Текущее время: 04 мар 2025, 00:58

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ДТП возле посольства
СообщениеДобавлено: 21 май 2016, 13:25 
Постоялец

Привет всем. Кум работает в посольстве охранником приехал на роботу поставил авто на обочине. В конце работы один конь с посольства разворачивался и заехал куму в авто.
Приехала милиция выписала постанову на кума за отсутствия страховки я его не оправдую но мне просто интересно машина ведь стояла и не ехала, а если у меня сегодня закончилась страховка и машина стоит во дворе и меня бахнут через месяц имеет ли права полиция меня оштрафовать за отсутствия осаго.
На посла ничего не выписали интересно как в этом случае происходит процидура.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ДТП возле посольства
СообщениеДобавлено: 21 май 2016, 14:26 
Борец

canek
с этой новой дебильной полицией может быть что угодно

Цитата:
Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ДТП возле посольства
СообщениеДобавлено: 22 май 2016, 12:32 
Борец

Конечно, они не правы. В данном случае автомобилем никто не управлял, поэтому штрафовать они не имели права. Есть смысл обжаловать данное постановление. Оно настолько необоснованное, что можно даже для начала попробовать обжаловать его в Управление патрульной полиции. Если откажут - подавать иск в суд.

Что касается возмещения ущерба посольским, то тут сложнее.

Приказ 1395:

Цитата:
4. При порушенні правил дорожнього руху особою, яка має імунітет, після перевірки документів, що посвідчують її особу, і акредитаційної картки, що підтверджує статус (дипломатичний паспорт, дипломатична картка, консульська картка, службова картка), поліцейський складає рапорт, а документи повертаються власнику. Забороняється здійснювати стосовно зазначеної особи будь-які заходи затримання або інші примусові дії, за винятком випадків, коли надання свободи сприятиме продовженню правопорушення.

6. Рапорт та інші матеріали щодо порушення правил дорожнього руху особами, які мають дипломатичний імунітет, у п’ятиденний строк надсилаються до Департаменту патрульної поліції з подальшою передачею їх до Міністерства закордонних справ України, про що особа, яка має дипломатичний імунітет, попереджається на місці вчинення адміністративного правопорушення.

Поэтому есть смысл собрать весь необходимый пакет документов (справка о ДТП, схема ДТП), запросить у мусоров копию рапорта и обратиться в страховую компанию виновника. Хотя там сидят те еще черти, могут отказаться возмещать ущерб без решения суда. А так как дипломат пользуется иммунитетом, то решения суда и не будет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа