Ну с первым ребенком опыт был таков, как наверное у многих - заплатил врачу около 4000 грн за наблюдение и принятие родов.
Тьфу-тьфу все прошло хорошо.
Прошло 4 года, и на подходе второе чудо )
Погуглив форумы пришел к выводу, что если у врача руки из правильного места и совесть присутствует, то у этого врача рожают одинаково нормально как за деньги, так и без них. И есть врачи с кривыми руками - там может быть не все гладко, что за деньги, что без них. И в этот раз решили с женой родить без предварительных договоренностей. Предварительная оплата ДО и благодарность ПОСЛЕ - это ведь разные вещи...
В общем, наслышавшись, да и столкнувшись лично с недобросовестностью, иногда отмороженностью врачей, решил состряпать инф. запрос, на интересующие меня вопросы, по существу:
Цитата:
1. Чи має право жінка - громадянка України обрати пологовий будинок для отримання кваліфікованої медичної допомоги під час народження дитини не за адресою свого місця реєстрації, а за своїм власним розсудом?
2. Які платежі необхідно здійснити при зверненні до пологового будинку для забезпечення отримання кваліфікованої медичної допомоги під час народження дитини?
3. Яку відповідальність несуть лікарі за нездійснення / несвоєчасне здійснення / не кваліфіковане здійснення медичної допомоги під час народження дитини?
Полный текст:
Сообщение, не относящиеся к теме
Міністерство охорони здоров'я України
вул. Грушевського, 7
м. Київ
01601
e-mail:
[email protected] Азіров Миколко Янівіч
вул. ----
м. Донецьк
830---
e-mail:
[email protected] ЗАПИТ
на отримання публічної інформації
Користуючись нагодою, висловлюю Вам свою глибоку повагу та звертаюсь з наступним.
Керуючись ст. 40 Конституції України, ст. ст. 2, 5, 10, 20, Закону України «Про інформацію» ст. ст. 3, 4, 5, 10, 14, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» ст. ст. 1, 15 Закону України «Про звернення громадян», прошу надати наступну інформацію:
1. Чи має право жінка - громадянка України обрати пологовий будинок для отримання кваліфікованої медичної допомоги під час народження дитини не за адресою свого місця реєстрації, а за своїм власним розсудом?
2. Які платежі необхідно здійснити при зверненні до пологового будинку для забезпечення отримання кваліфікованої медичної допомоги під час народження дитини?
3. Яку відповідальність несуть лікарі за нездійснення / несвоєчасне здійснення / не кваліфіковане здійснення медичної допомоги під час народження дитини?
Відповідь прошу надати на e-mail:
[email protected], та на адресу мого місця мешкання у строк, визначений чинним законодавством України – 5 днів.
З повагою і найкращими побажаннями,
Пришел ответ, по существу:
Цитата:
На підставі вищезазначених нормативно-правових актів вагітні жінки мають право отримувати безкоштовну медичну допомогу у всіх пологових будинках державної та комунальної форм власності.
Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я від 29 грудня 2003 року «Про організацію надання акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні» пацієнтам має бути забезпечено право обирати стаціонар та лікаря за наявності для цього умов. За умови вибору пацієнткою лікаря його участь погоджується адміністрацією лікувально-профілактичного закладу.
Тому пацієнтка, після обрання лікаря, повинна написати заяву та погодити її з адміністрацією лікувально-профілактичного закладу.
Перелік оскарження дій посадових осіб, лікарів визначається законами України.
Полный текст:
Сообщение, не относящиеся к теме
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
(МОЗ України)
вул. М. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, тел. (044) 253-61-94, E-mail:
[email protected], web:http://www.moz.gov.ua, код ЄДРПОУ 00012925
07.05.2013 № ------
Миколко Янівіч
вул. -----, буд. ---,кв. 1,
м. Донецьк,
----
Шановний Миколко Янівіч!
Міністерство охорони здоров’я України розглянуло Ваш лист щодо оплати за медичну допомогу у пологовому будинку та вибору місця надання медичної допомоги у пологах і повідомляє.
Надання медичної допомоги регулюється наступними національними законодавчими актами:
- Конституцією України від 28 червня 1996 року;
- Основами законодавства України про охорону здоров’я: Закон України від 19 листопада 1992 року;
- Основами законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування: Закон України від 23 лютого 2006 року;
- Законом України від 5 жовтня 2000 року: «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії»;
- Постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року: «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти»;
- Програмою надання громадянам гарантованої державної безоплатної медичної допомоги: Постанова Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002р.;
- Розпорядженням Президента України від 11 липня 2005 року: «Про заходи щодо вдосконалення системи загальнообов’язкового державного соціального страхування»;
- Рішенням Конституційного суду України у справі за конституціонним поданням 66 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я і вищих учбових закладах»від 25 липня 1998 року.
На підставі вищезазначених нормативно-правових актів вагітні жінки мають право отримувати безкоштовну медичну допомогу у всіх пологових будинках державної та комунальної форм власності.
Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я від 29 грудня 2003 року «Про організацію надання акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні» пацієнтам має бути забезпечено право обирати стаціонар та лікаря за наявності для цього умов. За умови вибору пацієнткою лікаря його участь погоджується адміністрацією лікувально-профілактичного закладу.
Тому пацієнтка, після обрання лікаря, повинна написати заяву та погодити її з адміністрацією лікувально-профілактичного закладу.
Перелік оскарження дій посадових осіб, лікарів визначається законами України.
З повагою
Перший заступник Міністра О. Качур
В принципе ответ устроил. Теперь есть документ, согласно которого можно требовать любой роддом и любого врача, а так же похоже что и те 500,00 грн, которые требуют оплатить в роддоме по квитанции в кассу так же незаконны... По крайней мере, если начнутся какие-то качели, данный документ может в чем-то помочь, хотя бы заставить врача-отморозка (если не дай Бог такой попадется) качественно выполнять свои обязанности.
Делимся опытом...