дослідив пан Зіновій, юрист за фахом, стало зрозуміло, що опікунка колишньої власниці житла визнала через суд недійсним акт купівлі-продажу аж через чотири роки після укладення його з паном Андрухівим. Зрозуміло, що юрист оскаржив таке рішення у суді. Півтора року, поки тягнувся судовий процес, йому довелося винаймати квартиру. Однак у 2009 році пан Андрухів таки отримав рішення на свою користь і вселився до власних апартаментів разом із дружиною та трирічним сином. Але спокійне життя тривало недовго, бо найняті новим власником львівські адвокати звернулись до суду з вимогою стягнути з пана Андрухіва суму у розмірі 300 000 доларів за проведений ремонт квартири. Це було тільки початком нового кола випробувань для родини Андрухів. І в один із теплих серпневих вечорів, коли голова родини виїхав у справах за кордон, в двері квартири постукали…
– 10 серпня 2009 року, приблизно о 18 год. 30 хв., я зі своїм трирічним сином знаходилась у своїй квартирі і почула, що хтось намагається відчинити ключем вхідні двері, – розповідає дружина пана Зіновія Ірина. - Одночасно у квартирі пропало світло та перестав працювати телефон. Я підійшла до дверей і почула: “Ламай двері!” Хтось включив електродриль та почав свердлити замок. Почувши це, я перелякалась та викликала міліцію. Моя дитина почала плакати. Якась жінка кричала англійською, що це її квартира і я повинна негайно її покинути. Міліціонери, які приїхали, через двері сказали мені: “Пані, поки ви не відчините і не напишете заяву, ми вас захищати не будемо”. Відчинити двері я відмовилася через страх, і міліціонери сказали, що у такому разі вони йдуть з місця події. Я неодноразово набирала мобільний номер свого чоловіка, але він був поза зоною досяжності, оскільки перебував за кордоном у Відні. Тоді я подзвонила до знайомого адвоката і попросила приїхати до мене. В цей час удари в двері, вікна і погрози продовжувались. Усі свої дії злочинці супроводжували погрозами застосувати до мене насильство. Я чула, як відривали частини дверей, і знову викликала міліцію. Телефоном черговий міліціонер сказав мені, що він в курсі того, що відбувається, і я “повинна відчинити двері на вимогу законного власника квартири, яка приїхала з-за кордону”. Це не відповідало дійсності, бо квартира належить моєму чоловіку.
Приїхавши до будинку, адвокат Володимир вмовив нападників припинити їхні дії. Ті погодились, але попередили, що у мене є час до ранку, щоб я залишила квартиру. Перебуваючи в шоку та страху за життя дитини, я вирішила втекти зі своєї квартири в цю ж ніч.
У квартирі, яку захопили, залишились гроші – 50 000 доларів. Однак мені не було відомо, де вони сховані, а телефон чоловіка мовчав”.
За тиждень повернувся з-за кордону власник квартири пан Зіновій, який взявся за відновлення статусу-кво, однак це виявилося складно…
– 16 серпня 2009 року я звернувся особисто до начальника Галицького райвідділу міліції м. Львова, прокурора району та в прокуратуру області з заявою негайно вжити заходів для захисту прав: відновити доступ до захопленої квартири та арештувати злочинців, - каже пан Андрухів. - Однак правоохоронці, на моє переконання, цинічно проігнорували закон та не захистили сім’ю.
21 серпня 2009 року я зробив спробу зайти у свою квартиру, у якій вже поміняли замки. Група осіб фізично перешкодили мені в цьому та погрозами прогнали майстрів, які допомагали мені відкрити двері. Міліція у складі п’яти чоловіків знову не припинила протиправних дій - доказами цього є відео- та аудіозаписи та покази свідків. Мою заяву проігнорували, не провели перевірку, не опитали свідків та незаконно відмовили в порушенні кримінальної справи проти злочинців. Міліцейські начальники назвали напад на жінку з дитиною “цивільно-правовими відносинами.”.
Незважаючи на всі докази вчинення тяжкого злочину та відомі прізвища злочинців, міліція та прокуратура вже 10 місяців відмовляють у порушенні кримінальної справи та дружно шлють відписки з явними ознаками юридичного невігластва. Відтак, ми не можемо забрати з власної квартири гроші, а прокурор Галицького району пише, що “громадянка США купила квартиру у непрацездатної Щипакіної та уклала з нею … трудовий договір”. До матеріалів перевірки долучаються фальшиві копії паспорта та пояснення осіб, яких я вважаю шахраями”.
У вівторок, 10 серпня цього року, безпосередньо з пікету Зіновія Андрухіва запросили до прокуратури області на співбесіду.
Розповідає пан Зіновій:
“У залі знаходилось близько десяти керівників прокуратури різного рангу, які обговорювали мою заяву про бездіяльність прокуратури, подану ще в травні. В результаті тривалого диспуту, під час якого мною були наведені факти відверто злочинного характеру, що були вчинені проти моєї родини, та на які не було відповідного реагування прокуратури, останні відповісти по суті не змогли. Позиція прокуратури, як я зрозумів, зводилась до того, щоб мене виселити, можливо, без рішення суду та судовиконавців, а я мушу отримати на своє вселення рішення суду! Хіба це не нонсенс?”
На прохання газети “Ратуша” прокоментувати ситуацію прес-служба прокуратури Львівської області пояснила, що справді Зіновій Андрухів був прийнятий прокурором області, а стосовно більш детальної інформації з цього питання треба звернутись до прокуратури з інформаційним запитом письмово. Відповідь редакції буде надана, згідно із законом, в термін до тридцяти днів.
Віктор Чарномський
P.S. На наступний день після інтерв’ю невідомі особи шляхом обману відібрали у Н. Шлегель та В. Куценяк намет, в якому вони ночували, пікетуючи прокуратуру. Намет належав пану Андрухіву.
http://ratusha.lviv.ua/index.php?dn=news&to=art&id=440