Цитата:
Наше завдання попередити будь-які спроби перешкоджання журналістам у їх професійній діяльності
Останнім часом журналісти стали дедалі частіше скаржитися на те, що під час їхньої роботи на масових заходах міліціонери перешкоджають їм у виконанні їхніх завдань. З цього приводу я прийняв рішення про організацію робочої зустрічі з представниками ЗМІ. Хотілося обговорити ті проблеми, які їх хвилюють та зробити все можливе, аби їх вирішити. Я дуже позитивно ставлюся до таких заходів і сподіваюся, що в подальшому вони будуть проходити регулярно. Це дозволить з розумінням ставитися до наших професій і оперативно вирішувати ті проблемні питання, які виникають між представниками ЗМІ та міліцією.
Іноді я порівнюю професію журналіста з міліцейською, адже ми разом намагаємося протистояти беззаконню в нашій державі. Тож, під час зустрічі я вислухав всі пропозиції та побажання від присутніх мас-медіа. Для мене, як керівника міліцейського відомства, дуже важливо отримувати зворотню інформацію про ті події та проблеми, які існують в суспільстві.
Особливо мене цікавлять публікації та сюжети у ЗМІ про неправомірні дії та зловживання працівників міліції. Такі матеріали ретельно вивчаються, а за всіма викладеними фактами уже проведено не одне службове розслідування, а за деякими навіть порушувалися кримінальні справи.
І хочу запевнити, що я за критику, але конструктивну. Мій принцип, аби кожен міліціонер, який скоїв злочин або перевищив свої повноваження, повинен бути покараним. І я не збираюся «відбілювати» підлеглих, яку б посаду вони не займали. У свою чергу я закликаю і вас, представників ЗМІ, висвітлювати події об’єктивно та неупереджено.
Зі свого боку, хочу запевнити, що ми зробимо все можливе аби журналістській професійній діяльності ніхто не перешкоджав. Насамперед, ми будемо враховувати у своїй роботі всі ті побажання, які були озвучені під час зустрічі. Зокрема, у найближчі дні в МВС буде опрацьовано та підписано наказ щодо сприяння професійній діяльності журналістів
Також буде розроблена Інструкція, яка регулюватиме взаємини працівників міліції та ЗМІ під час масових заходів.
Я категорично проти того, коли хтось б’є журналістів, вважаю, що це неправильно. Представник мас-медіа – професійний збирач інформації й наше завдання попередити будь-які спроби перешкоджання йому у цій соціально-важливій роботі. Не припустимо, коли зневагу, грубість до представників ЗМІ - виявляють працівники міліції.
Источник
http://blogs.ukrinform.gov.ua/blog/vita ... diyalnosti